BRoman Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Plastikowy nadajnik z nieco udziwnioną obsługą programową ale bez nadmiernych kłopotów. Dość łatwo programuje się . Brak mu funkcji "fabrycznej" klapy na lotki mix ale jest zdecydowanie rzadziej używana lotki na klapy mix. To taki drobiazg i jeszcze kilka drobnych problemów ale da się żyć .. Choćby bindowanie odbiornika 6 kanałów. Idąc za instrukcją nie dało się doprowadzić diody odbiornika do koloru zielonego. Tylko sposobem.. Natomiast 8 kanałów natychmiast i zgodnie z instrukcja zaświeciło na zielono. Może ktoś z kolegów ma instrukcję po polsku do tego nadajnika. Pewnie czegoś nie doczytałem po angielsku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Niestety instrukcja na tą chwilę nie powstała, jedyne co to ktoś w zaciszu domowym tłumaczy kartka po kartce. W moim nie mam żadnych problemów z bindowaniem 6 i 12 kanałowego odbiornika. Kliknąć w nadajniki bindowanie, guziczek w odbiorniku i już jest o pracy gotowy. Mówisz o lotkach jako klapy? Używam coś takiego. Natomiast nie mogę znaleźć miksu klapy +ster wysokosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 8 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Klapy-wysokość Pierwsza z lewej ikonka functions Wings mixers flaps-elevator i to wszystko Ja nie ma tego radia. Programowałem syna nadajnik 1200 km od Krakowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Witam. Miałem ten sam problem z odbiornikiem GR-12 ,dioda po zbindowaniu nie paliła się na zielono ale na czerwono . W menu nadajnika była informacja ,że odbiornik jest zbindowany i wszystko działało,inne odbiorniki GR-16 i GR-24 po zbindowaniu świecą na zielono.Może te 6-cio kanałowe tak mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niunio2000 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Witam też mam podobny problem u mnie nawet nie pali się czerwona lampka tylko miga ale wszystko działa bez zarzutu i też nieumiem dojść dlaczego tak jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 15 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Odpowiem ci dla czego tak jest-bo dla tego !!! Zadziałała metoda : Włącz odbiornik ,nadajnik i reszta jak piszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 U mnie też w GR-12 nie zapala się zielona dioda ale binduje się i działa bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Klapy-wysokość Pierwsza z lewej ikonka functions Wings mixers flaps-elevator i to wszystko Wracając do tego. Taka opcja jest tylko przy skrzydle z klapami. Mając lotki miksowanie na klapy brak miksu klapy wysokość. O to mi chodzi. Żeby to ogarnąć trzeba ustawić skrzydlo z klapami, zmiksować klapy z lotkami i następnie klapy z wysokością. Pisze o modelach silnikowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 15 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 No to masz klapy czy nie ? Jeśli masz lotki na całej krawędzi spływu to i owszem metoda pośrednia ale zadziała. Jeśli masz lotki krańcowe i chcesz ich użyć jako klapy-w dół- to zbieraj na nowy model. Nie pytaj dla czego tylko zbieraj kasę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Rozumiem o czym piszesz;) No właśnie, pośrednio idzie sobie z tym poradzić. W mx16s taki miks był dostępny w jednej opcji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi