sebka34 Opublikowano 25 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Pokopalniany zbiornik który póbują zrobić akwen rekraacyjny. Ogólnie sam zbiornik jest fajny lecz brakcywilizacji dookoła gigantyczne hektary nieużytków. Dla nas świetne idealne miejsce do latania https://www.google.pl/maps/place/Zbiornik+Przykona/@51.9949091,18.6498137,15z/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x471b1b94dcce0751:0x57bd5dd302f54d20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skipper Opublikowano 25 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Przyłączam się do gratulacji. Każdy nowy okręt na wodzie to powód do zadowolenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 25 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Dziękuje ! Już pływa to ważne lez dla mnie do pełni zadowolenia jeszcze trochę mu brakuje. Kotwice bandera, rarar ,oświetlenie miejsca dla turystów i dopracowanie szczegółów związanych z elektroniką a zwłaszcza uporządkowanie jej wewnątrz kadłubu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 25 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 To teraz czeka Ciebie budowa kolejnych i zawody rodzinne jak znalazł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 25 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Żona ma swojego FSR-a statek wycieczkowy już jest jeszcze dwa modele i zawody można rozgrywać Nie wpadłbym na taki pomysł Michał.kusi mnie ślizg elektryczny może bedzie następny.lecz przez te modele pływające lotnictwo odsunąłem na bok a mam trochę modeli do skończenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 25 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Pokopalniany zbiornik który póbują zrobić akwen rekraacyjny. Ogólnie sam zbiornik jest fajny lecz brakcywilizacji dookoła gigantyczne hektary nieużytków. Dla nas świetne idealne miejsce do latania https://www.google.pl/maps/place/Zbiornik+Przykona/@51.9949091,18.6498137,15z/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x471b1b94dcce0751:0x57bd5dd302f54d20 Bardzo ładny zbiornik, Nic, tylko obsadzić go świerkami czy sosnami dookoła. A pora wysiewu iglaków właśnie się zaczyna. Szyszki otwierają się pod wpływem ciepła i można łatwo pozyskać nasiona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 31 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Jak tam śruby - dotarły ? Serwis montuje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 31 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Tak statek w boksie F1 ale chlopaki sie opi......ą. hehe tak na poważnie są tylko nie mam kiedy jechać po nie nawet pompki do chłodzenia z chin doszły Piękny ten parowy stateczek w realu to musi być cud . Gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Pognałeś ekipę do roboty z tymi śrubami ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 To nie jest czasem taka? A tutaj lewa. Dzisiaj chciałem jechać po śruby lecz wcześniej zadzwoniłem i okazało sie ze jest jedna śruba wiec zamówiłem z modelenax.pl jak radził kolega wcześniej. Zbliża się weekend majowy wiec po zimie muszę przygotować przyczepe do nowego sezony ,i to zabiera mi mase czasu. Lecz na wyjazd wezme Statek i w Powidzu sporo popływamy . Znacie jakiś sklep gdzie mozna kupiś radar na moj stateczek. Bez radaru nie wypłynie na szerokie wody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Jest mam dojechały śruby ołlywanie dopiero po świętach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 No wreszcie !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Wiedziałem ze sie ucieszysz nie mniej ode mnie. Przyszła również rurka fi3/2/1 mosiężna teraz będę mógł dokońszyć barierkę i zająć sie miejscami siedzącymi dla turystów. Wakacje coraz bliżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Powodzenia !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Dziś udało mi sie zrobić rozdzielacz do wody na trzy silniki oraz zamontować ławeczke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Pomału ale do przodu !! Czy kolektor ma taką samą średnicę jak odpływy ? Dobrze gdyby miał większą .... Np. kolektor fi 8 / fi 4 odpływy. Najlepiej też gdyby zasilany był środkowy przewód z uwagi na symetrię rozpływów ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Kolektor jest z rurek fi 4/3/2. Rozdzielacz zrobiłem z takiej samej rurki ,a na wylocie będzie rozdzielacz 3x2 .Ja widze gdzie indziej problem ,pompki którch używamy mają bardzo mały przepływ wlot do pompki jest miniejszy od 1mm Jedynym plusem tych pompek jest dość wysokie ćiśnienie jakie potrafią wytworzyć więc.myślisz ze większy rurki coś zmienią ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Może być gorszy odbiór płynu w ostatnim odpływie i przez to gorsze chłodzenie tego silnika, ale jeżeli masz dość wysokie ciśnienie przy dobrej wydajności to niekoniecznie ... Zobacz jak szybko pompuje jednocześnie 3 szklanki wody ( każda z jednego odejścia oczywiście) - prosta próba ale będziesz wiedział prawie wszystko w 3 minuty i podejmiesz właściwą decyzję !! Poprzekładaj potem węże i jak się wyrównają z grubsza przepływy to tak zostaw zasilanie a na pozostałych zrób odejścia do silników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Ooooo o takim doświadczeniu nie pomyślałem. Dziękuje za podpowiedź ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 No to do roboty !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi