kaczma2 Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 1 sprawa. Zostaw jeden regulator. Silniki Speed 400 6V wg katalogu Graupnera mają pobór prądu przy max. efektywności 4A. A przy max. obciążeniu 25A. Najlepiej zrobić pomiar w wannie z wodą, na palu tj. trzymając model w miejscu, ile prądu pobiera 1 silnik. Sprawdź palcami czy parzą, silnik i regulator. 2 sprawa. Jak jest zasilany odbiornik? Z osobnego źródła prądu, czy z BEC regulatorów. Z osobnego źródła, to z odbiornika na regulatory po zwiększeniu kabelków na 3 podaje się białe i czarne przewody. Jeżeli odbiornik zasilany jest z BEC regulatora to na dwóch odcina się czerwone przewody. 3 sprawa. Przechyły. Ten typ tak ma. I koniec. Pływać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 31 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 O tym że może spaść napięcie na odbiorniku nie pomyślałem muszę sprawdzić z osobnym zasilaniem. a z wanną próbowałem pół wody ma parkiecie w łazience myslałem ze zona mnie zabije, wiec sprawdziłem nad wodą po około 30 min regulatory były ciepłe ok 40 może 50'C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 A, manetkę gazu (podczas startu) masz na "zero" czy na "max"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 31 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Na 50% ponieważ mam wsteczny. Ruszam bardzo delikatnie.jestem świadom ze to nie ststek wyścigowy lub FSR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Trzeba ustawić na "zero" i poczekać 30 s., żeby regulator się zapoznał z systemem. Powinno być jakieś pikanie w odbiorniku i świecąca dioda, potem przechodzi w sygnał ciągły, co znaczy, że możesz ruszać. Jeśli ruszysz manetką wcześniej możesz rozregulować fabryczne ustawienia i wtedy będzie chodził po swojemu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 31 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Tak to jest zazwyczaj standardowa procedura regli. którą mam już we krwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi