robertus Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Może dodatkowo dorób hak do strzelania go z wyrzutni z tej gumy lub z ręki jak ja swojego Su-22. Zawsze to mniej noszenia na lotnisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDY.57 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Mam pytanie do kolegi jetfan-a. Ile wynosi wewnętrzna średnica wylotowa w Twoim F100. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 15 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Mam pytanie do kolegi jetfan-a. Ile wynosi wewnętrzna średnica wylotowa w Twoim F100. około 85 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDY.57 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Dzięki. Staram się policzyć i byłem ciekawy czy wyniki będą przynajmniej porównywalne. Są. Bardzo dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 (nie mam dostępu do odpowiedniego lotniska) Przesadzasz. Że tak zacznę. Z naszego lotniska spokojnie startują i 70 mm i 120 mm EDF. Dodam ,że lądują także. W większości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirekppg Opublikowano 23 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Najlepsze efekty EDF są przy średnicy wylotu 0,85 - 0,9 fi EDF. Dla przykładu przy EDF 64 wylot stosuję 56mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 5 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Koledzy, możecie mi polecić sprawdzone ogniwa LiPo do EDF? Mam Turnigy Nano tech 4500 ale chyba nie dadzą rady. Szukam aku 4S ok. 5000 mAh, z max prądem rozładowania ok. 90 A, potrzebuję Waszej rekomendacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 7 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Tytułem zakończenia tematu informuję szanownych Kolegów, że mój F-100D poleciał dzisiaj o 13:20. Wylądował szczęśliwie po 3 minutach Model poleciał z rozbiegu na trawie, ponieważ nie ma podwozia więc ślizgał się po trawie. Lata stabilnie, przewidywalnie i generalnie super. Tylko kilka klików trymerem lotek było koniecznych by leciał prosto i zaskakująco dobrze. Latał na ok. 50% mocy a może i mniej więc lot o długości 5-6 minut jest spokojnie osiągalny. Była adrenalina i trzęsące się ręce czyli tak jak zwykle przy oblocie. Fajne te EDFy, teraz go pomaluję i będzie jeszcze bardziej OK. Zdjęcie z lotu pochodzi z filmu stąd taka marna jakość. P.S. Ponieważ pojawiły się pytania o lepsze zdjęcia to model przed (i po) oblocie wyglądał/wygląda tak jak poniżej. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi