robas69 Opublikowano 10 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 Też nim kleję DKD 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekecaj Opublikowano 12 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 Dalszy ciąg prac przy modelu: skrzydło w stanie surowym, wręga silnikowa z otworami technologicznymi?. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekecaj Opublikowano 18 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 Zakres prac na dziś: Jeszcze troszkę dopieścić i można oklejać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extra67 Opublikowano 18 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 Witam.Widze ze wzioles sie za sklejanie.Ja posprzedawalem wiekszosc mniejszych modeli i zabralem sie za klejenie MX 2.Mam juz sklejony w 80 %.Pozdrawiam M.Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekecaj Opublikowano 18 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 Cześć Marku. Pogoda robi się nieciekawa, miałem trochę wolnego czasu, więc trzeba się czymś zająć ?. Wrzuć jakieś zdjęcia z budowy do wątku Wieśka ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekecaj Opublikowano 21 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 Leszku - polecany przez Ciebie zbiornik wreszcie przyjechał i okazał się być idealny ?? Jeszcze tylko półka na moduł i można zamykać przód kadłuba. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekecaj Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Powoli, ale do przodu - zaczynam oklejać model ?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELIKOPTER Opublikowano 28 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Nieźle się zaczęło. Rób tak dalej a będzie wyglądał świetnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekecaj Opublikowano 2 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 Dzięki Andrzeju za miłe słowa ? Ponieważ jadąc na lotnisko zabieram do auta z reguły kilka modeli, pokusiłem się o małą modyfikację "ogona", aby łatwiej go było upakować - można teraz w prosty sposób montować i demontować usterzenie, wsuwając je w kadłub i skręcając na dwie śrubki. Oczywiście konstruktor Leszek został o tym fakcie poinformowany ?. Pierwsze loty pokażą, czy mój pomysł zda egzamin, czy jednak konieczne będzie wklejenie usterzenia na stałe. Tak finalnie prezentuje się oklejony model: Biorę się teraz za wykonanie maski, podwozia i uzbrajanie modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekecaj Opublikowano 28 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Można powiedzieć, że model ukończony. Dziś korzystając z w miarę pogodnego dnia odpaliłem silnik zamontowany w modelu, poustawiałem wychylenia serw i takie tam - jest OK ??. Krótki filmik: https://www.youtube.com/watch?v=k6Iz1vhtAi4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekecaj Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Model w końcu doczekał się oblotu ?. Proszę wybaczyć jakość filmiku, ale filmiki to nie do końca moja bajka. Jeśli chodzi o własności lotne modelu - dla mnie super, właśnie tego oczekiwałem. Klei się powietrza, z silnikiem 20cc aż nadto mocy, zdecydowana większość lotu na połowie przepustnicy. Szkoda tylko, że warunki pogodowe były dość fatalne i nie pozwoliły przetestować w pełni modelu. Dość długo zastanawiałem się, czy w ogóle wystartować. Okazało się jednak, że nawet silniejsze podmuchy wiatru są mu niestraszne. Na chwilę obecną banan na twarzy ? https://youtu.be/2w7o4v2wJDc 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Gratuluje udanego oblotu ? ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Gratuluje !!! Słychać w mikrofonie że dmuchało ostro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extra67 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Witam . Jacku tylko pogratulowac.Model bardzo ladnie sie zachowuje pomimo nieciekawej pogody.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi