AdamOld Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Dorobienie półki na zbiornik, wycięcie otworów w firewallu na przewody paliwowe i cięgno gazu. Przymiarki , dopasowania aby czegoś nie przegapić bo czas na oklejanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamOld Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Montaż serwa gazu, a tak poprowadzone bowdeny które przykleiłem do kratownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Czy bowdeny są przyklejone na styk? Jakim klejem? One będą pracować. Moim zdaniem bezpieczniejsze jest przewleczenie ich przez sklejkę/balsę ew. obwiązanie nicią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamOld Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Czy bowdeny są przyklejone na styk? Jakim klejem? One będą pracować. Moim zdaniem bezpieczniejsze jest przewleczenie ich przez sklejkę/balsę ew. obwiązanie nicią. Klejone na styk CA a potem zalane UHU 2 składnikowym. Usiłowałem w jednym miejscu odkleić preparatem Debonder ale nie puścił. Może wytrzyma, zobaczymy. Jak znajdę drut aluminiowy to wkleję takie jarzma na bowdeny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Takie nadlewki z żywicy powinny spokojnie wytrzymać. Kiedyś tak robiłem w szybowcach i trzymało bardzo mocno. Niemniej nić bardziej elegancka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamOld Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Takie nadlewki z żywicy powinny spokojnie wytrzymać. Kiedyś tak robiłem w szybowcach i trzymało bardzo mocno. Niemniej nić bardziej elegancka. Nić elegancka ale nie na zewnątrz kadłuba, bo jak zafoliować takie garby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamOld Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Przygotowywanie do oklejania czyli szlifowanie, odkurzanie, znowu jakieś braki ponaprawiać, podszpachlować itd. W międzyczasie zrobiłem stojak pod model bo na czymś muszę obracać kadłub do oklejania, stojak jest składany do transportu a i w późniejszym etapie będzie potrzebny do uzbrajania modeli. Projekt podpatrzyłem w sieci, pozostało go tylko polakierować, wkleić te otuliny aby nabrał ładniejszego kształtu i dokleić jakieś nóżki z gumy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Fajnie wychodzi ten Wicherek Muszę coś ruszyć z moim to może zrobimy wspólny oblot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamOld Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Kuba, działaj bo ja czekam na Ciebie ze wspólnym oblotem, dwa wicherki na niebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Kuba, działaj bo ja czekam na Ciebie ze wspólnym oblotem, dwa wicherki na niebie Dzięki Mój ukończony tak w 80% Pozostało mi zrobienie klapy w prawym skrzydle, zainstalowanie serw, przygotowanie go do pokrycia i samo pokrycie. Kadłub, ogon i lewe skrzydło są ukończone. W zasadzie jeden dzień by mi wystarczył do ukończenia, ale jakoś brak motywacji... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamOld Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 W zasadzie jeden dzień by mi wystarczył do ukończenia, ale jakoś brak motywacji... Odpocznij chwilę i pomyśl, że modelarstwo to trudne hobby chociażby właśnie za długotrwałe prace zanim zobaczy się końcowy efekt. I to jest w tym piękne, nauka cierpliwości, dokładności i myślenia. A widok na niebie lecącego modelu, wykonanego od A do Z samodzielnie i własnoręcznie, to nie za mało na motywację? KUBA do dzieła, lotnisko, niebo i koledzy modelarze którzy Ci cały czas kibicują przy Twojej budowie, nie poddawaj się. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamOld Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 A tak wzmocniłem mocowanie bowdenów, I oklejona lotka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Dorobienie półki na zbiornik, wycięcie otworów w firewallu na przewody paliwowe i cięgno gazu. U nas to się nazywa przegroda ogniowa lub wręga silnikowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamOld Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Ok Stefan, zapamiętam, dzięki za zwrócenie uwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamOld Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Oklejone całe skrzydło, pozostał kadłub do oklejenia a później montaż elektroniki. Mam pytanie, czy w moim Wicherku budować naciąg gumowy wewnątrz kadłuba? W książce jest narysowany, a w projekcie oryginalnym nie ma. I co mam zrobić ? Czy gumy na przodzie i tyle skrzydła utrzymają je w kupie? " OTO JEST PYTANIE" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Nie ma potrzeby robić naciągu wewnątrz. taki na jedną gumę był w mniejszych modelach stosowany, swobodnie latających. Masz dwa teraz i to rozwiązanie jest mocniejsze, a oprócz tego umożliwia dostęp z góry do wyposażenia gdybyś chciał zrobić sobie tam klapkę i wkładać np baterie czy odbiornik. Ja w swoim wicherku 25rc też mam haki tylko z przodu i z tyłu a spinam płaty na 3 recepturki przód i tak samo tył, i lata, i nigdy się z tym nic nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Czy możesz podać tytuł tej książki? Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamOld Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Irek dzięki za słowa otuchy . Nie będę musiał dłubać dodatkowych zaczepów. Czy możesz podać tytuł tej książki? Pozdrawiam, Łukasz Wiesław Schier ABC miniaturowego lotnictwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Mam miniaturowe lotnictwo i widzę, że muszę zamówić kolejną pozycję - dziękuję za szybką odpowiedź. Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamOld Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Łukasz, tutaj gdzieś na forum są scany tych książek. Jak ich nie znajdziesz to daj znać, mam je na kompie to mogę Ci wysłać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi