idfx Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Witam ! Kiedyś miałem link do sklepu ze wszystkimi częściami do silników ASP, ale nie mogę sobie przypomnieć. Wczoraj przy ostatnim locie zawadziłem przy starcie w sporą kępę trawy (śmigłem). Odkręciło się ono wraz z kołpakiem. Po dokładnych oględzinach okazało się, że zgubiła się nakrętka na wał (kontra została w kołpaku). Poszukuję takiej nakrętki (oryginalna miała wgłębienie, w które wchodziła kontra). Okazało się również, że straciłem coś (nie znam fachowej nazwy) z wału silnika co blokowało mi ten (zdjęcie) aluminiowy element. Czy ktoś ma i chciałby odsprzedać lub wiec gdzie można zakupić zagubione elementy ? Prosiłbym o pomoc. Pozdrawiam serdecznie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgubiłeś klin ustalający położenie tego czegoś aluminiowego . Kliny łatwo dostać w metalowym, nakrętkę trudniej. Ale poszukam w naszych sklepach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Just engines.Ma wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Dzięki nakretke mogę dorobić, ale nie mam na wzór tej oryginalnej a chciałbym zrobić podobną jeśli chodzi o sparowanie z kontra. Zdazylem się dowiedzieć, że to cwierccalowy gwint. Klin (dzięki za podpowiedz) można dopasować albo dorobić, ale właśnie pamietalem, że na 100% dostępne były wszystkie części bez rzeźbienia w .... piasku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Mam dwa FS 61 to mogę Ci pożyczyć t e nakr etkę. Klin dobiorę w metalowym 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Khmm ... a możesz dokładnie zwymiarowac i opisać / sfotografować to wcięcie w nakretce ? Dziękuje za chęć pomocy, ale jutro wracam do UK i tam będę dorabiać. Bez sensu tam wysyłać a i tak sezon spalinowy zamknalem do wiosny. Klin z chęcią się przyda albo i więcej na zapas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 To którą zgubiłeś - mniejszą gdzie są nacięcia to jest właśnie kontra, czy tę większą czyli nakrętkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Większą. Kontre mam, ale z tego co pamiętam ta główna nakretka miała stożkowe wcięcie, gdzie kontra wciskala się tymi nacięciami i blokowała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Tak, duża ma stożkowate wcięcie na nacięty" łeb" kontrującej. Ale właściwie nie mam czym zmierzyć tego stożka. Jest on wewnętrznym negatywem stożka kontrującej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Nakrętkę kupisz w http://www.pelikandaniel.com/?sec=cats&lng=en&category=272 . Numer części masz w manualu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Dzięki Adamie ! Irku, to zabiore kontre do roboty i dorobie pod kształt stożek nakrętki. Jeszcze pozostaje sprawa klina na wale, jak Ci wpadnie cos w oko to będę wdzięczny. EDIT: Jak już będę dorabiał to wyjdzie tego około 250 sztuk bo z pręta będę robił a na jedną sztukę nie opłaca się maszyny ustawiać. Może komuś potrzebne na zapas ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Jeżeli będziesz w UK to na mój rozum najlepiej kupić, jak radził Wojtek, w JustEngins. Masz na miejscu sklep. Tu masz manuala ze sklepu -> http://www.justengines.co.uk/acatalog/ASP_FS61.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Super !! Dzięki wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Albo źle szukam albo nie maja nakrętki. Jest klin (52218), ale nakrętki (52221) mi nie pokazuje w ubogim spisie a nie ma "next" by przejść na kolejną podstronę produktów. Chyba, że źle mi stronę wyświetla. http://www.justengines.co.uk/acatalog/A.S.P.-52-61-FS-Spares.html Czy mógłby ktoś sprawdzić ? Dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 20 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Dostałem odpowiedź ze sklepu. Gdyby komuś się informacja przydała na przyszłość to nakrętki trzeba szukać pod opisem "40221 ASP 40/46 Prop nut" na tej stronie : http://www.justengines.co.uk/acatalog-cgi/sh000001.pl?WD=prop%20asp%20nut%2046%2040%2040221&PN=A%2eS%2eP%2e-0%2e40-0%2e46-Spares%2ehtml#aJW1142 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 21 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Rc-team.pl mają sporo części do Asp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
songo78 Opublikowano 21 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Ja kilka razy zamawiałem u Czechów tutaj http://www.rc-profimodel.com/ w zasadzie to raz nie miałem wyboru - to co potrzebowałem do ASP30FS nie znalazłem w Polsce na stanie. Najtańsza przesyłka do Polski GLS 6 euro i paczka w 3 dni. Pozdrawiam, Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 21 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Dzięki za podpowiedzi Justengines mam na miejscu więc paczka w 24h i znikome koszty przesyłki, Jakoś po niedzieli będę zamawiał, jeśli komuś coś potrzeba to mogę dorzucić do zamówienia i na święta przywiozę do PL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 21 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Kacper .A możesz mi to załatwić? http://www.probuild-uk.co.uk/ys-91ac-parts/ys-fz91-and-fz110-rocker-arm-set.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 21 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Oczywiście, że mogę Mam zamówić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi