robertus Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Onepaa X2000 WiFi na HobbyKing znana jako Turnigy Eclipse 2K Nabyłem, wkrótce opiszę co i jak. Szukałem zamiennika dla Mobiusa, zobaczymy czy znalazłem. Instrukcja obsługi od wersji Turnigy. Identyko jest w Onepaa na papierku turnigy_eclipse_camera_manual.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Rozpakowanie i menu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Test stabilizacji. Jestem pod wrażeniem. Jazda po dziurawej drodze. Nagrywałem w 2K, nie wiem czemu na youtubie widać tylko 1080p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oko Opublikowano 8 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Pomyślałem sobie: po co się męczyć z gimbalem na samolocie, przecież ta stabilizacja jest świetna. Zobaczyłem jednak filmiki z lotów z tej kamerki, i tam jest beznadziejnie: Zapewne algorytm jest obliczony na dziury właśnie a nie na stabilizację "lotniczą". Zupełnie nie eliminuje np "roll deviations" czyli wychyleń poprzecznych o małej amplitudzie, bardzo nieprzyjemnych w oglądaniu. Jednak gimbal nieprędko przestanie być potrzebny. Oczywiście gdyby był kontroler lotu, byłoby stabilniej ale raczej niewystarczająco. No i to 2K to też pewnie interpolowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 A zobacz to Może jak łapie dziób samolotu jest lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 2K jest prawdziwe, jest zbudowana na 4MPix sensorze OV4689. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Przy okazji, poszukuję dekielka na średnicę 20mm. To jest minus tej kamery, że nie ma dekielka jak mobius. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 8 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Jak tylko moja przyjedzie (zamówiona wczoraj) to wytoczę dwa dekielki i jeden Ci wyślę :-) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Taki test jako kamerka z czapki. Jednocześnie porównanie z przerobionym Mobiusem z obiektywem 6mm Spróbuje chyba jeszcze z soczewką 8mm w Mobiusie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 Trochę zdjęć ze środka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 25 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Test na Sky Surferze. Wietrzny dzień, Sky Surfer bez stabilizacji. W kamerze Gyro ustawione na On Z moich obserwacji wynika, że kamera bardzo dobrze wybiera drgania w płaszczyźnie pionowej i poziomej. Np gdy trzymałem kamerę w ręku i trząsłem ją góra-dół, lub lewo-prawo, obraz był stabilny, nie było widać tych drgań na ekranie. Nieco gorzej radzi sobie z drganiami wokół osi obiektywu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Wymieniłem soczewk w Onepa na 4,35mm bez dystorsji https://www.aliexpress.com/item/1-2-3-4-35mm-72D-10MP-IR-HFOV-without-distortion-for-Gopro-DJI-ghost-Drones/32465183583.html?spm=2114.13010608.0.0.Hqfd4u Różnica kątów widzenia jest taka Ale to jeszcze nie to, szukam dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 W kamerze można uruchamiać zdalnie nagrywanie filmów lub robienie zdjęć wykorzystując wolne kanały w odbiorniku. Przy pomocy jednego pstryczka włączamy jednocześnie nagrywanie i np. zapis logu. Za pomocą programu DashWare http://www.dashware.net łączymy wideo i plik logu i mamy takie pseudo FPV. Tutaj tylko wysokość: http://www.youtube.com/watch?v=r5fFiRAcwMI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Modyfikacja z obiektywem 4,3mm. Nie lubię rybiego oka. Dokładnie ten obiektyw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regulus Opublikowano 24 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 W kamerze można uruchamiać zdalnie nagrywanie filmów lub robienie zdjęć wykorzystując wolne kanały w odbiorniku. Przy pomocy jednego pstryczka włączamy jednocześnie nagrywanie i np. zapis logu. Za pomocą programu DashWare http://www.dashware.net łączymy wideo i plik logu i mamy takie pseudo FPV. Jak uzyskać, zeby kamerka robiła zdjęcia? Mam craddle'a. W sterowaniu dronem mam przycisk photo/video (Aosenma GC035) i złącze w kadłubie, działąjące w ten sposób: CONNECTOR 1 CONNECTOR 1 Pin 1 Pin 2 Pin 3 Pin 1 Pin 2 Pin 3 SIGNAL GROUND ❶ ❷ ❷ +3.27V Level ❸ Note: When you Press the Photo or Video button, signal goes to ground or 0V for a set period of time In essence a Negative pulse is created, the short one is for photo and the long one is for video Z góry dziękuję za wszelką pomoc i pozdrawiam bywalców! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Nie znam tego latadła, ale jeżeli te złącza o których piszesz to "pospolite" wyjście coś jak na serwo, czyli: 1 - masa 2 - + zasilania 3 - sygnał nie powinno być problemu z podłączeniem. Na przewodzie USB dostarczanym razem z kamerą masz opisane, który kabel do czego służy. Trzeba tylko wiedzieć, które złącze za którą opcję (foto/video) odpowiada. W jedno gniazdo wpinasz -/+/sygnał, w złącze drugie "drugi" sygnał i powinno działać. Jeżeli podłączysz wszystko elektrycznie i nic nie wybuchnie to: aby zrobić zdjęcie należy przytrzymać przycisk foto na ok. 2 sek. (diody zaczną się świecić na biało i przy zwolnieniu przycisku słyszymy dźwięk migawki), przy video kanał powinien być aktywny przez czas kręcenia filmu (diody na czerwono i migają w jednostajnym tempie). Ale zastrzegam raz jeszcze, nie znam tego latadła i wszelkie próby robisz na swoje konto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regulus Opublikowano 25 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Dzięki za pomoc - jutro wypróbuje i dam znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regulus Opublikowano 27 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 Niestety z moim quadrokopterkem nie zadziałało. Ale też i niczego nie sfajczyłem W złączu mam 1 - masa, 2- sygnał ( +3,7 V zanikające do 0 przy naciśnieciu photo/video), 3 - + zasilania (5,7V). Podłączyłem według wskazówek z tego posta : https://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=38449543&postcount=399 I nic, żadnej reakcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi