Zdzisław Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Jak masz model nie oklejony możesz zrobić półeczki pod serwa zaraz za skrzydłami i dać popychacze węglowe. Jak masz oklejony też da się zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Dobry pomysł. Tez się zastanawiałem czy w kadłubie nie dać uchwytów na serwa i położyć bowdeny. W końcu muszę się na coś zdecydować bo mi zamówienie stoi nie pchnięte w HK Edit: I zdecydowałem się że serwa pójdą wewnątrz ogona za kabiną + bowdeny Wybór padł na Turnigy 380MG Micro Servo (Metal Gear) 3.6kg / .15sec / 15.6g Szkoda tylko że tak ładnych serw nie będzie można oglądać, chyba że zrobię okienko do podglądania jak ma ma to miejsce w obudowach komputerowych dla zapaleńców :rotfl: hehe Waga: 15.6grams / 0.55oz Wymiary: 26 x 13 x 26 mm moc i prędkość At 4.8V: 3.6kg/cm 0.15sec moc i prędkość At 6.0V: 4.2kg/cm 0.14sec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek z Lublina Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Witam. Ostatnio i mnie wzięło trochę na robotę , więc przedstawiam moja właśnie skończoną EXTRĘ w najnowszym malowaniu. Waga modelu na zdjęciach to 550g. Pozdrawiam. Mirek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Panie Mirku Extra piękna, ale co to za podwozie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Mirek. Model jest bardzo ładny, tylko zrób coś z tym tyłem kadłuba za kabiną, bo szpeci to ogólny wygląd. Ja w modelu, który od Ciebie dostałem pokryłem tył balsą. Pozdrawiam Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 tylko zrób coś z tym tyłem kadłuba za kabiną, bo szpeci to ogólny wygląd wygląda to jak bok anorektyczki :wink: autor chciał przez to pokazać jak lekka jest jego extra :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek z Lublina Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 wygląda to jak bok anorektyczki :wink: autor chciał przez to pokazać jak lekka jest jego extra :twisted: Podobno chude jest ....... piękne ..... A tak poza tym uważam, że to kwestia gustu i oszczędności wagi - przecież kazdy gram z tyłu to 20g. z przodu.. Pozdrawiam. Mirek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Mirek a może gdyby dodać po jednym cienkim dźwigarku po każdej ze stron to folia na pewno inaczej by się ułożyła i troszeczkę konstrukcja zyskała by na estetyce kosztem zwiększenie minimalnie wagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_73 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Kakabe pomysł nie jest zły choć mi osobiście ta "anoreksja " nie przeszkadza a nawet podoba Jak mówił Mirek chude jest piękne :wink: Jak moja "chudzinka" polegnie to następną może trochę odżywię :devil: ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek z Lublina Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 W nowej , kompletnie odchudzonej wersji tej Extry dostępnej wkrótce, przewidziane jest oklejenie " garbu " za kabiną balsą 1- 1,5mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Najlepiej było by leciutką balsą 1,5mm. Ja w swojej zrobiłem z balsy 1mm lekkiej ale i zarazem miękkiej. Teraz na pewno dał bym ciut grubszą lub taką sama ale twardszą, ale ostatecznie wolał bym juz tak: Można by wstawić listewki sosnowe 2x2 lub ze średniej twardości balsy zrobić wzmocnienie o przekroju T i wkleić zamiast dodatkowych listewek sosnowych. Na pewno by to nie warzyło tyle co całe oklejenie grzbietu balsa a zapobiegło by zapadaniu się poszycia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_bor Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Witam. Ja także jestem posiadaczem Extry Mirka z L.. Właśnie ją skończyłem. Zamontowałem silnik Turnigy 3536-1100, regulator 40A, Lipo 2200 3s i śmigło 10x5. Waga do startu ok. 1000 g. Oto efekt: Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Ups... Tu nie ma nic do oglądania. Albo nie masz dostępu do zdjęć, albo pod tym adresem internetowym po prostu nie ma żadnych zdjęć. Skontaktuj się bezpośrednio z właścicielem albumu, aby uzyskać dostęp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_bor Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Przepraszam za pomyłkę w linku do zdjęcia. Już poprawiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Model bardzo ładnie się prezentuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuptus_34 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Ja tegoroczny sezon rozpocząłem z extrą z zestawu Pana Mirka... mogę powiedzieć tyle, że lata rewelacyjnie. model jest posłuszny, lata za drążkiem i z pewnością poradzi sobie z nim każdy kto opanował podstawy pilotażu. Extra świetnie szybuje. ja latam na stadionie więc do lądowania lecę za stadion, robię nawrót na wyłączonym silniku i wolnym lotem ślizgowym przelatuję jeszcze całą długość stadionu. modelik siada bardzo delikatnie. z modyfikacji- statecznik pionowy okleiłem na twardo, ponieważ w transporcie oryginalny był dla mnie za delikatny. ster kierunku został oryginalny. nie wiem jak wklejać zdjęcia, ale wysłałem je Panu Mirkowi więc może on wklei zdjęcia mojej extry. pozdrawiam!! :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 zdjęcia wstaw na serwer np imagineshack i podaj nam linka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek z Lublina Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Witam. Moja EXTRA przeszła kolejne modyfikacje. Kadłub został maksymalnie odciążony, tył kadłuba oklejony bardzo miękką balsą 1,5mm. Zmieniona została konstrukcja płata , również bardzo odciążona , lotki przestszenne Wzmocnione usterzenie poziome. Oto aktualne zdjęcia modelu w wersji ARC: Waga modelu na zdjęciach to w tej chwili 366g. Myślę , że waga do lotu powinna wyjść w granicach 800 - 850g. Pozdrawiam. Mirek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 tył kadłuba oklejony bardzo miękką balsą 1,5mm. No nareszcie. Proponowałem takie rozwiązanie juz w zeszłym roku. Ja tak sobie już dawno zrobiłem w modelu. Proponuję również przerobić lekko (wydłużyć) ster kierunku. Będzie bardziej przypominał ster Extry. Tylko nie mów znowu, że będzie tył zbyt ciężki W moim modelu wygląda to teraz tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek z Lublina Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Proponuję również przerobić lekko (wydłużyć) ster kierunku. Będzie bardziej przypominał ster Extry. Dziękuję za cenne wskazówki. A o ile przedłużyć ster kierunku , jestem teraz na etapie kosmetyki i mogę jeszcze wprowadzić taką poprawkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.