Krzysiek67 Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 Witam. Koledzy czy ktoś z Was aktualizował tytułowy nadajnik poprzez kartę micro SD ? Znalazłem tylko skromne wiadomości na ten temat, a nie chciałbym czegoś namieszać. Będę wdzięczny jeżeli ktoś zechciałby podzielić się wiedzą i opisać krok po kroku całą procedurę. Czy pliki skompresowane z aktualizacjami należy zapisać na karcie SD w formie wypakowanej? Dziękuję za wszelką pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin K. Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 Robiłem to w mz24 ale przez kabel. Musi to być przez kartę sd? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek67 Posted March 2, 2017 Author Share Posted March 2, 2017 Chciałbym przez kartę, ponieważ komputer ma problem z instalacją sterowników do wgrywania aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin K. Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 To niestety nie pomogę. Przez aplikację to kilka kliknięć i zrobione;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
TommyTom Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 U mnie w mx20 jest hidden menu, gdzie po wgraniu na sd nowej wersji soft można uruchomić aktualizację z karty właśnie. Zerknij do instrukcji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek67 Posted March 2, 2017 Author Share Posted March 2, 2017 Szukałem wczoraj w instrukcji, ale znalazłem tylko info o aktualizacji przez komputer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TommyTom Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 Na kompie musisz mieć zainstalowany program Firmware_Upgrade_grStudio V4.x pobrany ze strony Graupner. Jak piszą w instrukcji Located under the rear cover of the mz-24 HoTT Pro transmitter, there isa connection socket for software updatesas well as the date andtime settingfrom a desktop or laptop with one of the Windows operating systems (XP, Vista, 7 ... 10): program jest obsługiwany z każdego w zasadzie WIN. Faktycznie, w tym modelu aktualizacja tylko przez kabel. W instukcji nie znalazłem innej opcji. Można za pomocą karty SD przenosić ustawienia modeli, ale update nie widać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmarkow Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 Umów się z kimś w okolicy, na pewno koledzy mający grStudio Ci pomogą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek67 Posted March 2, 2017 Author Share Posted March 2, 2017 Faktycznie tylko przez komputer, teraz doczytałem, że aktualizacja przez kartę SD jest możliwa przy nadajnikach serii MX . Dzięki za pomoc, będę kombinował z komputerem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek67 Posted March 2, 2017 Author Share Posted March 2, 2017 No i udało się, komputer "zaskoczył". Pomocny był też filmik na Youtube. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DSB Posted March 31, 2020 Share Posted March 31, 2020 Cześć, gdyby ktoś mógł mi udostępnić oprogramowanie do Tx i Rx Graupnera to byłbym wdzięczny. Potrzebuję dla MZ-18, GR-24 i GR-12L. Z góry dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristoferbp Posted March 31, 2020 Share Posted March 31, 2020 1 godzinę temu, DSB napisał: Cześć, gdyby ktoś mógł mi udostępnić oprogramowanie do Tx i Rx Graupnera to byłbym wdzięczny. Potrzebuję dla MZ-18, GR-24 i GR-12L. Z góry dziękuję. Chcesz zaktualizować powyższe sprzęty? Jeżeli tak, zrób to przez Firmware Upgrade grStudio V4.x. Serwery FTP Graupnera normalnie działają i przez program wszystko uaktualnisz. https://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?3535097-Firmware-Software-Downloads Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts