Marcin K. Opublikowano 5 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Jacku wszystkim dogodzić się nie da;) wiadomo coś więcej gdzie miało by być miejsce bliżej poznania dla modelarzy? I co to są za lądowiska jadąc od Kobylnicy w kierunku Pobiedzisk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjacek Opublikowano 5 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Nie umiem odpowiedzieć ani na pierwsze, ani na drugie pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 21 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Dzisiaj wiało jak diabli,niektórzy polatali,ja jeszcze docierałem i pojeździłem troszkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjacek Opublikowano 22 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Ej, Yarecki - bo ludzie pomyślą, że u nas to się już tylko jeździ po lotnisku. Poleciałbyś wreszcie! A w ten weekend faktycznie bardzo mocno wiało. Każde lądowanie to była istna walka o "życie" modelu. A nasz kolega Mirek zbudował i oblatał takiego "potwora". Bardzo ładnie toto latało po wyholowaniu w górę. To jeden z ciekawszych modeli. Oprócz tego Wojtek zbudował i oblatał szalonego fun fly'a o rozpiętości około 2 metrów, Andrzej walczył z nowym silnikiem w modelu dolnopłata. Były też mniejsze i większe katastrofy. Nie było dużego ruchu, bo nasi szybownicy trenowali w Jeżowie Sudeckim, a niektórzy latali na Radawcu. Tak czy inaczej, weekend był bardzo udany pomimo silnego wiatru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 22 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Oj Jacku..... brzuch mnie boli ze śmiechu do teraz,rozśmieszyłeś mnie tym postem... .A tak na poważnie to planuję oblot w przyszły weekend,gdy pogoda pozwoli... A tak Jacku,jeśli chodzi o te kołowanie,to muszę się przyzwyczaić do drążka gazu,muszę go po prostu wyczuć,bo minimalny ruch i model jest narwisty jak roczne prrrrr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 27 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Oblot niestety muszę odłożyć na później.Poprawy i dopieszczenia wymaga wyważenie modelu,napotkałem mały problem,no ale jestem na dobrej drodze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 17 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Ale tu pusto.... Jakby Aeroklub już do Kąkolewa się przeniósł i pozostawił modelarzy samych sobie :-(. Jeszcze tu latamy. Wrzucajcie fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 17 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Zimno było . Jutro się zacznie, ale chyba głównie w Pile . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_W Opublikowano 17 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Rafał nie wiem kiedy byłeś ale frekwencja na Kobylnicy jest nadal. Czasami na kręgu bywa kilka modeli jednocześnie ;-) W zeszłą niedzielę mieliśmy klubowe zawody F5J-klub. Relacja na www.aeroklub.poznan.pl Na ten weekend część ekipy jest w Pile na Zlocie a część w Jeżowie Sudeckim na zboczu. Pozdrawiam z Góry Szybowcowej ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 17 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 To, że na Kobylnicy się dzieje to ja wiem bo tu bywam. Tylko na forum nikt ze starszej i nowej braci modelarskiej od kwietnia 2017 nic nie zamieszcza. Postaram się nadrobić to swoją aktywnością :-) do której zachęcam innych. Byłem. latałem....podwozie urwałem. Lądowanie zaliczyłem poprawne poza małym ale...nierówność pasa na łączeniu płyty i czarnej grubej gumy spowodowała urwanie prawego podwozia, które ugrzęzło w ... zobaczcie na zdjęciach. Sprawca urwania podwozia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal3013 Opublikowano 18 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 Niestety te gumy już od lat się unoszą. Następnym razem proponuję lądować na pasie betonowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 18 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 Niestety te gumy już od lat się unoszą. Następnym razem proponuję lądować na pasie betonowym Dużego wyboru nie miałem lądując pod wiatr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AntekBeton Opublikowano 6 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Hej! Odświeżam temat! Czy ktoś z Was wybiera się w ten weekend na lotnisko? Właśnie buduje swój model, chętnie z kimś z Was pogadam! Mam kilka pytań i liczę na Waszą uprzejmą pomoc! Mam bardzo blisko na lotnisko Kobylnica, nawet jak jedna osoba będzie latać, to wpadam pokibicować! ???????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 7 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 Jak nie będzie padać, to ktoś się pojawi . Możesz też (mimo niepogody) wstąpić do modelarni (w tym białym budynku za Migiem) i tam zapewne spotkasz kilku kolegów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AntekBeton Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Super, dziękuje za odpowiedź. Zajrzę tam, może kogoś spotkam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 24 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 Pogoda dopisuje, nie czas na tryb storage dla LiPo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WerTo Opublikowano 8 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Czy to prawda że lotnisko w Kobylnicy zostało sprzedane developerowi ? Pozdrawiam, Tomasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 8 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Tak, ale nadal można tam latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 9 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 Strefa heli musiała się przenieść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi