stema Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Przyszły regulatory, jeśli nie będzie problemów to w piątek oblot Adam Watoszka mówił że sobota wolna od lotów. To kiedy w końcu ten oblot ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 29 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 W sobotę na pewno , albo w Dęblinie, albo w Niebrzegowie ( parę kilometrów od Dęblina). Telefon do Tomasza mam, to zadzwonię gdzie macie dojechać. Godzina 14.30 , ale sam oblot będzie trochę później, bo najpierw sprawdzę zachowanie na ziemi,ewentualne poprawki ustawień radia, potem podładowanie pakietów i dopiero wtedy w powietrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Ja nie wiem, czy w sobotę dam radę. Wielki Nadzorca Ogródka będzie musiał wyrazić zgodę. Idę negocjować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 W sobotę niestety jestem bez pojazdu, życie pisze swój scenariusz, mój teść jedzie do lekarza/szpitala. Przy okazji wie ktoś jakie parametry trzeba wstawić dla śmigieł 3 łopatowych w kalkulatorze dualsky calc? P.S. Mieszam mieszam i wymieszałem, oblot w piątek ok 16.30, w Niebrzegowie. Ja powinienem być wcześniej , wezmę inny model trochę polatać , żeby sobie nawyki przypomnieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Podaj współrzędne GPS do nawigacji :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Podaj współrzędne GPS do nawigacji :-) http://rc.pulawy.pl/viewpage.php?page_id=4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Wpadnę puszczykiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 118km, luzik :-) A pogoda na oblot zapowiada się idealna, wiatr 3m/s dokładnie w osi pasa. Zabiorę FunCuba i DIMa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 31 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 No i żeś Tomasz wykrakał, idealna, tylko ma padać, na razie u mnie niebo zachmurzone : (((( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 31 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 nie wymiguj się, nic nie będzie padać http://rc.pulawy.pl/viewpage.php?page_id=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 31 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Do 13:00 może pokropić, potem słoneczko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 31 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Chyba będzie dobrze, przejaśniło się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 31 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Aktualny metar dla Dęblina : 310800Z 21006KT 8000 BKN040 BKN080 12/07 Q1022 RMK 119 073 7/5= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 31 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 31 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Tak czy siak , zbieram się ok 14-15 na lotnisko i jak dobrze pójdzie to 16.30 -18.00 będzie oblot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 31 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 https://www.windytv.com/51.540/21.937?51.161,21.937,8,m:e43agLI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 31 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Z kuluarów wiem, że ten model ... no, ten, yyy tego ... dzisiaj ... .. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 31 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Czekamy na film z ten tego ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 31 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 poleciał ? poleciał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 31 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Poleciał 2 ray i cały wrócił do domu. Zmierzona dokładnie waga na lotnisku - 5,85kg. Film będzie a nawet dwa tylko nie da się tego przyspieszyć. Kilka fotek z ziemi wrzucę niedługo. Pierwszy lot nerwowy, model wymagał trymowania wysokości i lotek. Na początku miałem wrażenie że nie chce latać. W drugim locie już trema opadła , włączyłem klapy . Model lata bardzo fajnie. jak minęły nerwy to zupełnie inne latanie. Klapy sprawdziły się idealnie. Trochę podchodziłem z dystansem do klap po wypadku Tomasz i jego Cesny, ale okazało się , że pięknie reaguje na klapy. Znacząco zwalnia, ale nie ma tendencji do zwalania na skrzydło. zrobiłem kilka niskich i wolnych przelotów nad ziemią, powinny fajnie wyjść na filmie. Podejścia do lądowania może być bardzo wolne ,ale na wszelki wypadek zrobiłem to na sporej prędkości. Z mojej perspektywy nalatując na siebie nie za bardzo wiedziałem czy model nie leci za wolno więc na wszelki wypadek lądowałem na gazie. Start z takim zapasem mocy to też żaden problem. Prace nad modelem będą trwały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi