miro-er1 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 dziekuje za podpowiedzi dolalem do tych 55ml paliwa 2ml oleju rycynowego ale i tak nie odpalil , jutro ponowie odpalanie, chyba aku gosc mi przyslal nie naladowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Paweł to już wiesz dlaczego większości się film urywa, a ludzie i tak zrobią po swojemu. Powodzenia z motorkiem :-) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulugula Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Ja swoim na poczatku chyba z 2h kręciłem, po czym sie skapłem że mi spod świecy bąble lecą, po dokreceniu od razu zaczal pyrkac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 mi gosc sprzedal za duzy klips do swiecy , wczoraaj przerobilem na krokodylki moze zapali , ja wczoraj tylko dwa razy zakrecilem po kilka sekund i stwierdzilem ze chyba problem w grzalce , zobaczymy dzisiaj, i jeszcze doleje olejku rycynowego z 2ml ,jaka rzadza koledzy wyzej. niestety nie odpalil, niewiem na ile odkrecic iglice i w jakiej pozycji powinna byc ustawiona przepustnica gazu, krecilem wkretarka ,moze zbyt male obroty, swieca dziala bo odkrecalem i sprawdzalem , dosc dlugo krecilem i nic , az polecoalo paliwo niedzy kolpaczkeiem a obudowa silnika tyle ze czarne takie , niewiem jak go odpalic. lustro paliwa w zbiorniczku na fula jest na poziomie gaznika , wiec niewiem co robie nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 no nie zapalil poddaje sie i pozostane jednak przy elektrykach , zero problemow itd pozdrawiam wszsytkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Sposob na odpalenie nieznanego silnika mam taki: 1. zakrecasz igle 2. Odkrecasz igle o pol obrotu i krecisz rozrusznikiem przez 10 ~ 20 sek przy okazji patrzysz czy paliwo w wezyku idzie do silnika - jezeli nie - mozna przytkac wydech palcem, powinno poplynac. 3. odpala i pracuje stabilnie - idziesz dalej do regulacji - nie odpala/ odpala ale zaraz gasnie - powtarzasz punkt 2. EDIT: odnosnie przepustnicy - w czasie tych 10 - 20 sek (moze 30) jest dosc czasu aby wyprobowac rozne polozenia przepustnicy - od 20 - do 100% otwarcia. Mialem kiedys OSmaxa ktory uruchamial sie tylko przy 20%, ale MVVSy startowaly mi tylko przy 100%... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 dzieki Przemek ale on raczej nie odpali paliwo wywala juz przez wydech ja mialem prawie na maxa igle odkrecona moze sie zalewa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Masz ja ZAKRECIC i to traktowac jako punkt startowy. Jezeli ja odkreciles to zalewales silnik, a bez wylewania paliwa z tlumika i z cylindra zakrecanie igly nie pomoze. EDIT: i przytykajac palcem wydech masz doprowadzic do sytuacji w ktorej paliwo dochodzi do gaznika, ale niekoniecznie taknuje w niego strumieniem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 paliwo dochodzi bo zdjolem wezyk z tlumika i dmuchlem tak az mi paliwo pokazalo sie w przepustnicy, nie odpalilem znowu , albo swieca sie spalila albo aku rozladowal sie ja chyba go zniszcze zanim odpali , tym kreceniem wkretarka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Jezeli stracisz wiare - do podeslij mi ten silniczek. Nagram procedure odpalania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 ok laduje aku i sprobuje jeszcze raz go odpalic ,patrzylem na you tube i widzialem ze to latwe i nawet w instrukcji jest tak napisane ze LATWO odpalic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulugula Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 napisze jak w domu bede albo jak autokorekty wywale.. Wykręć świece i zobacz jak się są zarzy, wysusz go ,poskladaj,podepni wezyki,przytkaj gaźnik palcem i pokrec śmigłem zobaczysz jak paliwo płynie do gaźnika,niech go wpłynie kilka kropel, iglicę wkrec do końca i wykręc 2,5obr. Przepustnice otwórz na ok 1/4 zakręcie 2,3razy śmigłem,podlacz zazenie i krec palcem, po pracy ci filmik nagrań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 sory Krzysiek ale nic nie zrozumialem z tego co napisales , postaraj sie to napisac jeszcze raz ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 nie zapalil niestety i juz nie zapali prosze moderatora o usuniecie tego tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Urwales cos? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 jeszcze nie , ale bylem po 2 aku i teraz mam 3 zlutowane bo jeden dawal zar przez chwilke , niby chcial zaskoczyc juz sie podjaralem a tu patrze koniec pradu, wlasnie laduje pakiet i zaraz ide jeszcze raz sprobowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Daj mu szanse, daj mu szanse, daj mu szanse, daj mu szanse... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 eee zniechecilem sie, z elektrykami nie mam zadnych problemow, znowu nie zapalil ,nawet nie mial takiego zamiaru , 2 aku poszly od wkretarki , moze ja zajechalem ten silniczek na smierc. porazka na dzis koncze z odpalaniem , moze jutro sprobuje, zobacze. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Nie zniechęcaj się!!! spróbuj tak: 1. odkręć iglicę o 1 obrót, 2. kapnik kropelkę w gaźnik by na sucho nie kręcić 3. zatkaj palcem gaźnik i kręć śmigłem ręką aż paliwo zacznie dochodzić do gaźnika, jeśli nie dochodzi to odkręć troszkę bardziej iglicę i powtórz zabieg 4. jeśli paliwo już dochodzi to załącz grzanie i spróbuj energicznie palcem... tak z 2-3 razy 5. jeśli z palca nie idzie to zakręć wiertarką/rozrusznikiem/co tam masz 4 krótkie serie tak po 3-4 sekundy 6. jeśli się nie odzywa WCALE i nic nie czuć pod palcem to odkręć iglicę o 2-3 ząbki 7. ponownie zatkaj gaźnik palcem i obróć śmigłem 2 razy 8. znów załącz grzanie i spróbuj 2 razy energicznie palcem 9. znów 4 serie po 3-4 sekundy rozrusznikiem 10. i tak do skutku Często na początku nie idzie, a jak zacznie Ci już wychodzić to nie będzie odwrotu :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Kolego Mirku, Nie ma takiego silnika jeżeli oczywiście nie jest uskodzony, którego nie da się odpalić (Czyt. uruchomić). Ja myślę,że jeżeli już zakupiłeś motorek, i te wszystkie akcesoria, to nabądź jeszcze jakiś prosty rozrusznik modelarski.Taki WASPżadnej łaski nie robi i pracować musi bo od tego jest Uruchamianie silnika za pomocą wkrętarki, wiertarki czy tokarki ( bo i o takich przypadkach słyszałem) to nie jest najlepszy pomysł. Próbowałem uruchuchamiać silniczek wiertarką.Kiedyś. Poroniony pomysł. Da się oczywiście, ale rozrusznik na pewno będzie lepszy. I od tego zacznij. Sam sie przekonasz A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi