kesto Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Znalazłem model o takiej nazwie w sieci. Spodobała mi się nazwa i koncepcja, nie spodobała się cena.Niewiele zastanawiając się, narysowałem własną wizję Furiousa i...do roboty 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Krzysztofie jak Ty już zaczniesz budować to warto obserwować i sie uczyć. Jakaś podpowiedż z planami lub link do strony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Ręczna maszyna CNC typu Krzysztof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Sam również jak zwykle ręcznie rysował plany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Jakaś podpowiedż z planami lub link do strony? Plany rysuję sam, ołówkiem na papierze - tradycyjnie, więc nie ma żadnego linku do planów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Jestem zawiedziony myślałem, że Krzysiek na rondzie skręci na jakąś fajną półmakiete, a tu znowu pastele. Yyyy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Jeżeli to ten: http://www.porcupinerc.com/HSD-1300mm-Furious-200-Aerobatics-RC-Plane-PNP-Blue-No-Radio_p_780.html to ten Furious całkiem Fast będzie W jakiej technice będziesz wykonywał skrzydła do niego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 W jakiej technice będziesz wykonywał skrzydła do niego? Styropian oklejony laminatem szklano-epoksydowym. Ponieważ model będzie miał 1500mm rozpiętości, więc muszę zrobić skrzydła dzielone. Nawinąłem rurki na bagnet węglowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Stateczniki z balsy twardej 5mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kossimon Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Dużo masz "nieudanych" elementów podczas budowy ? Wszystko co pokazujesz jest najczęściej perfekcyjnie wycięte i posklejane, nic dosztukowane itp. a wygląda na wycinane ręcznie a nie laserem Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Wszystko co pokazujesz jest najczęściej perfekcyjnie wycięte i posklejane, nic dosztukowane itp. a wygląda na wycinane ręcznie a nie laserem Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Na tym właśnie polega modelarstwo. Kolejny etap, to kopyto maski silnika. Trochę sklejki i styrodur. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonczek Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Podziwiam precyzję wykonania. Wrzucaj jak najwięcej aktualizacji, będzie można się czegoś nauczyć i zainspirować Pozdrawiam, Maciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Witam,też podziwiam i sie ucze, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kossimon Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Na tym właśnie polega modelarstwo. Jeśli uważałbym inaczej to bym o tym nie pisał Nie odniosłeś się do pytania jakie zadałem - dużo masz "nieudanych" elementów podczas budowy ? wszystko wychodzi Ci za pierwszym razem ? czy masz nie wiem, np. 20% nieudanych elementów, wyrzucasz całość do kosza i robisz aż będzie perfect ? Nie pytam o to, co pokazujesz, bo to widać jakie jest, zresztą już o tym pisałem - szacun za umiejętności manualne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 9 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Wklejenie rurki laminatowej na bagnet. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 9 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Witam,piękny i taki prosty patent na wycinanie otworu na bagnet,piekna robota.nic tylko obserwować i sie uczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 13 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Garb za kabiną - balsa 3mm jako podstawa, styrodur oklejony balsą 1mm na UHU-POR i miękka trójka na górze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 30 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Przygotowania do wykonania formy maski silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 To jakas specjalna folia obciagnieta na styrodurze? Wyglada genialnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 30 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Ta "folia" to 3 warstwy żywicy epoksydowej i trochę pracy papierem ściernym i pastą polerską. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi