eze Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 PLZ P-11 C nowy model juz dostepny .pod silnik 2,5 cm3.Ciekawa konstrukcja .Czy ktos juz testowal to wczesniej ?? http://cyber-fly.pl/produkt-781.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Heh ... Co jak co ... ale czy czasem nie powinno być PZL ? :wink: A druga rzecz, to właściciele powinni zainwestować w jakiś słownik ortograficzny, bo tam jest więcej perełek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Czekam na wszelkie informacje na temat tego zestawu. Spodobał mi się. Choć nie wiem jak jest wykonany i czy warto. A przede wszystkim ile jeszcze jest roboty przy tym. Niema zbyt dużego opisu na stronce tego sklepu. Co sądzicie na o ulotnieniu go silnikiem elektrycznym? Pozdrawiam Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eze Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 elektryk to profanacja .ASP 30 fs to bedzie gratka dla tego samolociku Juz szukam takiego na ebay Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja-Jacek Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 EZE bodz uprzejmy i zmien na prawidlowe oznaczenie modelu!PZL-Panstwowe Zaklady Lotnicze P-11.Przecie to az w oczy kluje.Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 elektryk to profanacja .ASP 30 fs to bedzie gratka dla tego samolociku Dla mnie to by była dopiero profanacja jak z pięknej maski silnika P-11 wystawał by cylinder i tłumnik jakiegoś dwutakta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 czyżby dyskusja o wyzszości świąt Wielkiej Nocy nad świętami Bożego Narodzenia :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 eze napisał/a: elektryk to profanacja .ASP 30 fs to bedzie gratka dla tego samolociku Dla mnie to by była dopiero profanacja jak z pięknej maski silnika P-11 wystawał by cylinder i tłumnik jakiegoś dwutakta Jak dla mnie to fs w typie silnika zasugerowało FOUR STROKE czyli czterowów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 UPS :oops: ale wtopa, ale tłumnik bedzie wystawał Bez względu na te problemy, zdecydowałem sie i go zamówiłem (choć jeden nie skończony P-11 czeka na swoja chwilę) Tylko już teraz zastanawiam się jak zrobić połączenie skrzydła z kadłubem, ale coś się wymyśli jak będzie na miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 choć jeden nie skończony P-11 czeka na swoja chwilę ten sam co moj - tartak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eze Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Czyli niedales sie oprzec pokusie .Dla mnie struga sie wlasnie kittyhowk z cyber... Ale ten strasznie mnie korci do 4 suwa .Ciekawa maska silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 O wreszcie pojawił się p11 Piotrka (Prolot). Z tego co wiem to zamierza startować nim na zawodach w Poznaniu zobaczymy jak to jest z tą walką kołową Co do profanacji, to ja bym w nim zamontował oczywiście rozwierconego mvvs'a z czarną rurą, żeby nie było że pzl'ki to powolne samoloty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Tylko już teraz zastanawiam się jak zrobić połączenie skrzydła z kadłubem, ale coś się wymyśli jak będzie na miejscu Widziałem już kombata P11 w wykonaniu Andrzeja Pikosza. Maleństwo to było okropne Co do mocowania to dwoma śrubami na środku. Zalaminować połączenie skrzydeł - tak porządnie wklejając w między czasie jakieś wzmocnienia pod śruby. Zastrzały też fajna sprawa - tylko więcej zabawy przy składaniu modelu. Odnośnie jakości to modele w Cyber-Fly mają super jakość!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Albo dać na gumy, mniejsze straty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 9 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 No to jest po zawodach w Poznaniu.PZL P -11 Ecika najpierw się nie popisał ,kret,słaba prędkość .Jednak okazało się że to wina silnika.Jak motorek zaczął kręcić to model dostał taką prędkość że ho ho .Iła przeganiał, mesera też, dalej już nie patrzyłem bo miałem co innego do roboty,ale Ecik po przedfinałowej walce był zachwycony.Oprócz tego bardzo ładnie wyglądał/oczywiście model/ silnik miał cały schowany pod osłonę ,trochę może szpeciły współczesne kółka ale jest to do zrobienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 9 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Słyszałem kiedyś taką bajeczkę, że prawdziwemu PZL P-11 nigdy nie wyznaczono maksymalnej predkości (czyli kiedy urwą się skrzydła) bo wytrzymał wszystkie testy... :wink: Ale jakoś nie miałem okazji i ochoty zweryfikować tej opowiastki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 9 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 A tak naprawde to tu jest strona producenta: http://www.prolot.pl/zapowiedzi.html Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 9 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 PZL P -11 Ecika najpierw się nie popisał ,kret Winnym był wyłącznik :wink: , który został nieumyślnie przestawiony podczas wyrzutu... Później faktycznie, model latał ładnie. PS zamówiony.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 9 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Eeee.. Kret był przez wyłącznik to fakt ale model i tak nie chciał latać bo silnik nie wchodził na obroty i były to słowa Ecika.Na ostatni bieg podregulował motorek i latał jak marzenie no i to lądowanie na kółkach za które dostał brawa od publiczności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Pzlka zrobiona i oblatana. Lata nieźle, bez expo jest bardzo czuła na wychylenia. Na kombatowym forum są detale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.