Quant Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Korzystając z tego regulatora https://hobbyking.com/en_us/hobbyking-yep-80a-2-6s-sbec-brushless-speed-controller.html udało mi się go przypadkiem przestawić w tryb bez hamulca i start silnika very soft. Odwrócenie tego ustawienia na tryb szybowcowy czyli silnik z hamulcem i start silnika szybki okazuje się niemożliwe. Na HK jest niby manual, ale albo nie od tego regulatora albo nie działa. Może ktoś wie jak przeprogramować ten regulator bez programatora albo go zresetować do ustawień fabrycznych. Opcja basic setup też nie działa. Jak ustawić timing, PWM-Freq i do czego służy Governor mode. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Wojtek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Governor jest tylko do heli. W tych regulatorach można dużo ustawić tylko kartą. Do swojego w wersji 150A kupiłem kartę i dopiero doszedłem do ładu. Jeśli zechcesz mogę udostępnić kartę wysyłkowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quant Opublikowano 29 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Chętnie, tzn pożyczyć czy sprzedać? No wlaśnie włączyłem toto i teraz silnik rozpędza się jak w heli... a wyłączyć się nie da. Wiesz może jakie są ustawienia początkowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Mój fabrycznie był ustawiony z bardzo soft startem. Według instrukcji, teoretycznie, powinno udać się to wyłączyć. Kartę mogę pożyczyć. Możesz tez kupić ją pod inną nazwą tutaj: http://www.rc4max.com/karta_programujaca_regulatory_sunrise_model_serii_ice_heli_i_ice_boat,2091,25046.html A programowanie wygląda tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quant Opublikowano 30 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 O to nawet nie tak drogo. Problem polega na tym że regulator pracuje w szybowcu. I do pewnego momentu działał poprawnie to znaczy na ustawieniach fabrycznych. Jakoś przestawiłem hamulec i nadal było ok. Aż nagle coś zrobiłem ( nie wiem co) i przestało działać. Dalsze próby doprowadziły do tego że włączyłem jeszcze soft start no i teraz to już nie da się latać. Dobrze że jeszcze serwa działają... Albo jest uszkodzony albo nie wiem. Programowanie z drążka przeprowadzam chyba tak jak trzeba ale nie reaguje na zmiany. Tzn zmiany zatwierdza a działa po staremu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_S Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 O to nawet nie tak drogo. Problem polega na tym że regulator pracuje w szybowcu. I do pewnego momentu działał poprawnie to znaczy na ustawieniach fabrycznych. Jakoś przestawiłem hamulec i nadal było ok. Aż nagle coś zrobiłem ( nie wiem co) i przestało działać. Dalsze próby doprowadziły do tego że włączyłem jeszcze soft start no i teraz to już nie da się latać. Dobrze że jeszcze serwa działają... Albo jest uszkodzony albo nie wiem. Programowanie z drążka przeprowadzam chyba tak jak trzeba ale nie reaguje na zmiany. Tzn zmiany zatwierdza a działa po staremu. Pozdrawiam Żadnego yepa nie udało mi się jeszcze zaprogramować z drążków. Kup kartę i będzie po problemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmarkow Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Tak jak pisze Adam ... za pomocą drągów tego regla nie zaprogramujesz ... rozprogramować można, a i owszem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quant Opublikowano 31 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Tak rozprogramować można łatwo ale zaprogramować się nie da. Właśnie otrzymałem kartę programatora więc może pójdzie szybciej. Co prawda nie wiem jak to zrobić ale może jakoś się da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quant Opublikowano 1 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zaprogramowane regulatora programatorem to było kilka minut plus oglądnięcia filmu. Wcześniej kilka dni próbowałem bezskutecznie próbując na różne sposoby. Dzięki za pomoc. A jednocześnie pytanie czy komuś udało się zaprogramować ten regulator bez programatora? Pozdrawiam wszystkich Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quant Opublikowano 13 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Sukces jest jednak połowiczny. O ile start silnika udało się ustawić tak aby startował szybko, to za nic nie da się ustawić programatorem hamulca. Śmigło cały czas się kręci podczas lotu przez co hamuje szybowiec... Nie jest łatwo. Może ktoś ma jakiś pomysł? Może trzeba coś zatwierdzić, albo jakiś inny parametr ustawić aby działał hamulec śmigła? Jeśli ktoś ma jakiś pomysł będę wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluuu Opublikowano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Aby hamulec zadziałał musisz zejść poniżej dolnego zakresu gazu. Czemu, tego nie wiem ale tak działa. Wysłane z mojego D2403 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quant Opublikowano 18 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Tak to zadziałało. Dziękuję wszystkim za podpowiedzi. Reasumując regulatory są bardzo dobre, ale aby je ustawić potrzeba programator natomiast hamulec w silniku działa tylko wtedy jeśli się pozycje zerową ustawi lekko na minusie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 12 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 Odgrzeje przysłowiowego ,,kotleta,,Niestety poległem przy tym ESC YEP 80A +6S ustawiałem wg filmu wraz z kartą.Co prawda mam inny silnik niż na filmie bo w moim przypadku to turbina EDFBez rezultatów, jedynie widoczne są szarpnięcia, nie mam pomysłu co jest nie halo.Może to jakaś drobnostka w ustawieniu, może coś w aparaturze, nie wiem.Proszę o podpowiedź we pomoc w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 12 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 Przerabiałem dwie 80 z podobnymi objawami, kombinowałem na wszystkie możliwości aż w końcu poszedł dym z silnika. Radzę testować z silnikiem którego najmniej będzie żal. Jak to nowy esc to reklamuj, u mnie zadziałało. A tak przy okazji to działał wcześniej już ten regulator poprawnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 12 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 W sumie ESC to nówka Przed chwilą podłączyłem pod inny silnik przeprogramowałem go na 4S i jest OK śmiga.Coś mi się wydaje że do reklamacji pójdzie silnik z turbiny.Akurat mam w zapasie Dualskiego 65 A i objaw był taki sam jak przy YEP_e. Dziękuję za odzew... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu84 Opublikowano 13 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Witam Czy mógłby ktoś wypożyczyć kartę programującą do tegoż regulatora ? Dogadamy się na priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMarkov Opublikowano 27 Października Udostępnij Opublikowano 27 Października Czy on automatycznie wykrywa cele ? Czy jeśli zaprogramuje 4s a podłącze 6s to będzie działał na napięciu z 4s ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkrzysztof Opublikowano 28 Października Udostępnij Opublikowano 28 Października Jeśli zaprogramujesz automatyczne wykrywanie ilości cel, to po podłączeniu naładowanego akumulatora wykryje i ich ilość i do tego dostosuje swoje działanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi