janegab Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 ...poczekajmy może sie ktoś odważy napisać z MAWICZÓW"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 ...poczekajmy może sie ktoś odważy napisać z MAWICZÓW"... Przecież miałeś Sworda! Elektryka. Czemu nie chcesz napisać tylko czekasz na innych?!?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Ale Janek podpuszcza, mój Faierbird raczej tu do niczego nie pasuje Modele Mawi mają wielką zaletę pojemne kadłuby do elektryfikacji wejdzie wszystko co sobie kto wymarzy. Mariusz jednak celuje chyba w trochę inną półkę więc większość doradców poleca mu co najlepsze za „ROZSĄDNE PIENIADZE” a tu Mawi chyba nie pasuje.. Ja się przyglądam i jak będę miał coś nabyć do mojego niedzielnego latania to wystarczy mi coś z 3 lub nawet 4 ligi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 A ja bym kupił cos z Mavi. Do nauki latania. DSa. Nie szkoda rozbić. Ale to nie na temat Krzyśku, proponuje cos używanego z innej ligi nawet Jano tak zrobił 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Jurek ma racje by kupić model nie w/g swoich umiejetności a juz perspektywicznie by rozwijać swoje umiejetności "na zapas " ale jak ktos rozpoczyna przygode w lataniu od piankowca trudno polecac nastepnego ...respekta ...kazdy model nastepny- trudniejszy cieszy i wzywa do latania ....Jurku przygladalem sie na tym roku jak cwiczyli DS-a na klifie zawodnicy z papiórami z 3City "Listwa i Szalony" doskonale pozostali - mam swoje zdanie i ocenę na ten temat na forum nie napiszę - bo tego nie umię i mi nie wypada ale juz probuje na Płoszewie .... bo jest ku temu świetne wyprofilowane miejsce / południowy-zachód/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 A skasuje...to nie na temat było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Przecież miałeś Sworda! Elektryka. Czemu nie chcesz napisać tylko czekasz na innych?!?! Już napisałem ,że tak latałem swordem ,że wyploszylem wszystkie glapy na Rusko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 A ja tylko o wagę pytałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Fajnie tak jak się robi przerwy na schnięcie kleju, ma się masę wolne czasu i gaduli w takich wątkach. Janek to emeryt więc stać Go na "formułę jeden" z drugiej czy trzeciej ręki no i na nówki nie śmiganie nie łatane Jak bym miał z coś brać z Mawi to Extasy ale bardziej dla mnie pasującym modelem jest Baracuda z Modelot - "boazeria" najbardziej dopracowana i sprawdzona za bardzo rozsądne pieniądze , wiem herezję prawię ale nie tylko Janek możne ) Nic teraz zbieram się na zabiegi i rehabilitacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Jurek M. tak był zadowolony z Mawi, że krótko po oblocie model pojawił się na allegro i nikt nie chciał go zakupić. Ale oczwiście powie, że powód sprzedaży był zupełnie inny (mając obecnie w modelarni to co widzieliście na zdjęciach ;-) niechcąc psuć producentowi opinii. Oczywiście rozmawiamy o modelach dla "wymagających" lataczy którzy znudzili się latniem przeciętnymi modelami i chcą wydusić z modelu maksymalnie dużo. [edit] jak ktoś posmakuje latania porządnym modelem to przesiadka na słabiej latający jest bolesna... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Mariusz raczej chce laminata. Używki rajdowe mozna dostać za 2000-2500zl. Z serwami, wiec nie jest to zaporowa cena. Ostatnio za tyle kolega kupił Pike iod Czecha. Szybowiec. Janka nikt nie pobije 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymarkus Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Ja do modelu zamierzam włożyć napęd z przekładnią coś około 1kW, a więc problemu ze średnicą raczej nie będzie. Kwestia zasilania, 4S 2600mAh już trochę miejsca potrzebuje. Jurek miałem pytanie do Ciebie na pw. czy możesz odpowiedzieć. Jeszcze padło stwierdzenie w wersji lekkiej, jakaś podpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 ja ponad 1kw mam na 3 małych celach. Jest lekko i przyjemnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 W tym wątku odpadam bo mierze nieco niżej i taniej niekoniecznie gorzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymarkus Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 W tym wątku odpadam bo mierze nieco niżej i taniej niekoniecznie gorzej Może się podzielisz swoimi przemyśleniami i również inni z tego skorzystają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Mariusz nie ma się czym dzielić każdy ma swoje indywidualne wymagania a ja nie jestem za bardzo wymagający, pomimo posmakowania wyczynowych modeli do szczęścia wystarczy mi coś bardziej wsiowego za tańsze pieniądze Tym bardziej , że mój ulubiony szybowiec ma z 30 lat i nie spełnia żadnych współczesnych norm latania zboczowego czy w termice 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Siła przywiązania do tradycji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Ja tam nie wypowiem się bo mógłbym, ale po co ?? Mavi kontra "wszystko inne najlepsze" to wiele tomów na naszym forum... Napiszę tylko że na naszym lotnisku jest i Toxic -będą następne ,są Virusy ,Blade,piankowce i wszyscy z radością podziwiają każdy model po kolei jak lata.A wszystkie latają znakomicie bo piloci nie przegadują się ,nie stopniują wartości tylko latają do bólu . Teoretyków znamy,z tego forum ,szkoda że nie potrafią przekazać wiedzy praktycznie...bo albo nie latają w tłumie albo wolą sami. Temat fajny,podpowiadajcie dalej.Może coś fajnego wynajdziemy.Vertigo fajne . 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikt Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Ja tam nie wypowiem się bo mógłbym, ale po co ?? Mavi kontra "wszystko inne najlepsze" to wiele tomów na naszym forum... Napiszę tylko że na naszym lotnisku jest i Toxic -będą następne ,są Virusy ,Blade,piankowce i wszyscy z radością podziwiają każdy model po kolei jak lata.A wszystkie latają znakomicie bo piloci nie przegadują się ,nie stopniują wartości tylko latają do bólu . Teoretyków znamy,z tego forum ,szkoda że nie potrafią przekazać wiedzy praktycznie...bo albo nie latają w tłumie albo wolą sami. Temat fajny,podpowiadajcie dalej.Może coś fajnego wynajdziemy.Vertigo fajne . Rafał!!! Spróbuj tylko we dwóch lub trzech polatać szybko na mniejszym zboczu!!! Nie wiem dlaczego ta złośliwość? Nie pamiętam ile kupiłem nówek ale od pewnego czasu kupuję przelatane F/B ostatnim był Stinger. Uważasz że szpanuję że to wyższa półka? Kupiłem bo wiem jak lata i daje radość!!! A czy ktoś kupi z Mawi lub innej firmy to co w tym problematycznego? Jeżeli będzie zadowolony i szczęśliwy to dobrze. Każdy z nas powinien taki być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Mariusz raczej chce laminata. Używki rajdowe mozna dostać za 2000-2500zl. Z serwami, wiec nie jest to zaporowa cena. Ostatnio za tyle kolega kupił Pike iod Czecha. Szybowiec. Janka nikt nie pobije. Wszystkie zna plotki.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi