czarobest Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Cześć, od jakiegoś czasu przeglądam sobie różne sklepy i czytam fora na temat FPV. Ostatnio zauważyłem kamerkę z tematu, a dziś widzę że jest w ciekawej promocji. Chciałbym zapytać czy ktoś miał styczność z tym czymś i czy jest to warte uwagi. Link Eachine TX03 wczoraj kosztowała jeszcze ok. 115zł dziś 81zł. Chciałbym zamocować coś takiego do mini quadrocoptera, ale może dałoby się z tym czymś polatać powiedzmy w zasięgu wzroku, powiedzmy 600m. Oglądałem kilka filmików, ale chciałbym poznać Waszą opinię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Na 200mW bez specjalnych anten do kilometra spokojnie, tylko ta z linku jest w formacie NTSC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 No tak faktycznie, tej kamerki chyba w ogóle nie ma w "naszym" systemie. Ale czy poza gorszymi kolorami będą jakieś komplikacje? Nie powiem, że korci mnie polatanie FPV . Po domu jak i samolotem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Mam wersje TX02 - 40CH o stalej mocy 200mW. Strasznie sie grzeje. Niestety stala antena nie pozwala na zmierzenie rzeczywistej mocy nadawania. Kupiona do micro quada domowego. Jakosciowo moze byc - ale szalu nie ma. 200mW powinno wystarczyc do latania LOS bez chowania sie za przeszkody. Na 200mW bez specjalnych anten do kilometra spokojnie, tylko ta z linku jest w formacie NTSC NTSC to obecnie zaden problem. Zazwyczaj gogle same dostosowuja sobie tryb pracy do tego co odbiera odbiornik. To tylko kwestia ewentualnego zapisu w nagrywarce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Dziękuje za odpowiedzi, jeszcze muszę się zastanowić, bo chciałbym "wejść" w FPV tanio, prosto i przyjemnie . Przy okazji, gdybym się zdecydował na kamerkę i kupił monitor z odbiornikiem to pewnie lepiej zmienić bacik na koniczynkę w odbiorniku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Niekoniecznie - mozna latac na standardowym baciku (kolo nogi). Dalej to przydalaby sie koniczynka a jak bardzo daleko to kierunkowa. Popatrz na oferte gogli. Lub do gieldy - ostatnio zrobilem modernizacje sprzetu wiec bede wystawial gogle Quanum V1 i V2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Dzięki, w takim razie jeszcze poszukam, nie śpieszy mi się. Gogli się trochę bałem , bo z monitorem chyba ciut łatwiej, bałem się też ceny, ale te Quanum są w całkiem dobrej - pomyślę jeszcze . Na razie myślałem nad czymś w tym stylu Eachine Racer 250 FPV Drone 7 Inch 5.8G 32CH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 A niby w jaki sposob z monitorem latwiej? Na poczatku tez chcialem z monitorem, ale kupilem gogle i wio. Moi synowie tez uczyli sie latac tylko na goglach. Co prawda nasze pierwsze gogle to wlasnie monitorek 4.3" w pudelku po butach zawieszone na glowie Przenoszenie odwracanie wzroku z modelu na monitorek w czasie lotu jest IMHO duzo niebezpieczniejsze niz wybranie jednego rodzaju lotu na raz. Ten film byl krecony podczas mojego drugiego i trzeciego (2. i 3.) lotu FPV ever. Oczywiscie syn latal FPV duzo wczesniej i duzo wiecej na goglach. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Wydawało mi się, że bezpieczniej jednak odwrócić głowę i zobaczyć model "normalnie", ale faktycznie może tak nie jest . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 W cenie tego monitorka masz takie gogle http://www.banggood.com/Eachine-VR-007-5_8G-40CH-HD-FPV-Goggles-Video-Glasses-4_3-Inch-With-7_4V-800mAh-Battery-p-960761.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Dziś już je widziałem, wcześniej po prostu nie patrzyłem na gogle z wyżej pisanych powodów. Muszę się im przyjrzeć, bo wyglądają całkiem ok. Tylko odstrasza mnie trochę rozdzielczość 480x272.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 23 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Pojawiła się wersja kamerki TX03 w systemie PAL, jeszcze nie jest dostępna do kupienia. Ja kupiłem ok. tydzień temu w wersji NTSC i nie wiem czy mam się denerwować (ale za 75zł). Ciekawe czy jakość obrazu jest lepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi