Skocz do zawartości

Poznań, lotnisko Kobylnica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jacku wszystkim dogodzić się nie da;) wiadomo coś więcej gdzie miało by być miejsce bliżej poznania dla modelarzy? I co to są za lądowiska jadąc od Kobylnicy w kierunku Pobiedzisk?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ej, Yarecki - bo ludzie pomyślą, że u nas to się już tylko jeździ po lotnisku. Poleciałbyś wreszcie! :D

A w ten weekend faktycznie bardzo mocno wiało. Każde lądowanie to była istna walka o "życie" modelu. A nasz kolega Mirek zbudował i oblatał takiego "potwora". Bardzo ładnie toto latało po wyholowaniu w górę.

post-8458-0-96311800-1495470353_thumb.jpg

post-8458-0-83351400-1495470354_thumb.jpg

post-8458-0-52101200-1495470355_thumb.jpg

To jeden z ciekawszych modeli. Oprócz tego Wojtek zbudował i oblatał szalonego fun fly'a o rozpiętości około 2 metrów, Andrzej walczył z nowym silnikiem w modelu dolnopłata. Były też mniejsze i większe katastrofy. Nie było dużego ruchu, bo nasi szybownicy trenowali w Jeżowie Sudeckim, a niektórzy latali na Radawcu. Tak czy inaczej, weekend był bardzo udany pomimo silnego wiatru.

Opublikowano

Oj Jacku..... brzuch mnie boli ze śmiechu do teraz,rozśmieszyłeś mnie tym postem...  :D  :D  :D  :D .A tak na poważnie to planuję oblot w przyszły weekend,gdy pogoda pozwoli... 

A tak Jacku,jeśli chodzi o te kołowanie,to muszę się przyzwyczaić do drążka gazu,muszę go po prostu wyczuć,bo minimalny ruch i model jest narwisty jak roczne prrrrr. :)

Opublikowano

Oblot niestety muszę odłożyć na później.Poprawy i dopieszczenia wymaga wyważenie modelu,napotkałem mały problem,no ale jestem na dobrej drodze.

• 1 rok później...
Opublikowano

Rafał nie wiem kiedy byłeś ale frekwencja na Kobylnicy jest nadal. Czasami na kręgu bywa kilka modeli jednocześnie ;-)

W zeszłą niedzielę mieliśmy klubowe zawody F5J-klub. Relacja na www.aeroklub.poznan.pl

Na ten weekend część ekipy jest w Pile na Zlocie a część w Jeżowie Sudeckim na zboczu.

Pozdrawiam z Góry Szybowcowej ;-)

Opublikowano

To, że na Kobylnicy się dzieje to ja wiem bo tu bywam. Tylko na forum nikt ze starszej i nowej braci modelarskiej od kwietnia 2017 nic nie zamieszcza. Postaram się nadrobić to swoją aktywnością :-) do której zachęcam innych.

Byłem. latałem....podwozie urwałem.

:wacko: Lądowanie zaliczyłem poprawne poza małym ale...nierówność pasa na łączeniu płyty i czarnej grubej gumy spowodowała urwanie prawego podwozia, które ugrzęzło w ... zobaczcie na zdjęciach.

post-10327-0-14781700-1558131090.jpg

post-10327-0-64415800-1558131098.jpg

Sprawca urwania podwozia  :angry:

post-10327-0-50087300-1558131104.jpg

Opublikowano

Niestety te gumy już od lat się unoszą. Następnym razem proponuję lądować na pasie betonowym

Dużego wyboru nie miałem lądując pod wiatr.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Hej! Odświeżam temat! Czy ktoś z Was wybiera się w ten weekend na lotnisko? Właśnie buduje swój model, chętnie z kimś z Was pogadam! Mam kilka pytań i liczę na Waszą uprzejmą pomoc! Mam bardzo blisko na lotnisko Kobylnica, nawet jak jedna osoba będzie latać, to wpadam pokibicować! ????????

Opublikowano

Jak nie będzie padać, to ktoś się pojawi ;) .

Możesz też (mimo niepogody) wstąpić do modelarni (w tym białym budynku za Migiem) i tam zapewne spotkasz kilku kolegów.

• 1 miesiąc temu...
  • 7 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.