oko Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Drugi powód to drążki oparte o czujniki halla. Klasyczne drążki oparte na potencjometrach muszą po jakimś czasie zawieść. Ciekawe jaki będzie to czas - zobaczymy Nowe zapewnie nie będą kosztować fortuny. Nie chce mi się rozstawać z 9XR Pro, z różnymi telemetriami dużo eksperymentuję ale niezbyt chętnie w aparaturze. Dla mnie za drogi ten Horus, nie latam aż tak precyzyjnie, za taką kasę to chyba lepiej zintegrować się z telefonem na androidzie - o wiele większe możliwości, i zapewne w tym kierunku to pójdzie. Wyświetlacz Horusa wygląda ładnie, ale np mapy się na nim nie wyświetli - chyba? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesniak Opublikowano 14 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Nie było problemów z bindowaniem ? masz system EU czy nonEU? Zamierzam zmienić taranisa na horusa ale mam 15 odbiorników nonEU a w europie można kupić tylko EU a z Chin dowalą cło Zaczynam właśnie drążyć temat systemów więc sorry jeśli zadaję głupie pytania Mam system EU.Na oryginalnym firmwarze, nie widzialem opcji D8 ktora jest wymagana do sparowania odbiornikow serii D. Po wgraniu Opentx'a taka pozycja sie pokazala i bez problemu sparowalem sie z odbiornikami. Wniosek z tego taki ze sam modul TX mial mozliwosc skorzystania z trybu D8. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 22 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Wczoraj dotarł do mnie długo wyczekiwany Horus. Myślałem,że przesiadka z Taranisa zajmie mi kilka minut, a tu małe rozczarowanie Dość szybko uporałem się z zamianą wersji EU na Non EU i mam tryb D8 do bindowania ale potrzebuję OpenTX abym mógł przekopiować moje modele z taranisa i tu jest problem. Zainstalowałem najnowszy Companion TX, z ustawień wybrałem Horusa i wyskakuje okienko "nie mogę sprawdzić aktualizacji" i tak jest na wszystkich wersjach companion 2,2. Zauważyłem, że wgrałeś TX od taranisa+ z companion 2,1,9 Nie ma żadnych nieścisłości? Na You Tube jest wiele filmów z OpenTX dla Horusa. Nie rozumiem dlaczego ja nie mogę go pobrać. Próbowałem na Win 7,8 i 10 z takim samym skutkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 22 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 No bo nie ma jeszcze nowej wersji firmware 2.2.0. Niedługo ma się ukazać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesniak Opublikowano 22 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 No bo nie ma jeszcze nowej wersji 2.2.0. Niedługo ma się ukazać. Zeby zainstalowac wersje beta ( latam i dziala dobrze), trzeba wlaczyc opcje Use OpenTx firmware nightbuilds. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 22 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Jak to nie ma? a to co? http://www.open-tx.org/2017/03/19/opentx-2.2.0RC13 albo zobaczcie tu (w 8,14 min) https://www.youtube.com/watch?v=HOj9nEX1-F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesniak Opublikowano 22 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Jest wersja Release candidate. Ja jej uzywam w wersji RC10 i nie zawiodlem sie. Kolega Tomek mowi o wersji oficjalnej ktora ma nadejsc. Jesli chcesz wersje RC to aktywuj to napisalem w poprzednim poscie. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 22 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Wersja BETA RC13 jest mi znana, ale bałem się jej używać. Czekałem na wersję finalną. Ale jak piszesz że sprawdzałeś to trzeba spróbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 OK, uporałem się z wgraniem opentx i tu pojawił się następny problem. Karta pamięci nie działa poprawnie komunikaty głosowe są, czyli horus ją widzi ale nie widzi jej komputer i companion. Nie mogę przekopiować modeli i ustawień z taranisa choć companion przekonwertował plik na nowszą wersję nie da się go zapisać w horusie .Może robię jakiś błąd? Uczę się tego nadajnika kilka godzin i na tą chwilę uważam, że FRTX jest mniej problematyczny ale nie ma możliwości konfiguracji z pokładu komputera ( a może o tym nie wiem?) . Taranis pod tym względem jest dopracowany niemal idealnie, no cóż, nowości wymagają cierpliwości:) pokory i nauki .Myślałem,że gładko przejdę zmianę nadajnika a tu zonk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Zobacz w Companion "Profil Radia" jak masz ustawioną opcję emulacji joysticka. Nie mam HORUSA tylko X9E, ale oprogramowanie jest podobne. Ustaw na USB, pobierz jeszcze raz firmware i wgraj do radia. , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Zobacz w Companion "Profil Radia" jak masz ustawioną opcję emulacji joysticka. Nie mam HORUSA tylko X9E, ale oprogramowanie jest podobne. Ustaw na USB, pobierz jeszcze raz firmware i wgraj do radia. , Emulacji joysticka? nie ma takiej opcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Emulacji joysticka? nie ma takiej opcji Załączone miniatury Czy próbowałeś zainstalować sterowniki Zadig Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 "Massstorage" bingo ! Dzięki zrobiłem jak radziłeś i wszystko gra. Horusa trochę inaczej się podłącza niż taranisa np: firmware wgrywamy przy wyłączonym nadajniku a komunikujemy się z ustawieniami modeli na włączonym nadajniku. Nie trzeba naciskać żadnych trymerów. Companion 2,2 jest mniej intuicyjny niż wcześniejsze wersje których używałem w taranisie ale to drobiazg ,przyzwyczaję się. Kolejny etap to stoper i woltomierz na wyświetlaczu Zadig, oczywiście musiałem ponownie zainstalować choć na taranisie działały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Dziś Horus przeszedł testy na lotnisku. Nie było niespodzianek. Ustawienia modeli skopiowane z Taranisa idealnie. Trzeba przyznać,że trochę zabawy było ale tak to bywa z każdym nowym nadajnikiem Ponieważ przyzwyczaiłem się do pulpitu, dokupiłem dedykowany do Horusa i mogę szczerze polecić http://www.banggood.com/Frsky-Horus-X12S-Carbon-Fiber-Transmitter-Holder-Tray-with-Shoulder-Strap-for-Horus-X12S-p-1129546.html?rmmds=category jest super wykonany Teraz na tapecie polskie komunikaty głosowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekSz Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Dziś Horus przeszedł testy na lotnisku. Nie było niespodzianek. Ustawienia modeli skopiowane z Taranisa idealnie. Trzeba przyznać,że trochę zabawy było ale tak to bywa z każdym nowym nadajnikiem Ponieważ przyzwyczaiłem się do pulpitu, dokupiłem dedykowany do Horusa i mogę szczerze polecić http://www.banggood.com/Frsky-Horus-X12S-Carbon-Fiber-Transmitter-Holder-Tray-with-Shoulder-Strap-for-Horus-X12S-p-1129546.html?rmmds=category jest super wykonany Teraz na tapecie polskie komunikaty głosowe. A jak spisuje sie ekran w słońcu Oraz czy ten puplit nie jest lekko za niski wydaje sie jakby radio wystawało ponad niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 A jak spisuje sie ekran w słońcu Oraz czy ten puplit nie jest lekko za niski wydaje sie jakby radio wystawało ponad niego. Nie było dziś słońca ale ekran jest bardzo czytelny choć ustawiłem go na 40% i wygaszacz do 5% po 10 sek. Wygląda na to, że pobiera nie mało prądu. Pulpit jest niżej ok 15 mm i to jest dobre rozwiązanie bo jest miejsce na "resztę dłoni" która przy równym pulpicie normalnie przeszkadza. Miałem już kilka nadajników z pulpitami i ten jest najwygodniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deem Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 A jak z obsługą sliderów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 A jak z obsługą sliderów? Nie ma problemu, co prawda przy pulpicie jest trochę inaczej niż jak się lata na "kciuki" ale nie jest źle. A tak przy okazji do czego je używacie? Przyznam się,że nigdy ich nie stosowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deem Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Właściwie tylko do doregulowania pochylenia kamery. Czasem do ustawienia wychylenia klap. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Kolejny problem z Horusem Postanowiłem wstawić zdjęcia moich modeli. Dostosowałem więc wszystkie wymagane parametry zdjęć i wgrałem na kartę SD do folderu Images. Okazało się,że kilka modeli bez problemu załadowałem na wyświetlacz a kilka w ogóle nie jest widoczne. Dziwne ale nie dając za wygraną zrobiłem kolejne zdjęcia tym modelom których Horus nie widzi i dalej to samo. Zrobiłem kolejne zdjęcia innym aparatem i skutek ten sam. I tu się kończy moja wyobraźnia. Ma ktoś jakiś pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi