Jacekecaj Opublikowano 12 Października 2020 Opublikowano 12 Października 2020 Dalszy ciąg prac przy modelu: skrzydło w stanie surowym, wręga silnikowa z otworami technologicznymi?. 1
Jacekecaj Opublikowano 18 Października 2020 Opublikowano 18 Października 2020 Zakres prac na dziś: Jeszcze troszkę dopieścić i można oklejać ?
extra67 Opublikowano 18 Października 2020 Opublikowano 18 Października 2020 Witam.Widze ze wzioles sie za sklejanie.Ja posprzedawalem wiekszosc mniejszych modeli i zabralem sie za klejenie MX 2.Mam juz sklejony w 80 %.Pozdrawiam M.Sz.
Jacekecaj Opublikowano 18 Października 2020 Opublikowano 18 Października 2020 Cześć Marku. Pogoda robi się nieciekawa, miałem trochę wolnego czasu, więc trzeba się czymś zająć ?. Wrzuć jakieś zdjęcia z budowy do wątku Wieśka ?.
Jacekecaj Opublikowano 21 Października 2020 Opublikowano 21 Października 2020 Leszku - polecany przez Ciebie zbiornik wreszcie przyjechał i okazał się być idealny ?? Jeszcze tylko półka na moduł i można zamykać przód kadłuba. 1
Jacekecaj Opublikowano 27 Października 2020 Opublikowano 27 Października 2020 Powoli, ale do przodu - zaczynam oklejać model ?:
HELIKOPTER Opublikowano 28 Października 2020 Opublikowano 28 Października 2020 Nieźle się zaczęło. Rób tak dalej a będzie wyglądał świetnie.
Jacekecaj Opublikowano 2 Listopada 2020 Opublikowano 2 Listopada 2020 Dzięki Andrzeju za miłe słowa ? Ponieważ jadąc na lotnisko zabieram do auta z reguły kilka modeli, pokusiłem się o małą modyfikację "ogona", aby łatwiej go było upakować - można teraz w prosty sposób montować i demontować usterzenie, wsuwając je w kadłub i skręcając na dwie śrubki. Oczywiście konstruktor Leszek został o tym fakcie poinformowany ?. Pierwsze loty pokażą, czy mój pomysł zda egzamin, czy jednak konieczne będzie wklejenie usterzenia na stałe. Tak finalnie prezentuje się oklejony model: Biorę się teraz za wykonanie maski, podwozia i uzbrajanie modelu.
Jacekecaj Opublikowano 28 Marca 2021 Opublikowano 28 Marca 2021 Można powiedzieć, że model ukończony. Dziś korzystając z w miarę pogodnego dnia odpaliłem silnik zamontowany w modelu, poustawiałem wychylenia serw i takie tam - jest OK ??. Krótki filmik: https://www.youtube.com/watch?v=k6Iz1vhtAi4 1
Jacekecaj Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Model w końcu doczekał się oblotu ?. Proszę wybaczyć jakość filmiku, ale filmiki to nie do końca moja bajka. Jeśli chodzi o własności lotne modelu - dla mnie super, właśnie tego oczekiwałem. Klei się powietrza, z silnikiem 20cc aż nadto mocy, zdecydowana większość lotu na połowie przepustnicy. Szkoda tylko, że warunki pogodowe były dość fatalne i nie pozwoliły przetestować w pełni modelu. Dość długo zastanawiałem się, czy w ogóle wystartować. Okazało się jednak, że nawet silniejsze podmuchy wiatru są mu niestraszne. Na chwilę obecną banan na twarzy ? https://youtu.be/2w7o4v2wJDc 4
ahaweto Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Gratuluje !!! Słychać w mikrofonie że dmuchało ostro.
extra67 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Witam . Jacku tylko pogratulowac.Model bardzo ladnie sie zachowuje pomimo nieciekawej pogody.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi