cZyNo Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Optymalna Ilość balastu zależy od kształtu zbocza, odchylki, turbulencji, sposobu latania czy ustawienia modelu. Trzeba próbować i sie uczyć. I zapisywać. Warto tez pamiętać ze w czasie zawodów jest tylko 30sekund na zebranie energii w modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelmolin Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Czy „odchyłka” to kat nachylenia zbocza ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 28 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Idealny wiatr to prostopadły do zbocza . Każdy kąt o który jest on odchylony od tej prostopadłej to tzw.odchyłka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelmolin Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 A może byśmy tworzyli mapę polskich zboczy coś w stylu rc mapy.cz Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latacz Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 A może byśmy tworzyli mapę polskich zboczy coś w stylu rc mapy.cz Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ja bym proponował stworzenie mapy "gdzie latamy" z zaznaczeniem czy zbocze, czy pas trawiasty itp. W wielu lokalizacjach modelarze o sobie nie wiedzą i co kilka/ kilkanaście km latają pojedyncze osoby -często w złych warunkach terenowych -podczas gdy niedaleko jest świetna miejscówka i regularnie lata kilka osób.... a wiadomo, że razem raźniej , wymiana doświadczeń itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelmolin Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 ja bym proponował stworzenie mapy "gdzie latamy" z zaznaczeniem czy zbocze, czy pas trawiasty itp. W wielu lokalizacjach modelarze o sobie nie wiedzą i co kilka/ kilkanaście km latają pojedyncze osoby -często w złych warunkach terenowych -podczas gdy niedaleko jest świetna miejscówka i regularnie lata kilka osób.... a wiadomo, że razem raźniej , wymiana doświadczeń itp. Tez coś takiego by się przydało, przyjemność latania wiąże się tez fajnym miejscem bezpiecznym dla modelu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 28 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 No to chłopaki działajcie . Pewnie wiele osób skorzysta . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Mówisz i masz http://pfmrc.eu/index.php/topic/72012-nasze-lotniska-mapa/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelmolin Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Może wykorzystać google mapy i na tej mapce coś pozaznaczac, szczerze mówiąc nie wiem jak to robią koledzy z Czech ;( Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Też nie wiem jak oni to robią ale wiem co zrobi Rafał Pogoni nas za zaśmiecanie wątku o Respect'cie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelmolin Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Ok, kontynuujemy w innym wątku gdybym miał respecta tez nie pozwoliłbym zaśmiecać wątku o nim Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 28 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 No właśnie .Sugeruję odrębny temat jak uczynił Wojtek . Tu męczymy wszystko w temacie Respecta ,ewentualnie umawiamy się na latanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter. Opublikowano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 To chyba z tej soboty czy niedzieli nici będą. Trzeba się nauczyć jeździć na snowboardzie a modele do szafy na zimę schować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 To chyba z tej soboty czy niedzieli nici będą. Trzeba się nauczyć jeździć na snowboardzie a modele do szafy na zimę schować. Jaki snowboard, trzeba bardziej szykować się do wiosny. Poniższe zdjęcie zrobiłem 3 dni temu w ogrodzie. Właśnie zakwitła brzoskwinia. Sorry za off top ale nie mogłem się powstrzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 29 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Nie panikowałbym z tą pogodą na niedzielę . Ponoć ma być dwucyfrowa temperatura na plusie w Sylwestra więc ten śnieg co dziś napadał raczej zniknie... Konrad, 3 dni temu to u nas było identycznie za to dziś z mojego okna w pracy wyglądało to tak 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 A dziś rusko wyglądało tak: I Respect znów zasuwał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter. Opublikowano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Te brzoskwinie to chyba z Hurghady albo ze szklarni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Wrocław dziś klifowal ja męczyłem piątkę żeby była tak szybka jak Respect a Andrzej ustawiał toxa od podstaw. I pewnie ustawia dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 31 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Nie wiem jak to nazwać ,głupota,nuda czy fakt że się to lubi... Przygotowania do Sylwestrowej imprezy rozpoczęliśmy zgodnie z planem czyli wypadem na hałdę .Ja i Marcin,reszta wymiękła . Niestety wszystkie super przepowiadające pogodę internetowe "icemy"czy łindty" zrobiły nas w bambuko bo ciągły i upierdliwie zacinający deszcz nie pozwolił na dłuższe loty ( po powrocie do domciu jakby ustało choć wiatr również) Mimo to uparcie zaliczyliśmy po 1 dłuższym locie ,Marcin wlatuje się w nowego Frystylera 4 a ja dalej obsesyjnie -ile wieje ,ile balastu wsadzić ? Prostopadły wiatr do zbocza o sile ok.10 m/s sprawił że modele śmigały jak oszalałe -szkoda że tak nie potrafią na zawodach... Nie obyło się bez przygody z iście chwilowym dreszczykiem że trzeba będzie pływać po Marcinowego Fryca. Tak więc końcówka roku całkiem sympatyczna mimo faktu że suche miałem tylko slipki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Nie wiem jak to nazwać ,głupota,nuda czy fakt że się to lubi... To się Rafale nazywa PASJA. Nie mylić z uzależnieniem np. od fejsbuka, smartfoana czy innego kompiutera 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi