juras_p@op.pl Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Witam. Czy można pójść w góry, np na Rysy lub Kasprowy Wierch i stamtąd legalnie puszczać modele rc? Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rufik Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 A coś więcej Rafał ? Sam nie raz zastanawiam się, gdy brat ciągnie mnie w góry czy nie zabrać modelu na plecy i polatać na szczytach ,zboczach . Wiem też że np .wokoło Babiej Góry jest strefa, gdzie nie wolno wlatywać samolotem (prawdziwym) bo jest strefa parku. Czyżby modeli to też dotyczyło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rufik Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Tatrzański Park Narodowy Strefa R "przestrzeń powietrzna o określonych wymiarach nad obszarami lądowymi, wodami wewnętrznymi i wodami terytorialnymi Polski, w której loty statków powietrznych są ograniczone pewnymi określonymi warunkami, ustanowione są one w celu ochrony ludzi i środowiska naturalnego na ziemi przed działaniem lotnictwa, występują nad miejscowościami sanatoryjno-wypoczynkowymi lub parkami narodowymi." Ciężko będzie uzyskać pozwolenie na lot;) W każdej chwili może nas zaskoczyć śmigłowiec TOPR-u. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Nie wiem jak jest na pewno, ale myślę, że taki model latający nad terenem ścisłego parku mógłby się źle kojarzyć np świstakom (a czym to dla nich mogło by skutkować, to można się domyślać..) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Pewnikiem problemy z prokreacją :-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Sam się kiedyś nad tym zastanawiałem i miałem plan polatać tam szybowcem i dalej mnie kusi. Co do strefy zakazu lotu nie będę się kłócił, a czy faktycznie zakaz jest, nie wiem chociaż to w końcu Park Narodowy. Latać na takim zboczu Babiej to musi być przyjemność. Chłopaki latają tam na paralotniach i problemów nigdy nie mieli, szybowca spotkać to też nie rzadkość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 http://portaltatrzanski.com/aktualnosci/item/2874-przelecieli-paralotniami-nad-tatrami-od-razu-czekala-na-nich-policja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JumperTomek Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Byłem w maju 2014 na babiej górze i 5 szybowców naliczyłem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 ...art. 124 ust. 1 ustawy o Prawie lotniczym mówi, że zakaz lotów nad parkami narodowymi i rezerwatami przyrody dotyczy tylko statków powietrznych z napędem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 ...art. 124 ust. 1 ustawy o Prawie lotniczym mówi, że zakaz lotów nad parkami narodowymi i rezerwatami przyrody dotyczy tylko statków powietrznych z napędem... I to jest sensowny przepis. Na elektryka oczywiście przymykam oko. Ale komu tam potrzebny napęd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras_p@op.pl Opublikowano 3 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Więc mogę zabrać swojego szybowczyka wiosną w Tatry i tam latać, czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rufik Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Najlepiej zadzwoń/napisz maila: http://tpn.pl/kontakt http://www.ulc.gov.pl/pl/kontakt/dla-klientow http://www.topr.pl/kontakt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi