BRoman Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Plastikowy nadajnik z nieco udziwnioną obsługą programową ale bez nadmiernych kłopotów. Dość łatwo programuje się . Brak mu funkcji "fabrycznej" klapy na lotki mix ale jest zdecydowanie rzadziej używana lotki na klapy mix. To taki drobiazg i jeszcze kilka drobnych problemów ale da się żyć .. Choćby bindowanie odbiornika 6 kanałów. Idąc za instrukcją nie dało się doprowadzić diody odbiornika do koloru zielonego. Tylko sposobem.. Natomiast 8 kanałów natychmiast i zgodnie z instrukcja zaświeciło na zielono. Może ktoś z kolegów ma instrukcję po polsku do tego nadajnika. Pewnie czegoś nie doczytałem po angielsku.
Marcin K. Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Niestety instrukcja na tą chwilę nie powstała, jedyne co to ktoś w zaciszu domowym tłumaczy kartka po kartce. W moim nie mam żadnych problemów z bindowaniem 6 i 12 kanałowego odbiornika. Kliknąć w nadajniki bindowanie, guziczek w odbiorniku i już jest o pracy gotowy. Mówisz o lotkach jako klapy? Używam coś takiego. Natomiast nie mogę znaleźć miksu klapy +ster wysokosci
BRoman Opublikowano 8 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2017 Klapy-wysokość Pierwsza z lewej ikonka functions Wings mixers flaps-elevator i to wszystko Ja nie ma tego radia. Programowałem syna nadajnik 1200 km od Krakowa
dyra63 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Witam. Miałem ten sam problem z odbiornikiem GR-12 ,dioda po zbindowaniu nie paliła się na zielono ale na czerwono . W menu nadajnika była informacja ,że odbiornik jest zbindowany i wszystko działało,inne odbiorniki GR-16 i GR-24 po zbindowaniu świecą na zielono.Może te 6-cio kanałowe tak mają.
niunio2000 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Witam też mam podobny problem u mnie nawet nie pali się czerwona lampka tylko miga ale wszystko działa bez zarzutu i też nieumiem dojść dlaczego tak jest
BRoman Opublikowano 15 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2017 Odpowiem ci dla czego tak jest-bo dla tego !!! Zadziałała metoda : Włącz odbiornik ,nadajnik i reszta jak piszą.
Pit Opublikowano 15 Stycznia 2017 Opublikowano 15 Stycznia 2017 U mnie też w GR-12 nie zapala się zielona dioda ale binduje się i działa bez problemu.
Marcin K. Opublikowano 15 Stycznia 2017 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Klapy-wysokość Pierwsza z lewej ikonka functions Wings mixers flaps-elevator i to wszystko Wracając do tego. Taka opcja jest tylko przy skrzydle z klapami. Mając lotki miksowanie na klapy brak miksu klapy wysokość. O to mi chodzi. Żeby to ogarnąć trzeba ustawić skrzydlo z klapami, zmiksować klapy z lotkami i następnie klapy z wysokością. Pisze o modelach silnikowych.
BRoman Opublikowano 15 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2017 No to masz klapy czy nie ? Jeśli masz lotki na całej krawędzi spływu to i owszem metoda pośrednia ale zadziała. Jeśli masz lotki krańcowe i chcesz ich użyć jako klapy-w dół- to zbieraj na nowy model. Nie pytaj dla czego tylko zbieraj kasę .
Marcin K. Opublikowano 15 Stycznia 2017 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Rozumiem o czym piszesz;) No właśnie, pośrednio idzie sobie z tym poradzić. W mx16s taki miks był dostępny w jednej opcji...
Rekomendowane odpowiedzi