Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

E tam. Zawsze będzie jakaś lepsza,większa ,groźniejsza . A tamta niewinna była ,tylko bateria zasłabła w modelu. Swoją drogą dzisiaj już jej nie ma .Szkoda bo z takich przeszkód tworzy się historia i frajda z naszego hobby :) .

Opublikowano

Jak pamiętam latałem na kablu z kolegą i tenże zgłosił awarię silnika ,a ja  widzę że działa i chcąc przelecieć nad brzozą ...zaniemógł .Wtedy zrozumiałem że prąd w baterii to nie elektrownia w Kozienicach ,więc model  wylądował jak potrafi i gdzie zechciałł. A że mieliśmy w ekipie młodego komandosa[pamiętam ciekawostkę ,jak potrafił przy lądowaniu w locie łapać dłońmi modele]  Wszedł na drzewko strząsając  model ,a tenże po posterowaniu wylądował szczęśliwie i lata do dziś  sobie i mnie przyjemnie.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Pewnego razu latałem swoim Gliderem na łące jakieś 500 x1000m . Na początku łąki był jeden , jedyny betonowy słup energetyczny . Podczas podchodzenia do lądowania wyrżnąłem centralnie dziobem Glidera prosto w ten słup ! Uderzenie było na tyle silne że powypadały wszystkie bebechy ze środka . W ruch poszły gorąca woda i klej CA . Jakoś udało mi się go poskładać . Przód modelu jest już mocno sfatygowany . Ale model nadal jest sprawny i lata !

4a22de76fa865af7med.jpg

f7ff67fe78517628med.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano

Witam, przed moim EG też nagle kiedys wyrosła brzoza..., tylko wysokosc była chyba wieksza tego "drzewka". Model przewisiał na nim solidną burze, po czym znalazł sie smiałek co wszedł i zdjął mojego EG... W sumie nic mu sie nie stało, aparat też przeżył, popatrzcie:

Opublikowano

W zeszłym tygodniu miałem pierwszą akcję z drzewem, na którym zawisł mój Dogfighter po efektownym korkociągu. Drzewo nad rzeką. Sklejone taśmą dwie wędki plus jakiś użyczony kij malarski dało razem 7 metrów. Trzeba było jeszcze wejść na drzewo i udało mi się go strącić, szczęśliwie nie do rzeki. Zero strat, a na początku wyglądało to słabo, bo nawet nie dałoby się podjechać żadnym podnośnikiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.