cZyNo Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Lądowanie juniora Antka na Ranie. Tam nie ma wiele więcej miejsca do lądowania No to ilu z Was tam wyląduje tak jak nasz 14latek? Tradycyjne, pytanie jest retoryczne w przypadku posiadaczy Buterflaya załączanego pstryczkiem lub suwakiem :lol: :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zapewne tylko Ty ... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Pudło. Antek ląduje znacznie lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Ileż Cię to musiało kosztować pokory by przyznać .... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 niestety ani troche przyszło mi to całkiem lekko. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 ciekawe ile by kosztowało gdybym to ja tak wylądował 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Mnie nic. A kiedy próbujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Do szybowców mi bardzo daleko, nie moja bajka ... wolę akrobaty i syf spaliny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 no to co tu zamieszanie wprowadzasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 zapatrzyłem się na Ciebie już znikam ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Całe szczęście. Bo to taki film poglądowy dla szybowników 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 14 lat czy 46 - jak ma nalot wielokrotnie większy niż ja to należy przyjąć do wiadomości, że jest lepszy. U dłużej ćwiczącej gówniarzerii obserwuję właśnie takie skłonności do zawstydzania starszych. Jakoś łatwiej im to przychodzi. Może to brak strachu o rozbicie modelu na który nie trzeba było zarobić - może. A może po prostu brak świadomości ile komplikacji może wystąpić w danym miejscu, w danych warunkach, bo przecież doświadczenia niewiele. Sam się już na tym łapię. Myślenie w czasie lotu - o tutaj może szarpać, tutaj mocno zdusi - teraz szyciej, teraz delikatnie. Wiem, że tracę na tym czas. Nie powinienem nad tym myśleć, jeśli wystąpi jedna z komplikacji trzeba odruchowo się poprawić i po sprawie. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 dokładnie. Odruchowo. Czyli trzeba ćwiczyć. Ale pewnych rzeczy nie da sie zrobić mając źle skonfigurowany nadajnik lub model A Antek bardzo dba o modele i je szanuje jak mało kto. I nie ma w sobie nic z zadufanego w siebie gówniarza. Jest jakby z innego (lepszego) świata. Tak skromną osobę ciężko już spotkać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 A Antek bardzo dba o modele i je szanuje jak mało kto. I nie ma w sobie nic z zadufanego w siebie gówniarza. Jest jakby z innego (lepszego) świata. Tak skromną osobę ciężko już spotkać. To wypadało by zadbać o rozwój ,zapewnić możliwość latania temu chłopakowi,pomoc mentalną .Kto wie ,może jakiś mistrz nam rośnie ... I na pewno nie mów mu o forum bo przepadnie,zgnuśnieje . Lądowanie całkiem,całkiem udane ,nie ukrywam że po tytule spodziewałem się bardziej spektakularnego... Cieszy że pięknie siadł a nie jak niektórzy, po kamieniorach ,chaszczach,bruzdach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Sie nie bój. Jest pod opieką. Tylko szkoda ze mieszka tak daleko. A tam jest mało patrzących w przyszłość ludzi. I nie zawsze chętnych do pomocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Odpowiem na pytanie z tematu mój syn i kilku innych kolegów z lotniska ale nie ma się czym chwalić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Ja powiem, że mnie w ogóle nie dziwi, że 14 latek tak lata i tak ląduje. Więcej powiem dla mnie to jak najbardziej normalne. My starsza młodzież się tym zachwycamy bo nas "nie stać" na takie lądowanie. To "nie stać" proszę sobie interpretować we własnym zakresie bo każdy pewnie będzie rozumiał co innego to jest bardzo pojemne określenie. Jeżdżąc po piknikach modelarskich często jeśli nie powiedzieć bardzo często widuje takie wyczyny młodych adeptów modelarstwa. Krzychu skromnie się nie chwali ale jego syn to mały wymiatacz z ogromnymi sukcesami (no może on taki mały to nie jest bo mnie i Krzycha o głowę albo i dwie przerósł) ale jest bardzo utalentowany. Mamy w kraju naprawdę sporo bardzo utalentowanej młodzieży, tylko na pewnym etapie gdzieś się gubią z różnych przyczyn. I właśnie do tej starszej młodzieży należny obowiązek wspierania młodych pilnowania żeby się nie zgubili na zawsze. Tak więc Jurek pilnuj młodego i wspierajcie go na ile możecie i potraficie, żeby nam w przyszłości mistrz europy wyrósł. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Ale ja nie pytałem ilu z Waszych młodych tak ląduje Zresztą to temat zaczepny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Jurku samo chwalenie się nie jest w moim guście, cieszyć się trzeba, że rośnie młody narybek, którym można się pochwalić jak na twoim filmie. A zasadniczo to na razie jeszcze z lądowaniami nie mam problemu modele są w jednym kawałku. A tak orły f3f potrafią lądować modelem 22 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Hmm - pilot Spitfire,a chyba chciał zrobić instruktażowy filmik - jak nie należy lądować Spitfire,em ? Albo - najczęstsze błędy w trakcie lądowania dużą makietą ? - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi