Pitstrel Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Witam. Buduje kolejne latające skrzydełko i zawsze pojawia mi się ten sam problem, Podczas lądowania śmigło często ustawia się w pionie i przy zetknięciu z ziemią ulega złamaniu. Jak koledzy rozwiązali ten problem (by śmigło po wyłączeniu silnika było w poziomie). Proszę o radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Założyć śmigło składane. Osobiście nie miałem nigdy problemów z łamiącym się śmigłem w delcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitstrel Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 A ja już chyba z osiem złamałem. A może jakieś inne rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Włączyć hamulec aby śmigło stało po wyłączeniu silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitstrel Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Tak zawsze robiłem, ale jak to zrobić by było w poziomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Nigdy, powtarzam - nigdy na pare skrzydeł nie złamałem śmigła. Zawsze, powtarzam - zawsze lądując ustawiałem je poziomo(bardziej lub mniej). Oczywiście do tego musi działać hamulec. Robiłem to tak: lądując w ostatniej fazie gdy już zatrzymane śmigło widać, że nie jest w poziomie to na chwilkę włączałem i od razu zatrzymywałem silnik. Zawsze był czas by w ten sposób skorygować położenie śmigła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitstrel Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zastosuję w/w metodę. Pozdrawiam i dziękuje za rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRY3 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Można śmigło założyć na propsaver czyli na gumkę-) i nic sie nie złamie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 1. Propsaver 2. Składane śmigło 3. Stateczniki od spodu (jak w moim x-shutle) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitstrel Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Bardzo dziękuję za rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi