RAFALR30 Opublikowano 29 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 W oczekiwaniu na turbinę, kabina pilotów doczekała się ukończenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Masakra! Rafał, powinieneś zostać jubilerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Masakry ???? ciąg dalszy. Malowanie, malowanie, malowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Gotowi do lotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 14 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Ślimacze tempo mam przy budowie tego modelu.Chyba już czas montować elektronikę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superjachu Opublikowano 24 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 jakieś postępy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Postępy raczkują:zamontowane oświetlenie, turbina, kanał wylotowy, pierwsze próby silnika. Dźwięk...ehhh tego trzeba posłuchać. Jak odrzutowiec to tylko z turbiną EDF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Postępy raczkują (...) Usain Bolt już myślał, że będzie miał przeciwnika ... Rafał żart ... powoli i dokładnie ... ja niestety nie mam cierpliwości co nie ukrywam ... Jak zawsze powoli, dokładnie i do celu ... "zazdraszczam" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Usain Bolt już myślał, że będzie miał przeciwnika ... Rafał żart ... powoli i dokładnie ... ja niestety nie mam cierpliwości co nie ukrywam ... Jak zawsze powoli, dokładnie i do celu ... zazdraszczam Ale można budować modele Przemo jak Ty: szybko, dokładnie i do celu...ja Tobie zazdraszczam . Daj znać na prv co teraz planujesz zbudować - polecam jakiegoś jeta z EDFem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Jest coś takiego w EDF... uwielbiam po prostu Piekny model, tylko prosze nie wklejac zadnych podkladow muzycznych do ewentualnego filmu z oblotu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Robiłem próby silnika i gdy manetka gazu jest prawie na 100% następuje zatrzymanie pracy silnika. Aby go uruchomić muszę odłączyć i ponownie załączyć zasilanie z akumulatora. Co może być powodem takiego zachowania się silnika. Silnik pobiera max 40A a regulator to Redox 60A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Nie mam dobrych wspomnień o redoxie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MLITEK Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Kup Hobbywing'a albo Plush'a i po kłopocie, ja do wszystkiego od jakiegoś czasu je pcham i nie mam żadnych problemów.Ale możliwe też że pomoże przeprowadzenie kalibracji gazu, czyli przed podpięciem zasilania gaz do góry i po pierwszym pikaniu w dół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Usain Bolt już myślał, że będzie miał przeciwnika ... Rafał żart ... powoli i dokładnie ... ja niestety nie mam cierpliwości co nie ukrywam ... Jak zawsze powoli, dokładnie i do celu ... zazdraszczam Ale można budować modele Przemo jak Ty: szybko, dokładnie i do celu...ja Tobie zazdraszczam . Daj znać na prv co teraz planujesz zbudować - polecam jakiegoś jeta z EDFem. Ludzie, na Boga!!! Czy wyście do szkoły nie chodzili??? Nie ma takiego słowa!!! Mówi się zazdroszczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Stefan, to "zazdraszczanie" to był raczej Rafała żart. Wnioskuję po mrugnięciu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Stefan jak tak bardzo Cię w oko kuje moje "zazdraszczam" to umieściłem je w cudzysłowie i nie mam zamiaru tego poprawiać ... mój zabieg celowy, kolega Robert dobrze zauważył, że to taki swoisty żart w kierunku kolegi Rafała ... tak odbiegając dalej od tematu to nie forum polonistyczne Dla Twojego uzupełnienia wiedzy tak chodziłem do szkoły ale wolałem przedmioty ścisłe. Teraz się nie obraź ale stajesz się bardzo czepliwy ostatnio o dosłownie takie właśnie pierdoły jak moje "zazdraszczam" Przepraszam Rafał za zaśmiecanie Twojego tematu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Ludzie czytajo i nie widzo, że to tak specjalnie ;-) 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Robiłem próby silnika i gdy manetka gazu jest prawie na 100% następuje zatrzymanie pracy silnika. Aby go uruchomić muszę odłączyć i ponownie załączyć zasilanie z akumulatora. Co może być powodem takiego zachowania się silnika. Silnik pobiera max 40A a regulator to Redox 60A. I zagadka rozwiązana . Zadziałała ustawiona na regulatorze funkcja Cut-Off ze względu na niski poziom napięcia akumulatora. Muszę tylko przeprogramować regulator aby nie następowało odcięcie zasilania przy przekroczonym niskim poziomie napięcia akumulatora tylko zwolnienie pracy silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 To masz taki zdechły akumulator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Akumulator jest nowy (2200mAh, 50C, Redox). Dokonywałem wielu prób silnika co pewien czas nie doładowując akumulatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi