Skocz do zawartości

Szukam części do ASP FS61

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Kiedyś miałem link do sklepu ze wszystkimi częściami do silników ASP, ale nie mogę sobie przypomnieć. 

Wczoraj przy ostatnim locie zawadziłem przy starcie w sporą kępę trawy (śmigłem). Odkręciło się ono wraz z kołpakiem. Po dokładnych oględzinach okazało się, że zgubiła się nakrętka na wał (kontra została w kołpaku). Poszukuję takiej nakrętki (oryginalna miała wgłębienie, w które wchodziła kontra). Okazało się również, że straciłem coś (nie znam fachowej nazwy) z wału silnika co blokowało mi ten (zdjęcie) aluminiowy element. 

Czy ktoś ma i chciałby odsprzedać lub wiec gdzie można zakupić zagubione elementy ? Prosiłbym o pomoc. 

bFo7vj.jpg

Pozdrawiam serdecznie !

Opublikowano

Zgubiłeś klin ustalający położenie tego czegoś aluminiowego ;). Kliny łatwo dostać w metalowym, nakrętkę trudniej. Ale poszukam w naszych sklepach.

Opublikowano

Dzięki :) nakretke mogę dorobić, ale nie mam na wzór tej oryginalnej a chciałbym zrobić podobną jeśli chodzi o sparowanie z kontra. Zdazylem się dowiedzieć, że to cwierccalowy gwint. Klin (dzięki za podpowiedz) można dopasować albo dorobić, ale właśnie pamietalem, że na 100% dostępne były wszystkie części bez rzeźbienia w .... piasku ;)

Opublikowano

Khmm ... a możesz dokładnie zwymiarowac i opisać / sfotografować to wcięcie w nakretce ? Dziękuje za chęć pomocy, ale jutro wracam do UK i tam będę dorabiać. Bez sensu tam wysyłać a i tak sezon spalinowy zamknalem do wiosny. Klin z chęcią się przyda albo i więcej na zapas.

Opublikowano

Większą. Kontre mam, ale z tego co pamiętam ta główna nakretka miała stożkowe wcięcie, gdzie kontra wciskala się tymi nacięciami i blokowała.

Opublikowano

Tak, duża ma stożkowate wcięcie na nacięty" łeb" kontrującej. Ale właściwie nie mam czym zmierzyć tego stożka. Jest on wewnętrznym negatywem stożka kontrującej.

Opublikowano

Dzięki Adamie ! Irku, to zabiore kontre do roboty i dorobie pod kształt stożek nakrętki. Jeszcze pozostaje sprawa klina na wale, jak Ci wpadnie cos w oko to będę wdzięczny.

EDIT:

Jak już będę dorabiał to wyjdzie tego około 250 sztuk bo z pręta będę robił a na jedną sztukę nie opłaca się maszyny ustawiać. Może komuś potrzebne na zapas ?

Opublikowano

Dzięki za podpowiedzi :) Justengines mam na miejscu więc paczka w 24h i znikome koszty przesyłki, Jakoś po niedzieli będę zamawiał, jeśli komuś coś potrzeba to mogę dorzucić do zamówienia i na święta przywiozę do PL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.