adamsamolot Opublikowano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Witam chciałem pokazać budowę górnopłata z elektroniką z helikoptera. Na razie kadłub, skrzydła i stateczniki są gotowe. Zrobiłem je z 3mm depronu i sklejałem je pistoletem na klej. Elektronika już jest zlutowana ale jeden silnik nie działa Nie wiem dlaczego. Myślę żeby kupić silnik w internecie. Macie jakieś propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Adam skoro chciałeś nam pokazać budowę górnopłata to może zamieścisz jakieś foto ? . Sprawdź na spokojnie jeszcze raz wszystkie połączenia ,może silnik zaskoczy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Daj fotke aby coś pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsamolot Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Sprawdziłem połączenia są dobre to silnik zawodził. Dziś przyszedł nowy. A nie dałem zdjęć bo najpierw chciałem tymczasowo skleić części. Jest mały ale elektronika jest bardzo mała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuj Wojtek Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Słabo widać skalę na tym zdjęciu. Mógłbyś wstawić jakieś lepszej jakości? Po prawdzie to na tym trzeba szukać modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsamolot Opublikowano 11 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Taki model nie będzie latał po domu, jest zdecydowanie za ciężki, w ogóle zbudowanie czegoś latającego po domu graniczy z cudem, no chyba że masz baaaaardzo duży dom :-) i pomyśl o nadaniu skrzydłom profilu, chociażby CRD (co ręka dała) estetyka wykonania też się liczy Jak byłem w Twoim wieku to zbudowałem taki swobodnie latający model na wirniku głównym od mini helikopterka. Była to prosta rzutka KOWALIK zrobiona w powiększeniu o ile dobrze pamiętam 200% (zmniejszyłem chyba tylko trochę cięciwę skrzydła) Niestety nie zachowały mi się zdjęcia... plany możesz znaleźć na stronie Młodego Technika, albo jak będziesz chciał to mogę Ci przesłać http://www.mt.com.pl/kowalik-kartonowo-beleczkowy-model-szybowca-do-startu-z-reki Dość fajnie latało, ale na podwórku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsamolot Opublikowano 11 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Też myślałem o profilu więc wziąłem papier ścierny i wystrugałem go. Ale znowu ten silnik szwankuje pomocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Jaki to silnik? szczotkowy czy bezszczotkowy? Jeśli możesz, to podaj też model silnika lub stronę w sklepie. Jaki masz regulator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsamolot Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 To elektronika z małego helikopterka, to są silniki szczotkowe bez regulatorów. Działają na 3,7v Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsamolot Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Witam potrzebuje dorady jak naprawić elektronikę na podczerwień. Robię właśnie taki model http://pfmrc.eu/index.php?/topic/58331-budowa-g%C3%B3rnop%C5%82ata-kt%C3%B3ry-lata-po-domu/&do=findComment&comment=597815. Wczoraj się popsuła jakby nie widziała nadajnika. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Witam potrzebuje dorady jak naprawić elektronikę na podczerwień Proszę, oto dorada: A co do elektroniki, to podejrzewam że prędzej Ci na elektroda.pl pomogą, o ile to w ogóle jest naprawialne w warunkach domowych, w co wątpię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Bez dobrej fotografi elektroniki raczej nikt tu ci nie pomoże , i obawiam się że jesteś na straconej pozycji - takie "układziki" są raczej jednorazowe , pomijając fakt że zrobienie z tego "samolotu" do latania pod żyrandolem jest niemożliwe zwłaszcza dla człowieka w twoim wieku i doświadczeniu . Nie wiem czy św Mikołaj był już u ciebie ale może jest okazja poprosić rodziców o coś gotowego.... Nie twórz dodatkowych tematów dotyczących tego samego projektu . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi