heksodus Opublikowano 25 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 Witam. Posiadam silnik s neu 1509 1.5D po małym pożarze regulatora,ale niestety dostało się też po kablach silnika.Są uwędzone i być może trzeba ten silnik przewinąć?! Może ktoś prowadzi takie naprawy profesjonalnie bądz jest wstanie polecić takiego magika to z góry dziękuje;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Silnik ku mojemu zaskoczeniu jest sprawny. Czy ktoś wie czym najlepiej jest myć w srodku silnik?,chodzi mi o zwoje itd.Jest trochę brudu ,pyłu. A druga sprawa czego najlepiej użyc na nowe izolacje bo stare się skopciły i musiałem zerwać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Silnik ku mojemu zaskoczeniu jest sprawny. Czy ktoś wie czym najlepiej jest myć w srodku silnik?,chodzi mi o zwoje itd.Jest trochę brudu ,pyłu. Użyć odkurzacza. A druga sprawa czego najlepiej użyc na nowe izolacje bo stare się skopciły i musiałem zerwać? Konkretnie izolacje czego? Które? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Chodzi o izolacje na zasilaniu .Musialem to wszystko usunąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Kupujesz i naprawiasz http://electropark.pl/205-rurki-termokurczliwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Pierwsze co o tym pomyślałem lecz znajomy stwierdził,że termokurcze się nie nadają,bo mogą źle znosić wys.temperatury.Ale chyba nie mam wyjścia bo fabrycznych 200stopni C nie znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zobacz dokładnie, to są termokurczki, przebijają się żyły przewodów,czego w normalnej izolacji nie widać. Dopiero na przejściu przez dekielek mają jakieś gumki,czy coś podobnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 A niby jakich temperatur się tam spodziewasz? >200C ? "Nie wydaje mie sie." Wystarczy termokurcz. Może odczytałeś ze starej izolacji te 200C? To jest temperatura skurczu, nie pracy. Mam rurki izolujące przewody elektryczne w układach hamulcowych - oplot szklany i silikon. To jest okrutnie wytrzymałe mechanicznie i termicznie ale w tym przypadku nie ma potrzeby ich stosowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Myslę,ze max z 80 stopni..Jak nie da się kupić jak w orginale to nie bede miał wyjscia i założę termokurcze..Na pewno orginalne są bardziej plastyczne.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgadza się , że są bardziej plastyczne. Kiedyś odkupiłem nowy silnik prosto z Chin ,w środku miał Goldy do polutowania i termokurczki- w dotyku to niebo a ziemia ze wskazaniem na Chiny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Pogadaj ze znajomymi elektrykami. Często stosowane są takie rurki temperaturowe w silnikach, lampach itp. Może wpadnij z tym silnikiem do wiklera (fachowiec od przezwajania silników) .Na poczekaniu coś znajdzie za darmochę bo 10 cm rurki izolacyjnej to nawet w Krakowie i Poznaniu jest darmo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Dobrze Roman mówi: http://www.selfa.pl/katalog/kategoria/koszulki-izolacyjne/141 Oczywiście nie w tym sklepie, bo ceny zaporowe. To są rurki z tkaniny szklanej przesączone silikonem, doskonałe do izolacji przewodów (przelotki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Czy nie przesadzacie z zakresem temperatur? Wg mnie w zupełności wystarczy termokurczka elastyczna np. Jak poniżej https://abc-rc.pl/Termokurczka-6mm-black Te termokurczki są elastyczne również po obkurczeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 8 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Dałem pierwsze lepsze i wyglada to całkiem dobrze ,a dla pewnosci nałożyłem x2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi