Andrzej Klos Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 W Lutym mlodszy syn zrobil mnie dziadkiem, z czego jestem oczywiscie bardzo dumny. Wnuk ma na imie Archie William i postanowilem zrobic mu samolot zabawke. Sasiad podal mi strone internetowa z Brisbane, ale na drugim koncu miasta: http://www.enjoymakingwoodentoys.com.au/ Ten czlowiek ma warsztat wielkosci malego hangaru z roznymi maszynami do drewna, w tym CNC. Kupilem plany i wyszlo jak na zdjeciach: Mozna nim jedzic na biegunach lub na kolach, bedzie to prezent na Gwiazdke. W instrukcji pisze, ze mozna wszystko zrobic w jeden dzien, no nie wiem, mi zajelo kilka weekend'ow. Wiem, jedna koncowka skrzydla (oczywiscie ta najblizej kamery) mogla by byc lepiej wyszlifowana, ale pozostale trzy sa OK, zapewniam . Nareszczie mam wszystkie tego typu sprawy w domu zalatwione (zona wie, ze dostanie nowa kuchnia za 3 lata) i moge zabrac sie za nowy model, Polska konstukcja, relacja wkrotce. Czolem Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Andrzej jak tak patrzę to skrzydło skrzydłem ale czy silnik aby nie za mały? i jeszcze ważna rzecz. Jak rozwiązałeś system sterowania? Bo na zdjęciu ani serwa nie ma, ani popychaczy. Rozumiem że wszystko w środku? Jaka waga do lotu? pozatym widać że model cało roczny będzie. Latem koła, zimą płozy Maluch będzie zadowolony. Jak mu dziadek od małego zaszczepi latanie to będzie dobry pilot pozdrawiam serdecznie. Tadek Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Znalazłem jeden feler, który to będzie trzeba szybko poprawić. A gdzie hak holowniczy ja się tak delikatnie zapytam. PS. Fajne, dwa w jednym. Bardzo mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 3 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Andrzej jak tak patrzę to skrzydło skrzydłem ale czy silnik aby nie za mały? i jeszcze ważna rzecz. Jak rozwiązałeś system sterowania? Bo na zdjęciu ani serwa nie ma, ani popychaczy. Rozumiem że wszystko w środku? Jaka waga do lotu? pozatym widać że model cało roczny będzie. Latem koła, zimą płozy Maluch będzie zadowolony. Jak mu dziadek od małego zaszczepi latanie to będzie dobry pilot pozdrawiam serdecznie. Tadek Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Znalazłem jeden feler, który to będzie trzeba szybko poprawić. A gdzie hak holowniczy ja się tak delikatnie zapytam. PS. Fajne, dwa w jednym. Bardzo mi się podoba. Zapomnialem napisac, ze jest to miesniolot! Wiem, ze obciazenie powierzchni za duze, ogon za maly, profile nie te, no coz tak bylo na planach! A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Cześć Andrzej , bycie dziadkiem zobowiązuje, ale jak ty chłopie wyznaczysz środek ciężkości w tym dwupłacie ????? Pozdrawiam z Pruszkowa. Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Wiem, ze obciazenie powierzchni za duze, ,,, Nie koniecznie. W tym przypadku można dodać powierzchnię ławki pilota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Chłopie ! Z nieba mi spadłeś z tym pomysłem ! Ja za kilka dni będę mężem babci z powodu córki a w lutym kolejny raz tym razem syn ! Już wiem jakie prezenty na przyszłe święta jak dożyję ! Przecież miotły na biegunach nie zrobię dla młodych czarownic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi