Krzysiek67 Opublikowano 1 Marca 2017 Opublikowano 1 Marca 2017 Witam. Koledzy czy ktoś z Was aktualizował tytułowy nadajnik poprzez kartę micro SD ? Znalazłem tylko skromne wiadomości na ten temat, a nie chciałbym czegoś namieszać. Będę wdzięczny jeżeli ktoś zechciałby podzielić się wiedzą i opisać krok po kroku całą procedurę. Czy pliki skompresowane z aktualizacjami należy zapisać na karcie SD w formie wypakowanej? Dziękuję za wszelką pomoc.
Marcin K. Opublikowano 2 Marca 2017 Opublikowano 2 Marca 2017 Robiłem to w mz24 ale przez kabel. Musi to być przez kartę sd?
Krzysiek67 Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Opublikowano 2 Marca 2017 Chciałbym przez kartę, ponieważ komputer ma problem z instalacją sterowników do wgrywania aktualizacji.
Marcin K. Opublikowano 2 Marca 2017 Opublikowano 2 Marca 2017 To niestety nie pomogę. Przez aplikację to kilka kliknięć i zrobione;)
TommyTom Opublikowano 2 Marca 2017 Opublikowano 2 Marca 2017 U mnie w mx20 jest hidden menu, gdzie po wgraniu na sd nowej wersji soft można uruchomić aktualizację z karty właśnie. Zerknij do instrukcji
Krzysiek67 Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Opublikowano 2 Marca 2017 Szukałem wczoraj w instrukcji, ale znalazłem tylko info o aktualizacji przez komputer.
TommyTom Opublikowano 2 Marca 2017 Opublikowano 2 Marca 2017 Na kompie musisz mieć zainstalowany program Firmware_Upgrade_grStudio V4.x pobrany ze strony Graupner. Jak piszą w instrukcji Located under the rear cover of the mz-24 HoTT Pro transmitter, there isa connection socket for software updatesas well as the date andtime settingfrom a desktop or laptop with one of the Windows operating systems (XP, Vista, 7 ... 10): program jest obsługiwany z każdego w zasadzie WIN. Faktycznie, w tym modelu aktualizacja tylko przez kabel. W instukcji nie znalazłem innej opcji. Można za pomocą karty SD przenosić ustawienia modeli, ale update nie widać.
mmarkow Opublikowano 2 Marca 2017 Opublikowano 2 Marca 2017 Umów się z kimś w okolicy, na pewno koledzy mający grStudio Ci pomogą
Krzysiek67 Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Opublikowano 2 Marca 2017 Faktycznie tylko przez komputer, teraz doczytałem, że aktualizacja przez kartę SD jest możliwa przy nadajnikach serii MX . Dzięki za pomoc, będę kombinował z komputerem.
Krzysiek67 Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Opublikowano 2 Marca 2017 No i udało się, komputer "zaskoczył". Pomocny był też filmik na Youtube.
DSB Opublikowano 31 Marca 2020 Opublikowano 31 Marca 2020 Cześć, gdyby ktoś mógł mi udostępnić oprogramowanie do Tx i Rx Graupnera to byłbym wdzięczny. Potrzebuję dla MZ-18, GR-24 i GR-12L. Z góry dziękuję.
Kristoferbp Opublikowano 31 Marca 2020 Opublikowano 31 Marca 2020 1 godzinę temu, DSB napisał: Cześć, gdyby ktoś mógł mi udostępnić oprogramowanie do Tx i Rx Graupnera to byłbym wdzięczny. Potrzebuję dla MZ-18, GR-24 i GR-12L. Z góry dziękuję. Chcesz zaktualizować powyższe sprzęty? Jeżeli tak, zrób to przez Firmware Upgrade grStudio V4.x. Serwery FTP Graupnera normalnie działają i przez program wszystko uaktualnisz. https://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?3535097-Firmware-Software-Downloads
Rekomendowane odpowiedzi