Skocz do zawartości

Graupner MZ18 aktualizacja oprogramowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Koledzy czy ktoś z Was aktualizował tytułowy nadajnik poprzez kartę micro SD ? Znalazłem tylko skromne wiadomości na ten temat, a nie chciałbym czegoś namieszać.

Będę wdzięczny jeżeli ktoś zechciałby podzielić się wiedzą i opisać krok po kroku całą procedurę. Czy pliki skompresowane z aktualizacjami należy zapisać na karcie SD w formie wypakowanej?

Dziękuję za wszelką pomoc.

Opublikowano

Na kompie musisz mieć  zainstalowany program Firmware_Upgrade_grStudio V4.x pobrany ze strony Graupner.

Jak piszą w instrukcji 

Located under the rear cover of the mz-24 HoTT Pro transmitter, there isa connection socket for software updatesas well as the date andtime settingfrom a desktop or laptop with one of the Windows operating systems (XP, Vista, 7 ... 10):

program jest obsługiwany z każdego w zasadzie WIN.

Faktycznie, w tym modelu aktualizacja tylko przez kabel. W instukcji nie znalazłem innej opcji. Można za pomocą karty SD przenosić ustawienia modeli, ale update nie widać.
Opublikowano

Faktycznie tylko przez komputer, teraz doczytałem, że aktualizacja przez kartę SD jest możliwa przy nadajnikach serii MX .

Dzięki za pomoc, będę kombinował z komputerem.

• 3 lata później...
Opublikowano

Cześć, gdyby ktoś mógł mi udostępnić oprogramowanie do Tx i Rx Graupnera to byłbym wdzięczny. Potrzebuję dla MZ-18, GR-24 i GR-12L. Z góry dziękuję.

Opublikowano
1 godzinę temu, DSB napisał:

Cześć, gdyby ktoś mógł mi udostępnić oprogramowanie do Tx i Rx Graupnera to byłbym wdzięczny. Potrzebuję dla MZ-18, GR-24 i GR-12L. Z góry dziękuję.

Chcesz zaktualizować powyższe sprzęty?

Jeżeli tak, zrób to przez Firmware Upgrade grStudio V4.x.

Serwery FTP Graupnera normalnie działają i przez program wszystko uaktualnisz.

https://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?3535097-Firmware-Software-Downloads

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.