Jarek1925 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Ja jeszcze sprawdzę swojego w weekend i podam jak wygląda sytuacja z zasięgiem, wrzucę może film
kaczma2 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Pisałem o aparaturze fs-t6. Okazało się, że przyczyną małego zasięgu był wadliwy odbiornik.
mrowekk Opublikowano 5 Marca 2018 Opublikowano 5 Marca 2018 czy mając moda 10kanałowego mozna w fs-ia6b podpiac dodatkowe kanaly do odbiornika? znajduje sie tam pole servo, mozna je rozbudowac o kolejne przylacza? czy jest konieczny zakup odbiornika 10kanalowego? plan jest aby zmixowac klapy w szybowcu z lotkami i zrobic hamulec aerodynamiczny zahowujac mozliwosc wysuniecia klap do ladowania, (nie wiem czy da rade to zrobic na radiu (fs-i6).
mihu Opublikowano 6 Marca 2018 Opublikowano 6 Marca 2018 czy mając moda 10kanałowego mozna w fs-ia6b podpiac dodatkowe kanaly do odbiornika? znajduje sie tam pole servo, mozna je rozbudowac o kolejne przylacza? czy jest konieczny zakup odbiornika 10kanalowego? plan jest aby zmixowac klapy w szybowcu z lotkami i zrobic hamulec aerodynamiczny zahowujac mozliwosc wysuniecia klap do ladowania, (nie wiem czy da rade to zrobic na radiu (fs-i6). Podobno adapter jak nizej pozwala na to. Niestety nie powiem jak sie kanały przyporządkowuje - nie miałem okazhi testować. Moduły pomiaru napięcia działają ok. Udało się komuś zdobić więcej niż 3mixy w tej apce? Albo jakiś sensowny timer?
mrowekk Opublikowano 22 Marca 2018 Opublikowano 22 Marca 2018 timer udało się ustawić, aktywuje się po ustawionej wartości wychylenia przepustnicy. (ch3-mode1) jakby mixy mozna przelaczac w biegu, albo je uzaleznic miedzy soba , ew wylaczac triggerem/ktoryms switchem byloby super.
Speedaco Opublikowano 24 Marca 2019 Opublikowano 24 Marca 2019 Czy ktoś wie jak ożywić nieuruchamiający się nadajnik FlySkyI6? Padł podczas próby zmiany softu...
Bodzioch Opublikowano 24 Marca 2019 Opublikowano 24 Marca 2019 Też mi się raz to zdarzyło . Teraz to już nie pamiętam czy w trybie serwisowym czy w takim padniętym wgrałem jeszcze raz i zaskoczyło. Trzeba próbować.
Speedaco Opublikowano 24 Marca 2019 Opublikowano 24 Marca 2019 Straciłem już nadzieję na ożywienie ale poszło w trybie serwisowym. Dzięki Andrzeju!
numerus Opublikowano 26 Maja 2019 Opublikowano 26 Maja 2019 Witam wszystkich. Czy FlySky - i6, będzie współpracowała z odbiornikami od Turnigy 9x v2 ? Heniek
Bodzioch Opublikowano 26 Maja 2019 Opublikowano 26 Maja 2019 Tak tylko musisz w nadajniku wybrać system AFHDS bez 2A
marcinacem Opublikowano 7 Lutego 2022 Opublikowano 7 Lutego 2022 Teraz warto wgrac https://bitbucket.org/KotelloRC/erfly6/src/master/, teraz dopiero aparatura ma możliwości :), pozdrawiam
izonix Opublikowano 7 Lutego 2022 Opublikowano 7 Lutego 2022 5 godzin temu, marcinacem napisał: Teraz warto wgrac https://bitbucket.org/KotelloRC/erfly6/src/master/, teraz dopiero aparatura ma możliwości :), pozdrawiam A możesz napisać coś o różnicach...
marcinacem Opublikowano 8 Lutego 2022 Opublikowano 8 Lutego 2022 20 godzin temu, izonix napisał: A możesz napisać coś o różnicach... hejka to jest port erskyTX na fsi6 i fsi6x, nie wszystko jeszcze zaimplementowane, brakuje AFHDS, AFHDS2A jest. bind z poziomu menu i jest tez PPM i mozliwosc podpiecia modulu zewnętrznego np LRS, są mixy, telemetria, timers, modes, krzywe, switche, voice itp jest tez port opentx na fs-i6x ale ja wole erskyTX, bardziej intuicyjne i szybko cos mozna ustawic. 1
izonix Opublikowano 8 Lutego 2022 Opublikowano 8 Lutego 2022 Czyli odbiorniki od Turnigy 9 nie będą mogły współpracować skoro brakuje AFHDS ?
marcinacem Opublikowano 18 Lutego 2022 Opublikowano 18 Lutego 2022 Hejka narazie nie, ale jest planowana implementacja AFHDS, problem że projekt jest na FS-i6 a ona ma tylko 64kb rom, FS-i6x ma 128kb ale autor napisał mi że głownie skupia się na FS-i6.
TomTech Opublikowano 18 Lutego 2022 Opublikowano 18 Lutego 2022 A ja mam pytanie jaki jest procesor w FS-i6 a jaki w FS-i6X?
marcinacem Opublikowano 19 Lutego 2022 Opublikowano 19 Lutego 2022 Heja nowe info Erfly6 działa ze starymi AFHDS, testowałem dla i6 i i6X. Tu jest najnowsza wersja https://github.com/aerror2/erfly6 widze za robia tez LRS i loora :).
marcinacem Opublikowano 10 Marca 2022 Opublikowano 10 Marca 2022 Do fs-i6 mozna podlaczyc DFPlayer i będą komendy dzwiekowe
d2f Opublikowano 15 Marca 2022 Opublikowano 15 Marca 2022 Do fs-i6 mozna podlaczyc DFPlayer i będą komendy dzwiekowe Chyba raczej komunikaty, niż komendy. 1
Rekomendowane odpowiedzi