jacik Opublikowano 26 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Jak powiedziałem tak zrobiłem Maszynka domowa na szybko po taniości Boki miały być ścięte ale rozważam przykrywanie tego przeźroczystą płytą z poliwęglanu żeby się nie kurzyło. Alu na tym nie będę frezował bo mam większą u kumpla. Przede mną jeszcze pierwsze testy na tym badziewiu co widać. Docelowe wrzeciono 300W z aliexpress jeszcze gdzieś leci w samolocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 26 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Ten zasilacz impulsowy , to może narobić bałaganu. Ale to dopiero wyjdzie jak zaczniesz frezować dłuższe programy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 26 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Ja też uważam, że tradycyjny "toroid", solidny mostek i spore elektrolity są lepszą opcją zasilania maszyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacik Opublikowano 26 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 On ma niby 24V 17A a silniki maja brać po 3A Jak będzie problem dodam mostek i elektrolit duży jak w poprzednim. Ale niestety dzieciak się boi i będę musiał założyć laser ;( To sobie nie potestowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 26 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Problemem w przypadku zasilaczy impulsowych jest to, że konstrukcje tanie (z całym do nich szacunkiem) pracują na dość niskich częstotliwościach porównywalnych z sygnałem sterującym silniki krokowe i generują mnóstwo "śmiecia" elektromagnetycznego. Twoje sterowniki z pewnością oferują mikrokrok 1/8 1/16 i może 1/32 a to już grozi zakłócaniem pracy silników (gubienie kroków itp). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 26 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 A gdzie podpiąć zasilanie w takim szpeju ?? Bo muszę pomierzyć co z niego wychodzi ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 26 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Jeśli dobrze widzę, to pierwotne uzwojenie jest dzielone i połączone mostkami równolegle dla napięcia sieci 240 V. Mylące mogą być zdublowane przewody oznaczone jako "0" i "240", ale raczej nie ma tu jakiegoś niebezpieczeństwa, że przy podłączeniu można transformator uszkodzić. Dla pewności podłącz zasilanie poprzez żarówkę 60 W. Jeśli coś będzie nie tak, to żarówka zacznie świecić ale ocali transformator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 26 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Wystarczy że podepne zasilanie pod jedno z tych dwóch wejść ?? Czy pod dwa 0 i pod dwa 240 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 26 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Pod jeden "0" i pod jeden "240" moim zdaniem. Pamiętaj o żarówce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 26 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Coś tu jest dziwne , skoro trafo jest opisane na naklejce 110 lub 220-240 to do zasilania na 220-240 powinno byś połączone szeregowo a do 110 równolegle . do prób można zastosować żarówkę tak jak pisze Tomek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Do zasilania tak prymitywnych sterowników tylko transformator toroidalny z dobrym prostowaniem i kondensatorami. Puścisz dłuższy program i okaże się, że lipa.. Zjadłem na tym zęby. Ponadto, przewody od cewek silników powinny być w ekranie a u Ciebie go nie ma w sterowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacik Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Większa maszynka chodzi na tych samych przewodach na gorszym sterowniku https://obrazki.elektroda.pl/5603377900_1314465904.jpg . W zasilaniu mam duży kondensator za diodą prostowniczą i nie gubi kroków . Pewnie dla tego że osiągi są małe po 700mm/min * śruby trapezowe ( sam blat waży z 30Kg) Ten co jest teraz do testów idzie do dużego na podmiankę bo mocniejsze drivery ( Y ma silnik 10Nm 6A a z tego badziewia co jest to tylko 3,5A wychodzi). A do tego już mi przyszedł słabszy zestaw na starym TB6560 ale za to sterowany USB 100KHz . wejdzie na za tylną ścianę. https://pl.aliexpress.com/item/CNC-Router-mach3-USB-3-Axis-Kit-3pcs-TB6560-1-Axis-Driver-Board-one-mach3-4/32664471577.html Będzie można sterować z laptopa . Tylko jeszcze nie wiem czy windows musi być 32bit jak z LPT . Może na 64bit by śmigało skoro to nie LPT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Na machu ma chodzić to pod tym laptopem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacik Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Mach jest fajny w obsłudze i konfiguracji. Tak na Mach3. To miała być mobilna maszynka i działać na dowolnym laptopie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Mach jest bardzo ok, ale potrzebuje naprawdę stabilnego i wyciszonego komputera. Każdy syf generowany przez komputer macha potrafi wywalić w trakcie obróbki. Mach laptopów nie lubi niestety. Reasumując komp pod macha ma mieć tylko macha i nic więcej, żadnych kart sieciowych, dzwiekowych itp itd. Podchodzisz z plikiem przegrywasz go na pulpit czy gdzie wygodnie i zasysasz do macha. Pendriva usuwasz z gniazda przed obróbką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 27 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Od roku zasilam mój ploter z zasilacza impulsowego 24V 8A do tego zasilacz napędza wrzeciono.Aby podnieść napięcie do napędu wrzeciona (45V) zastosowałem przetwornicę.Nic nie jest ekranowane.Wycinam z szybkością do 1000mm/min i nie zdarzyło się by silniki gubiły kroki.Całe sterowanie to Arduino i grlb. ed:z tego zasilacza są zasilane tylko silniki i wrzeciono logika jest osobno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacik Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Od roku zasilam mój ploter z zasilacza impulsowego 24V 8A do tego zasilacz napędza wrzeciono.Aby podnieść napięcie do napędu wrzeciona (45V) zastosowałem przetwornicę.Nic nie jest ekranowane.Wycinam z szybkością do 1000mm/min i nie zdarzyło się by silniki gubiły kroki.Całe sterowanie to Arduino i grlb. Jaka to przetwornica ? Możesz podać jakiś przykład z allegro ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 27 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 (edytowane) Przetwornicę kupiłem w ABC-rc daje do 50V i 7.5A cena to chyba coś koło trzech dych. Edytowane 27 Listopada 2017 przez Jano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konktenbit Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Kiedyś zamieściłem relację z budowy ( raczej po budowie ). To było 5 lat (!) temu, służy do dziś. Przeszła trochę modyfikacji: silniki, prowadnice, zasilanie sterowników, wrzeciono. Obecnie najsłabszym ogniwem są śruby metryczne. Działa na takich śrubach od początku. Raz je wymieniłem i dołożyłem nakrętki z poliamidu własnej produkcji. Jak na razie, po ok 100 - 150h pracy, jestem z tych nakrętek zadowolony. Jak się zużyją czas na trapezowe lub kulowe. Czasem jest tak, że stoi tydzień nie używana a w kolejnym tyg pruje po 8h dziennie . Służy jako druga do mniej wymagających prac w drewnie czy tworzywach. Szału nie ma 400-500 mm/min to maksymalne stabilne posuwy. Przy próbach poszła i 1100 ale nie trafiła w zero po 2 min pracy. Jak ktoś ma pytania, chętnie odpowiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Też sie borykałem z problemami. Moja maszyna pracuje już 5 lat, spory okres pracowała bardzo dużo, robie tylko i wyłącznie w aluminium i mosiądzu. Tworzyw o drewna nie tykam. Zawodowo z kolei robie w drewnie i tam mam 6 tokarek cnc na przeróżnych napędach. Wynikają przeróżne problemy najczęściej z komputerami i właśnie zasilaniem sterowania. Sterowanie musi mieć rozseparowane zasilanie na blok mocy sterownika i na jego logikę. Ideałem są dwa osobne transformatory. Prostym sterownikom przeszkadza wszystko, nawet to, że komputer jest w sieci z innym, jak mam na tokarni. Najgorszy syf sieją jednak przemienniki częstotliwości a nie sposób dziś bez nich zasilać wrzecion. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi