Coffeczko Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Czym sie roznia WYCINARKA1 WYCINARKA2 a WYCINARKA3? Nie chodzi o rozmiar Mial ktos cos takiego? Da sie w tym wycinac w drewnie, metalu lub szkle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Tym napewno nie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coffeczko Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 to czym? Budżet do 400$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Do 400 dolarów? W metalu lub szkle? Nożyk do szkła i piłka włosowa dopisz 2 zera do tej kwoty to będzie poważniej wyglądać i może jakiegoś przechodzonego trupa water jeta kupisz do szkła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Najpierw miała być frezarka CNC teraz już laser. Zastanów się chwile czego tak naprawdę chcesz. Poczytaj a nie zaśmiecaj durnymi pytaniami forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Ja miałem wszystkie trzy i mam jeszcze dwie inne. I co z tego ? Nic ! Coś jeszcze chcesz wiedzieć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulu Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Ja miałem wszystkie trzy i mam jeszcze dwie inne. I co z tego ? Nic ! Coś jeszcze chcesz wiedzieć ? O kurcze!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Nie jesteśmy aż tak blisko bym opowiadał na lewo i prawo... Się ma , się rżnie i już. Te dwie pozostałe poskładałem ze wskaźnika laserowego,kołowrotka i starej centryfugi. Trochę pomyślunku i fantazyji ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Nie prościej młody kolego, pójść na modelarnie , nauczyć się budowy modeli od podstaw, a nie zaczynać od maszyn CNC, laserów i laminatowych 1m motoszybowców. Żeby nie było że rozpęd byka, strzał królika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 My tu chi chi , cha cha a w sumie nikt z nas nie napisał odpowiedzi na zadane pytanie. Czym się różnią ? Najważniejsza różnica jak dla ciebie kolego Coffeczko to kolor wycinarek. W sposób absolutnie zasadniczy różnią się kolorem. Pozostałe funkcje na tym etapie są całkowicie pomijalne jeśli porównać sztuka do sztuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coffeczko Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 To moze takie cos da rade? http://wholesaler.alibaba.com/product-detail/40W-CO2-Laser-Engraving-Cutting-Machine_60499751854.html?spm=a2700.7782932.1998701000.3.oVU6Xw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 To moze takie cos da rade? http://wholesaler.alibaba.com/product-detail/40W-CO2-Laser-Engraving-Cutting-Machine_60499751854.html?spm=a2700.7782932.1998701000.3.oVU6Xw A co ma dać radę? Poza planami kosmicznych cudów, to co chciałbyś robić? Ciąć fornir do de coupage, czy rzeźbić kielichy mszalne z litych brył szkła? Może byś tak się określił co planujesz i do czego ci taki sprzęt? Bo jak do modelarstwa, to szkoda kasy. Lepiej kupić sobie porządny zestaw narzędzi i przygotować przyzwoity warsztacik domowy. Tak małe elementy szybciej się nie raz wycina i obrabia ręcznie, niż nastawia maszynę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coffeczko Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Glownie to bedzie do wycinania w sklejce i do gum do pieczatek (musze wykonac 25sztuk) A ustawic maszyne to dla mnie nie problem poniewaz czasu mi nie szkoda a na informatyce jestem wiec bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimas Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 A od kiedy to jak mniemam w technikum informatycznym uczą obsługi obrabiarek cnc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 (musze wykonac 25sztuk) na informatyce jestem wiec bez problemu Chciałeś napisać chyba 25 000 sztuk ? A i to taniej i szybciej , a zapewne dokładniej i bez dymu byłoby zrobić prosty wykrojnik lub wycinak. Laser niekoniecznie jest do wszystkiego i najlepszy, to złudne wyobrażenie. Czy oglądałeś kiedyś dokładnie krawędzie różnych materiałów cięte laserem ? Sklejkę w takiej ilości (te 25 sztuk znaczy ) skuteczniej opędzisz szybkobieżną rotacyjną przecinarką tarczową, zwaną potocznie krajzegą. Tarcza z wkładkami węglikowymi, drobna. Ustawienie prowadnic - 2 x 3 minuty, cięcie - 10 minut , pośpiech surowo wzbroniony !!! Ale godziwiej byłoby pochylić się nad pracą i "z rąsi' ... Wtedy się czegoś nauczysz, między innymi ważnego pojęcia odległości pomiędzy marzeniem a jego spełnianiem sobie . Powodzenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 na informatyce jestem wiec bez problemu Co ma piernik do wiatraka. W czym niby ma Ci pomóc ta informatyka? Gdybyś napisał, że jesteś grafikiem i potrafisz dobrze posługiwać się programami typu CAD to to akurat byłby jakiś plus, a informatykiem to dziś jest praktycznie każdy i co z tego! Jeszcze raz powtórzę to co koledzy wyżej napisali tylko trochę inaczej, chcesz zabić komara z armaty. Czy się da? No pewnie, że da tylko czy to ma sens. Poza tym te Twoje 400$ to faktycznie na dobry warsztat i dobre ręczne i elektryczne narzędzie powinno wystarczyć choć gdybyś dołożył jeszcze ze 200-300$ to by było idealnie. Na laser to dołóż jedno zero na końcu i wówczas zapytaj na forum CNC co za 4000$ można sensownego kupić. Bo jak na razie to zabawki wybierasz, które po miesiącu Ci się znudzą. No ale to Twoje pieniądze, więc możesz z nimi zrobić co chcesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Panowie ! Nie za dużo czasu poświęcamy na mrzonki (dotyczy to także mnie) świeżo rozbudzonej wyobraźni Dominika? Są wakacje ,w nosie nie wypada dłubać więc snuje chłopak fantazje z nudów.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Dokładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Jak sie upierasz na technike i masz kase , kup drukarkę 3D to sobie wydrukujesz co potrzeba. Kolega ostatnio drukował szybowiec i to latający. http://pfmrc.eu/index.php?/topic/44424-modelarze-z-rudy-śląskiej/?p=629166 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi