Pit Opublikowano 19 Lutego 2016 Opublikowano 19 Lutego 2016 Witam. Powoli moja latorośl chciałaby się nauczyć latać no i muszę pomyśleć o drugiej aparaturze i kablu. Obecnie mam Aurorę 9. A pytanie mam następujące: jak działają w takim duecie trymery? Załóżmy, że model wytrymuję na apraturze instruktora to co będzie się działo po przełączeniu na aparaturę ucznia? Czy ustawienia trymerów z instruktora zostną zachowane czy na aparaturze ucznia trzeba bedzie trymować od nowa, niezależnie?
TeBe Opublikowano 19 Lutego 2016 Opublikowano 19 Lutego 2016 Aurory nie znam. W Graupnerze trymery się przenoszą. Musisz sprawdzić.
Pioterek Opublikowano 19 Lutego 2016 Opublikowano 19 Lutego 2016 Witam. Powoli moja latorośl chciałaby się nauczyć latać no i muszę pomyśleć o drugiej aparaturze i kablu. Obecnie mam Aurorę 9. A pytanie mam następujące: jak działają w takim duecie trymery? Załóżmy, że model wytrymuję na apraturze instruktora to co będzie się działo po przełączeniu na aparaturę ucznia? Czy ustawienia trymerów z instruktora zostną zachowane czy na aparaturze ucznia trzeba bedzie trymować od nowa, niezależnie? Aparaturę ucznia ustawiasz na nowy wyzerowany model. Wszystkie nastawy powinny iść z nadajnika trenera. Tak przynajmniej jest w Futabie.
Marcin K. Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 Czy nadajniki muszą być w tym samym systemie(firmy)?
robertus Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 To zleży też od nadajników. Jak łączyłem i10 z i6 (i6 jako uczeń) to mikser delta musiałem w nim zrobić.
Marcin K. Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 A jak to by się miało w mx16s+ frsky i flysky i6?
Marcin S Opublikowano 6 Lipca 2016 Opublikowano 6 Lipca 2016 Mam problem Master Aurora optima 9 kabel krosowany hitec slave dx6i w momencie uruchamiania ucznia ( obie w mode2) w dx6i na drążku wysokość wyskakuje gaz czyli coś mi zamienia kanały coś tak jakby wchodziła w inne mode gdzies jest czeski błą ktoś coś takiego miał dzieki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi