Keczler Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Jestem nowy na tym forum, więc witam Was wszystkich. Chciałbym rozpocząć przygodę z modelami RC. Mam do wydania 600zł. Chciałbym, żeby był to model elektryczny, który przetrwa wszystkie upadki. Mój nalot to 00h 00min 00sek xD Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vanacheim Freyr Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 RWD by Skazoo .. tylko troszke do lepszej aparatury bedziesz musial dozbierac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Poszukaj modelu typu RTF z pianki EPP, najlepiej górnopłat bez lotek, wolny i samostateczny. Bardziej motoszybowiec, lub szybowiec. Kilka propozycji to: Sky Lady I i II Easy Glider Nemo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keczler Opublikowano 7 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 a co sądzisz o Graupner Junior S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 To tańsza kopia easy stara. Jest o nim cały temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keczler Opublikowano 7 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 no właśnie to czytałem i się chyba na niego na początek zdecyduję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 madrian, a dlaczego bez lotek? :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 madrian, a dlaczego bez lotek? :shock: Skoro kolega jest początkujący, dodatkowa funkcja będzie mu sprawiać kłopoty. Zawsze można kupić model z możliwością dołożenia lotek później. Choć przyznaję, lotki nie będą wielkim problemem, jeśli model będzie dość stateczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 ...moje osobiste przekonanie: na lotkach i sterze wysokości lata się łatwiej i precyzyjniej. W modelach sterowanych st. kierunku nie lubię tej zwłoki - model "pomyśli i zastanowi się", zarzuci ogonem i łaskawie zrobi coś w rodzaju zakrętu :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 ...moje osobiste przekonanie: na lotkach i sterze wysokości lata się łatwiej i precyzyjniej.W modelach sterowanych st. kierunku nie lubię tej zwłoki - model "pomyśli i zastanowi się", zarzuci ogonem i łaskawie zrobi coś w rodzaju zakrętu :wink: Hehe tu masz całkowitą rację. Też wybrałem Pipę z EPP w wersji z lotkami. Cena była ta sama a pomyślałem sobie, że po kilku lotach latanie na sterze kierunku mi się znudzi. Więc teraz mogę sobie trochę poszaleć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keczler Opublikowano 8 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 a ten Graubner Junior S to ma lotki? bo się chyba właśnie na niego zdecydowałem. I teraz 2 pytania: 1.Czy coś do niego od razu dokupić, czy może latać na standardowym wyposażeniu? 2.Czy sklep http://www.cyber-fly.pl/ jest godny polecenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Junior lotki ma, i dobrze. Odpowiadam na pytanie 2. Marek oprócz prowadzenia sklepu ,konstruuje modele i startuje w zawodach/Mistrz Świata ACES WWI - wątek kombaty/.Nie jest to typowy handlarz . Napewno będzie chciał Ci sprzedać to co ma w sklepie, po to go prowadzi, ale nigdy nie wciśnie Ci kitu.No i zna się na rzeczy.Bezinteresownie dopomógł mojemu synowi w wejściu do zawodów kombat nie patrząc że wychowuje konkurenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keczler Opublikowano 10 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 bo byłem w sklepie w Łodzi i mi powiedzieli, że jeśli nie przejdę odpowiedniego przeszkolenia to go od razu rozbiję. czy to prawda, czy jakaś ściema? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 bo byłem w sklepie w Łodzi i mi powiedzieli, że jeśli nie przejdę odpowiedniego przeszkolenia to go od razu rozbiję. czy to prawda, czy jakaś ściema? No jeśli weźmie się za model ktoś kto nie ma zielonego pojęcia o technice latania, działania lotek, sterów, wpływu przeciążeń na model, wiatru, prędkości itp to wielkie szanse, że tak się stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 jeśli byłeś w modelfanie to Cię pozdrawiam... ostatnio nasz kolega Francuz został ładnie nabity w jajo! poprosił regulator do silnika 3F, dostał 8A za 139zł :evil: do tego 4 płaskowniki węglowe 2x0.5 za 60zł!! :| sprzedawca zamiast doradził to naciągał jak tylko mógł! tylko dlatego że Francuz przez 15 lat nic nie kupował do modelarstwa i we Francji są trochę inne ceny i teraz trochę nowości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keczler Opublikowano 10 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 nie byłem w takim na Zawiszy chyba wimarex, czy cuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 a to ok jeśli dobrze zagadasz z Panem Mariuszem to Ci pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keczler Opublikowano 10 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 kto to jest pan Mariusz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 sprzedawca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keczler Opublikowano 10 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 a teraz pytanie do użytkowników graupnera. Czy od razu muszę dokupić silniczek czy coś, czy to jest już w pudełku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.