Gość horn3t Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Pod wyposażenie, które miałem oraz z pozostałości materiałów po p.11 (balsa sklejka itp.) wymyśliłem sobie mały modelik do latania jak to mówią przy nodze. Rozpiętość. 116cm masa do lotu koło 1200 g, profil NACA 2415 silnik 250 W, pokrycie foliaOratex Antique. Nazwałem go OLDPIT zaprojektowałem w głowie narysowałem przy pomocy ekierki, ołówka i linijki wycięty domowym CNC (włośnicą) Poniżej kilka zdjęć z budowy i model czeka na oblot 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Gratulacje,piękna czysta robota .No i ta klasyczna linia Oldtimera ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 bardzo ciekawy model , masz talent .ladny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekCichy Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Pikny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Aż prosi się o jakiegoś 4takta! Piekny!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Dzięki za miłe słowa, model od pomysłu i pierwszego cięcia zrobiłem w 3 tygodnie więc nie za bardzo się przykładałem bo i tez co innego majstruje w między czasie Marcin ten jak dla mnie na "spalinkę" za mały ale może następny ciut większy koło 1700 mm kto wie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Mam SlowPoke 120cm na os mag .48 fs surpass i powiem Ci ze tez mi się wydawało że model spalinowy poniżej 140cm to nie to. A jednak ten model pokazał mi, ze te 120cm rozpiętości wystarczyło by model pięknie prezentował się na niebie z mruczącym 4taktem. I tak jest piękny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Marcin racja ale model budowałem pod elektryczne bebechy, które mi zostały po Prząśniczce tej: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Model prze ale to przepiękny. Trzeba mieć talent. A te ,,fale,, na natarciu skrzydła to farba czy folia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 A te ,,fale,, na natarciu skrzydła to farba czy folia? Model jest w całości pokryty folią Oratex w kolorze Antique (folia imitująca pokrycie płócienne) i pomalowany matowymi lakierami Dupli z puszki. Elementy dekoracyjne w postaci pasków biało czerwonych oraz napisy malowane aerografem farbkami Pactra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Chyba specjalnie zrobiłeś ten modelik, aby poćwiczyć wykonywanie nitów . Sympatyczne letadło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Chyba specjalnie zrobiłeś ten modelik, aby poćwiczyć wykonywanie nitów . Zgadłeś i nie tylko Dziś u nas wiosna miało dmuchać i miałem odwiedzić zbocze jednak przyszła wiosna i jakoś wiatru na lotnisku nie było (choć podobno na zboczu dmuchało ) więc odbył się oblot modelu z sukcesem 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Jest może filmik z oblotu? Chyba jedno zdjęcie dam sobie na tapetę bo tak mi się to cudeńko podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Są tylko zdjęcia bo wyjazd na oblot był spontaniczny a i nie lubię tłumów przy oblocie bo wtedy popełnia się najwięcej błędów ale znam takie jednego coś się odgrażał że sfilmuje ten model 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Super dizain, fajny efekt otrzymałeś, kilka wystających łbów od śrub i nitów a dodaje uroku prawdziwego samolotu. Zastanawiam się jak tak szybko można model zbudować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Zastanawiam się jak tak szybko można model zbudować. To prosty model rozwiązania konstrukcyjne standardowe, a siedzę w domu na chorobowym to mam sporo czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kossimon Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Piękny samolocik ! i konstrukcja i wykonanie. Bardzo dostojnie wygląda w locie, drewniane śmigło dodaje mu jeszcze więcej uroku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 11 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Jest film z trzeciego i następnego lotu dzięki uprzejmości kolegi Tomka który marnował swój drogocenny czas na mój model, trochę turbiło co lekko przeszkadzało w spokojnym lataniu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit Opublikowano 11 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 No i wszystko cacy. A mnie się jeszcze podoba ten plenerek i lotnisko z okopami. Zazdroszczę, w moich stronach czegoś takiego nie uświadczysz. Mafia rolnicza maj 100% kontroli nad każdym skrawkiem ziemi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toptome69 Opublikowano 11 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Z tym marnowaniem czasu to przesadziłeś To były mile spędzone chwile na lotnisku, a i sam się mogłem pobujać moim TrainStarem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi