Skocz do zawartości

Stabilizator lotu - dlaczego polecam...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak się zastanawiam czy do takiego konfigu

kanały

1. Lotki, dwie po kablu Y

2. Ster płytowy 1 = zmiksowane lotki z wysokością

3. gaz

4. ster kierunku

5 Ster płytowy 2 = zmiksowane lotki z wysokością

czy mogę użyć stabilizatora z opcja auto-levelingu do sterowania sterami płytowymi kanały 2 i 5?

I jak to podłączyć np do Nx3?

Czy mikro switch "delta" oznacza, że stabilizator miksuje sygnały ail + ele i robi z tego deltę, albo może oznacza, że  wie, że już ma zmiksowane w aparaturze i tylko stabilizuje?

image.png.b14a46067fb67fb6aa2ed0208cae76f5.png

Opublikowano

Niestety tak nie zrobisz, mozesz miec dwie lotki na osobnych serwach, ster płytowy na kablu Y. Tak jak piszesz ma wewnętrzny mikser delta albo V w aparaturze nie dajesz miksera tylko pojedyncze kanały, zeby cie ten stabilizator nie zaskoczył faktem ze zeby go uzbroić trzeba dwa razy potencjometr funkcji ustawić w skrajne położenia.

Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka

• 2 lata później...
Opublikowano
W dniu 7.04.2017 o 18:03, Lucjan napisał:

To prawda , przydała by się instrukcja po polsku . Ja rozszyfrowywałem swoją długo , a i tak nie mam pewności czy wszystko dobrze zrozumiałem . ;) Pierwszego  Guardiana testowałem chyba w 2013roku , spisuje się to ustrojstwo bardzo dobrze . Na chwilę obecną mam trzy sztuki. Nowy model samolotu zawsze oblatuję bez stabilizatora. Guardian bardzo pomaga kiedy lata się z bocznym wiatrem,  ale nigdy nie zastąpi pilota.

Guardian-2D-3D-Manual(1).pdf

Opublikowano
W dniu 11.05.2023 o 09:40, Jakub wawa napisał:
W dniu 7.04.2017 o 18:03, Lucjan napisał:

To prawda , przydała by się instrukcja po polsku . Ja rozszyfrowywałem swoją długo , a i tak nie mam pewności czy wszystko dobrze zrozumiałem . ;) Pierwszego  Guardiana testowałem chyba w 2013roku , spisuje się to ustrojstwo bardzo dobrze . Na chwilę obecną mam trzy sztuki. Nowy model samolotu zawsze oblatuję bez stabilizatora. Guardian bardzo pomaga kiedy lata się z bocznym wiatrem,  ale nigdy nie zastąpi pilota.

Guardian-2D-3D-Manual(1).pdf 1.18 MB · 8 pobrań

nie wiem czy to tylko u mnie pdf szwankuje, czy jednak coś z plikiem?

np

pdf.thumb.jpg.51022d51be7ea3533403cabebf1509a8.jpg

pdf2.thumb.jpg.3e05266a6679aa85fe29974ec164c724.jpg

Opublikowano
W dniu 13.05.2023 o 21:18, RomanJ4 napisał:

Oryginał mam, ale dziękuję za link.

Chciałem pomóc. U mnie tego nie było, więc nie wiem dlaczego tak się stało. Zrób to sam: google translator>Wybierz dokument> prześlij go na serwer Google i wybierz języki.Może się uda.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.