sebka34 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Jasne Michał ze przywioze .Lecz nadal mam problem z uruchomieniem silnika. skipper też myślałem o RAL 9002 na bokach dach zostaje tylko nad mostkiem z tyłu będzie pokład widokowy dla pasażerów ,i myśle zepowinien on być drewniany . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 No chyba fachowcy w Mikorzynie pomogą Ci.. Ja się na tym ustrojstwie nie znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 To tak jak ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Już nie moge się doczekać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Pokład dziobowy zaolejowany na gotowo. Również zostały wklejone na żywice i wzmocnione włóknem podpory pod półkę na silniki i zamontowana. Oraz zamontowane łoża silników. Czekam jeszcze na wały oraz dławice steru . Gdy zamontuje dławice steru będę mógł wkleić pokład główny i zająć się drobiazgami na pokładach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 A więc stało sie ,polakierowałem nadbudówkę na biało . A tak to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 8 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Prace nad nadbudówką trwają co prawda zwolniły ale coś sie dzieje. Pokład nadbudówki został skończony , postanowiłem wykożystać stare barierki co kosztowało mnie trochę pracy przy odnowieniu ich, okazały sie również za wysokie .a oto efekt . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Wstępnie statek został opływany na krytej pływalni,niestety zdjęc nie mogłem zrobić lecz jestem bardzo zadowolony z jednostek napędowych spory nadmiar mocy . Śruby 50 i pobór 5,2A prz 7,2V muszę poprawić jeszcze ster jest za maly i sporo dociążyć ststeczek. Oto jak sie prezentuje. Oczywiście przed wodowaniem został nadany nr rejestracyjny lecz z braku radaru nie dostałem pozwolenia na wyjscie z portu yyyy tzn. basenuNajmocniej przepraszam za tą bandere. Naturalnie WŁA 104 bedzie pływał pod naszą narodową Banderą 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skipper Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Gratulacje! Sebastianie dodaj coś mu na dziobowym pokładzie, tam jest trochę łyso, jakiś ankierek znaczy kotwicę, jakieś kluzy, kangi i inne żelastwo itd. Może mały reflektor, może reling, kabestan. To już zależy od Twojej inwencji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Ja jeszcze nie skończyłem budowy ,ale dziękuje bardzo ba miłe porady tylko ciekawość mnie zźerała jak sie zachowuje na wodzie ta jednostka Bedzie tam mechaniżm zwijania kotwic , Będą też dookoła relingi , będzie też ławeczka dla turystów, jeszcze dużo pracy mam przy tym modelu. Pozpinać całą elektronikę. Do wiosny dużo czasu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Seba rewelka Ci to wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
comet Opublikowano 15 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 No sorki, ale z modelu, który miał w sobie te coś, zrobiłeś pstrokatą zabaweczkę dla dzieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 15 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Comet a Ty jaki model zrobiłeś? Pochwal się co potrafisz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 15 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Właśnie ! Najłatwiej to wybrzydzać chowając się za ekranem .... To jak z tym TWOIM modelem Comet ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 15 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Była ruina, a jest fajny model! Nie czaję po co krytykować by zaistnieć? Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 16 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 No sorki, ale z modelu, który miał w sobie te coś, zrobiłeś pstrokatą zabaweczkę dla dzieci.Powiadasz pstrokatą zabawke dla dzieci, hmmmm ciekawe. Zastanawiam sie skąd wiedzialeś. Ale czasu na budowe tej zabawki z moimi dziećmi. BEZCENNE Dzięki panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Seba zamiesc jakis film z wodowania-pływania było by super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 17 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Jasne ze zamiszcze , niech tylko lód puści.. jeszcze będzie relacja ,Model nie jest oststecznie skończony. to była tylko próba jednostek napędowych . Czekam na dostawe kolejnych materiałów do dalszej budowy. Więc teraz mam przymuszony odpoczynek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 25 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Pojawił sie swego rodzaju problem . A mianowicie przyszły słupki na barierki ,wybrałem największe jakie były lecz są za małe,troche nieproporcjonalne do calego statku,za delikatne. Będe zmuszony zrobić samemu. Słupki zrobie proste z rurki mosiężnej fi 3mm . Może nie będą takie ładne jak te lecz z pewnością będą sie lepiej prezentowały . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi