Coffeczko Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Czym sie roznia WYCINARKA1 WYCINARKA2 a WYCINARKA3? Nie chodzi o rozmiar Mial ktos cos takiego? Da sie w tym wycinac w drewnie, metalu lub szkle?
mike217 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Do 400 dolarów? W metalu lub szkle? Nożyk do szkła i piłka włosowa dopisz 2 zera do tej kwoty to będzie poważniej wyglądać i może jakiegoś przechodzonego trupa water jeta kupisz do szkła.
Konrad_P Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Najpierw miała być frezarka CNC teraz już laser. Zastanów się chwile czego tak naprawdę chcesz. Poczytaj a nie zaśmiecaj durnymi pytaniami forum.
BRoman Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Ja miałem wszystkie trzy i mam jeszcze dwie inne. I co z tego ? Nic ! Coś jeszcze chcesz wiedzieć ?
zulu Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Ja miałem wszystkie trzy i mam jeszcze dwie inne. I co z tego ? Nic ! Coś jeszcze chcesz wiedzieć ? O kurcze!!
BRoman Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Nie jesteśmy aż tak blisko bym opowiadał na lewo i prawo... Się ma , się rżnie i już. Te dwie pozostałe poskładałem ze wskaźnika laserowego,kołowrotka i starej centryfugi. Trochę pomyślunku i fantazyji !
Tomek Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Nie prościej młody kolego, pójść na modelarnie , nauczyć się budowy modeli od podstaw, a nie zaczynać od maszyn CNC, laserów i laminatowych 1m motoszybowców. Żeby nie było że rozpęd byka, strzał królika
BRoman Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 My tu chi chi , cha cha a w sumie nikt z nas nie napisał odpowiedzi na zadane pytanie. Czym się różnią ? Najważniejsza różnica jak dla ciebie kolego Coffeczko to kolor wycinarek. W sposób absolutnie zasadniczy różnią się kolorem. Pozostałe funkcje na tym etapie są całkowicie pomijalne jeśli porównać sztuka do sztuki.
Coffeczko Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2016 To moze takie cos da rade? http://wholesaler.alibaba.com/product-detail/40W-CO2-Laser-Engraving-Cutting-Machine_60499751854.html?spm=a2700.7782932.1998701000.3.oVU6Xw
madrian Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 To moze takie cos da rade? http://wholesaler.alibaba.com/product-detail/40W-CO2-Laser-Engraving-Cutting-Machine_60499751854.html?spm=a2700.7782932.1998701000.3.oVU6Xw A co ma dać radę? Poza planami kosmicznych cudów, to co chciałbyś robić? Ciąć fornir do de coupage, czy rzeźbić kielichy mszalne z litych brył szkła? Może byś tak się określił co planujesz i do czego ci taki sprzęt? Bo jak do modelarstwa, to szkoda kasy. Lepiej kupić sobie porządny zestaw narzędzi i przygotować przyzwoity warsztacik domowy. Tak małe elementy szybciej się nie raz wycina i obrabia ręcznie, niż nastawia maszynę. 1
Coffeczko Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Glownie to bedzie do wycinania w sklejce i do gum do pieczatek (musze wykonac 25sztuk) A ustawic maszyne to dla mnie nie problem poniewaz czasu mi nie szkoda a na informatyce jestem wiec bez problemu
slimas Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 A od kiedy to jak mniemam w technikum informatycznym uczą obsługi obrabiarek cnc?
AMC Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 (musze wykonac 25sztuk) na informatyce jestem wiec bez problemu Chciałeś napisać chyba 25 000 sztuk ? A i to taniej i szybciej , a zapewne dokładniej i bez dymu byłoby zrobić prosty wykrojnik lub wycinak. Laser niekoniecznie jest do wszystkiego i najlepszy, to złudne wyobrażenie. Czy oglądałeś kiedyś dokładnie krawędzie różnych materiałów cięte laserem ? Sklejkę w takiej ilości (te 25 sztuk znaczy ) skuteczniej opędzisz szybkobieżną rotacyjną przecinarką tarczową, zwaną potocznie krajzegą. Tarcza z wkładkami węglikowymi, drobna. Ustawienie prowadnic - 2 x 3 minuty, cięcie - 10 minut , pośpiech surowo wzbroniony !!! Ale godziwiej byłoby pochylić się nad pracą i "z rąsi' ... Wtedy się czegoś nauczysz, między innymi ważnego pojęcia odległości pomiędzy marzeniem a jego spełnianiem sobie . Powodzenia !
Konrad_P Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 na informatyce jestem wiec bez problemu Co ma piernik do wiatraka. W czym niby ma Ci pomóc ta informatyka? Gdybyś napisał, że jesteś grafikiem i potrafisz dobrze posługiwać się programami typu CAD to to akurat byłby jakiś plus, a informatykiem to dziś jest praktycznie każdy i co z tego! Jeszcze raz powtórzę to co koledzy wyżej napisali tylko trochę inaczej, chcesz zabić komara z armaty. Czy się da? No pewnie, że da tylko czy to ma sens. Poza tym te Twoje 400$ to faktycznie na dobry warsztat i dobre ręczne i elektryczne narzędzie powinno wystarczyć choć gdybyś dołożył jeszcze ze 200-300$ to by było idealnie. Na laser to dołóż jedno zero na końcu i wówczas zapytaj na forum CNC co za 4000$ można sensownego kupić. Bo jak na razie to zabawki wybierasz, które po miesiącu Ci się znudzą. No ale to Twoje pieniądze, więc możesz z nimi zrobić co chcesz.
BRoman Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Panowie ! Nie za dużo czasu poświęcamy na mrzonki (dotyczy to także mnie) świeżo rozbudzonej wyobraźni Dominika? Są wakacje ,w nosie nie wypada dłubać więc snuje chłopak fantazje z nudów..
Francka Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Jak sie upierasz na technike i masz kase , kup drukarkę 3D to sobie wydrukujesz co potrzeba. Kolega ostatnio drukował szybowiec i to latający. http://pfmrc.eu/index.php?/topic/44424-modelarze-z-rudy-śląskiej/?p=629166 1
Rekomendowane odpowiedzi