f-150 Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Np. 4000 20C - czyli prąd max 80A w sposób ciągły. Prąd pobierany 65 A na postoju, w locie nieco mniej W rzeczywistości wydajność prądowa to ok.80% tego co podają .Dlatego twój pakiet się grzeje,ponieważ pracuje praktycznie na max.Ja stosuję akusy samochodowe 2x2S 4000 25C Hard case i nigdy nie były nawet letnie(ciągnę ok 70A) .Po dwóch latach rozkleiła się obudowa i zajrzałem z ciekawości do środka.Jak prosto z fabryki.Będziecie się śmiać ale ładuję je ładowarkami E-sky choć dysponuję lepszym i szybszym sprzętem.I przeżyły już dwa poważne dzwony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Będziecie się śmiać ale ładuję je ładowarkami E-sky Czemu? O ile te ładowarki nie mają skopanego balansowania to są całkiem dobre i przydatne. Sam używam jednej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Mam nadzieję, że oblotu nie przegapię!. Spokojnie. Powiedziałem, że zadzwonię :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 ostatnio gdzies wyczytalem o 3m dual lock, kupilem z allegro i jest genialny, nie ma tej wlochatej czesci i sie tak nie niszczy, genialna rzecz do mocownia elementow link do aukcji z rzepem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Ja stosuję akusy samochodowe 2x2S 4000 25C Hard case i nigdy nie były nawet letnie(ciągnę ok 70A) W Catalinie zastosuję Dualsky 4S 4500 28C ( ok. 126A) i na zmianę Fullymax 4S 4500 25C (ok. 112A). Prąd jaki pobiera silnik to 55A i to przy maksymalnie otwartej przepustnicy co daje spory ciąg startowy ( ok. 2,7kG). Do lotu starczy 1,5kG na silnik, a wtedy prąd pobierany jest w granicach 20-25A. Robiłem próby na hamowni i przez 10min. silnik pracował "na mocy przelotowej" i akumulator był ledwie letni, to samo regulator. Najcieplejszy był silnik, ale też w granicach przyzwoitości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Czas na skrzydełka. Zrobiłem elementy mocowania skrzydła do kadłuba. Po sklejeniu w jedną całość zostaną wklejone w środek centropłata. Przez te klocki będą przechodziły dwie śruby plastikowe M6 i na nich będzie trzymało się skrzydło. Przygotowałem też rurki z bagnetami do łączenia centropłata z uszami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 Czas na oklejanie skrzydeł. Formatki są z forniru topolowego 0,6mm. Na zdjęciu widać miejsca wzmocnienia tkaniną szklaną 110g/m, oraz pasy dźwigarów z tkaniny węglowej jednokierunkowej 100g/m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Ponieważ serwa do steru kierunku i wysokości są w stateczniku pionowym, więc popychacze są krótkie. Dla pewności łączenia plastikowej końcówki z metalowym gwintem, przewierciłem wszystko i skręciłem śrubką M1,6. To co jest wklejone w plastiku ma średnicę 3mm, a potem stoczone jest do 2mm i ma nacięty gwint pod metalowego snapa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 21 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Wstępnie obrobiony centropłat. Rozp.-960mm, głębokość - 330mm, ciężar - 610g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Uszy - 650mm każde. Profil Clark 15% na końcówce-12%. Waga -300g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Wycięte elementy do łoża silników - sklejka 2mm. Wręga silnikowa - 4mm. Pierwsze próby malowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Malowanie - jeszcze niedokończone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zibi Opublikowano 5 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Witam, ze względu na wyjazd Krzysztofa do Czarnej Białostockiej na zawody, w zastępstwie, przesyłam fotki z dalszego ciągu prac nad jego Cat. Jak widać Cat do Czarnej nie pojechała. Zdjęcia robił kol.Tomek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Kawal ladnego modelu Ciekaw jestem ostatecznego efektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Podłączony na roboczo ster wysokości i kierunku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Dalsze prace przy modelu - trochę farby i folii. Wstępnie zważyłem model wraz z pakietami i wyszło do lotu 5400g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Catalina dostała pływaczki i zastrzały. Tak wygląda w całości przygotowana do oblotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Hmm. Piękana ,ale.... za bardzo błyszcząca ,albo za bardzo ostre kolory. Ale i tak robi wrażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Nic na to nie poradzę - taka folia :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Folia, nie malowany?? :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.