Keczler Opublikowano 7 Września 2008 Opublikowano 7 Września 2008 Jestem nowy na tym forum, więc witam Was wszystkich. Chciałbym rozpocząć przygodę z modelami RC. Mam do wydania 600zł. Chciałbym, żeby był to model elektryczny, który przetrwa wszystkie upadki. Mój nalot to 00h 00min 00sek xD Pozdro.
Vanacheim Freyr Opublikowano 7 Września 2008 Opublikowano 7 Września 2008 RWD by Skazoo .. tylko troszke do lepszej aparatury bedziesz musial dozbierac.
madrian Opublikowano 7 Września 2008 Opublikowano 7 Września 2008 Poszukaj modelu typu RTF z pianki EPP, najlepiej górnopłat bez lotek, wolny i samostateczny. Bardziej motoszybowiec, lub szybowiec. Kilka propozycji to: Sky Lady I i II Easy Glider Nemo
Keczler Opublikowano 7 Września 2008 Autor Opublikowano 7 Września 2008 a co sądzisz o Graupner Junior S
Adam P. Opublikowano 7 Września 2008 Opublikowano 7 Września 2008 To tańsza kopia easy stara. Jest o nim cały temat
Keczler Opublikowano 7 Września 2008 Autor Opublikowano 7 Września 2008 no właśnie to czytałem i się chyba na niego na początek zdecyduję
karlem Opublikowano 7 Września 2008 Opublikowano 7 Września 2008 madrian, a dlaczego bez lotek? :shock:
madrian Opublikowano 8 Września 2008 Opublikowano 8 Września 2008 madrian, a dlaczego bez lotek? :shock: Skoro kolega jest początkujący, dodatkowa funkcja będzie mu sprawiać kłopoty. Zawsze można kupić model z możliwością dołożenia lotek później. Choć przyznaję, lotki nie będą wielkim problemem, jeśli model będzie dość stateczny.
karlem Opublikowano 8 Września 2008 Opublikowano 8 Września 2008 ...moje osobiste przekonanie: na lotkach i sterze wysokości lata się łatwiej i precyzyjniej. W modelach sterowanych st. kierunku nie lubię tej zwłoki - model "pomyśli i zastanowi się", zarzuci ogonem i łaskawie zrobi coś w rodzaju zakrętu :wink:
Wojtass_nt Opublikowano 8 Września 2008 Opublikowano 8 Września 2008 ...moje osobiste przekonanie: na lotkach i sterze wysokości lata się łatwiej i precyzyjniej.W modelach sterowanych st. kierunku nie lubię tej zwłoki - model "pomyśli i zastanowi się", zarzuci ogonem i łaskawie zrobi coś w rodzaju zakrętu :wink: Hehe tu masz całkowitą rację. Też wybrałem Pipę z EPP w wersji z lotkami. Cena była ta sama a pomyślałem sobie, że po kilku lotach latanie na sterze kierunku mi się znudzi. Więc teraz mogę sobie trochę poszaleć.
Keczler Opublikowano 8 Września 2008 Autor Opublikowano 8 Września 2008 a ten Graubner Junior S to ma lotki? bo się chyba właśnie na niego zdecydowałem. I teraz 2 pytania: 1.Czy coś do niego od razu dokupić, czy może latać na standardowym wyposażeniu? 2.Czy sklep http://www.cyber-fly.pl/ jest godny polecenia?
TooM Opublikowano 8 Września 2008 Opublikowano 8 Września 2008 Junior lotki ma, i dobrze. Odpowiadam na pytanie 2. Marek oprócz prowadzenia sklepu ,konstruuje modele i startuje w zawodach/Mistrz Świata ACES WWI - wątek kombaty/.Nie jest to typowy handlarz . Napewno będzie chciał Ci sprzedać to co ma w sklepie, po to go prowadzi, ale nigdy nie wciśnie Ci kitu.No i zna się na rzeczy.Bezinteresownie dopomógł mojemu synowi w wejściu do zawodów kombat nie patrząc że wychowuje konkurenta.
Keczler Opublikowano 10 Września 2008 Autor Opublikowano 10 Września 2008 bo byłem w sklepie w Łodzi i mi powiedzieli, że jeśli nie przejdę odpowiedniego przeszkolenia to go od razu rozbiję. czy to prawda, czy jakaś ściema?
Wojtass_nt Opublikowano 10 Września 2008 Opublikowano 10 Września 2008 bo byłem w sklepie w Łodzi i mi powiedzieli, że jeśli nie przejdę odpowiedniego przeszkolenia to go od razu rozbiję. czy to prawda, czy jakaś ściema? No jeśli weźmie się za model ktoś kto nie ma zielonego pojęcia o technice latania, działania lotek, sterów, wpływu przeciążeń na model, wiatru, prędkości itp to wielkie szanse, że tak się stanie.
meteor Opublikowano 10 Września 2008 Opublikowano 10 Września 2008 jeśli byłeś w modelfanie to Cię pozdrawiam... ostatnio nasz kolega Francuz został ładnie nabity w jajo! poprosił regulator do silnika 3F, dostał 8A za 139zł :evil: do tego 4 płaskowniki węglowe 2x0.5 za 60zł!! :| sprzedawca zamiast doradził to naciągał jak tylko mógł! tylko dlatego że Francuz przez 15 lat nic nie kupował do modelarstwa i we Francji są trochę inne ceny i teraz trochę nowości
Keczler Opublikowano 10 Września 2008 Autor Opublikowano 10 Września 2008 nie byłem w takim na Zawiszy chyba wimarex, czy cuś
meteor Opublikowano 10 Września 2008 Opublikowano 10 Września 2008 a to ok jeśli dobrze zagadasz z Panem Mariuszem to Ci pomoże
Keczler Opublikowano 10 Września 2008 Autor Opublikowano 10 Września 2008 a teraz pytanie do użytkowników graupnera. Czy od razu muszę dokupić silniczek czy coś, czy to jest już w pudełku?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.