Skocz do zawartości

MZ 24 HOTT -mini problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Plastikowy nadajnik z nieco udziwnioną obsługą programową ale bez nadmiernych kłopotów.

Dość łatwo programuje się . Brak mu funkcji "fabrycznej" klapy na lotki mix ale jest zdecydowanie rzadziej używana lotki na klapy mix. To taki drobiazg i jeszcze kilka drobnych problemów ale da się żyć ..

Choćby bindowanie odbiornika 6 kanałów. Idąc za instrukcją nie dało się doprowadzić diody odbiornika do koloru zielonego. Tylko sposobem.. Natomiast 8 kanałów natychmiast i zgodnie z instrukcja zaświeciło na zielono.

Może ktoś z kolegów ma instrukcję po polsku do tego nadajnika. Pewnie czegoś nie doczytałem po angielsku.

Opublikowano

Niestety instrukcja na tą chwilę nie powstała, jedyne co to ktoś w zaciszu domowym tłumaczy kartka po kartce. W moim nie mam żadnych problemów z bindowaniem 6 i 12 kanałowego odbiornika. Kliknąć w nadajniki bindowanie, guziczek w odbiorniku i już jest o pracy gotowy.

Mówisz o lotkach jako klapy? Używam coś takiego. Natomiast nie mogę znaleźć miksu klapy +ster wysokosci

Opublikowano

Klapy-wysokość

Pierwsza z lewej ikonka

functions

Wings mixers

flaps-elevator

i to wszystko

Ja nie ma tego radia. Programowałem syna nadajnik 1200 km od Krakowa

Opublikowano

Witam.

Miałem ten sam problem z odbiornikiem GR-12 ,dioda po zbindowaniu nie paliła się na zielono ale na czerwono . W menu nadajnika była informacja ,że odbiornik jest zbindowany i wszystko działało,inne odbiorniki GR-16 i GR-24 po zbindowaniu świecą na zielono.Może te 6-cio kanałowe tak mają.

Opublikowano

Witam też mam podobny problem u mnie nawet nie pali się czerwona lampka tylko miga ale wszystko działa bez zarzutu i też nieumiem dojść dlaczego tak jest

Opublikowano

Klapy-wysokość

Pierwsza z lewej ikonka

functions

Wings mixers

flaps-elevator

i to wszystko

Wracając do tego. Taka opcja jest tylko przy skrzydle z klapami. Mając lotki miksowanie na klapy brak miksu klapy wysokość. O to mi chodzi. Żeby to ogarnąć trzeba ustawić skrzydlo z klapami, zmiksować klapy z lotkami i następnie klapy z wysokością. Pisze o modelach silnikowych.
Opublikowano

No to masz klapy czy nie ?

Jeśli masz lotki na całej krawędzi spływu to i owszem metoda pośrednia ale zadziała. Jeśli masz lotki krańcowe i chcesz ich użyć jako klapy-w dół- to zbieraj na nowy model. Nie pytaj dla czego tylko zbieraj kasę .

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.