Keczler Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Jestem nowy na tym forum, więc witam Was wszystkich. Chciałbym rozpocząć przygodę z modelami RC. Mam do wydania 600zł. Chciałbym, żeby był to model elektryczny, który przetrwa wszystkie upadki. Mój nalot to 00h 00min 00sek xD Pozdro.
Vanacheim Freyr Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 RWD by Skazoo .. tylko troszke do lepszej aparatury bedziesz musial dozbierac.
madrian Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Poszukaj modelu typu RTF z pianki EPP, najlepiej górnopłat bez lotek, wolny i samostateczny. Bardziej motoszybowiec, lub szybowiec. Kilka propozycji to: Sky Lady I i II Easy Glider Nemo
Adam P. Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 To tańsza kopia easy stara. Jest o nim cały temat
Keczler Posted September 7, 2008 Author Posted September 7, 2008 no właśnie to czytałem i się chyba na niego na początek zdecyduję
madrian Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 madrian, a dlaczego bez lotek? :shock: Skoro kolega jest początkujący, dodatkowa funkcja będzie mu sprawiać kłopoty. Zawsze można kupić model z możliwością dołożenia lotek później. Choć przyznaję, lotki nie będą wielkim problemem, jeśli model będzie dość stateczny.
karlem Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 ...moje osobiste przekonanie: na lotkach i sterze wysokości lata się łatwiej i precyzyjniej. W modelach sterowanych st. kierunku nie lubię tej zwłoki - model "pomyśli i zastanowi się", zarzuci ogonem i łaskawie zrobi coś w rodzaju zakrętu :wink:
Wojtass_nt Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 ...moje osobiste przekonanie: na lotkach i sterze wysokości lata się łatwiej i precyzyjniej.W modelach sterowanych st. kierunku nie lubię tej zwłoki - model "pomyśli i zastanowi się", zarzuci ogonem i łaskawie zrobi coś w rodzaju zakrętu :wink: Hehe tu masz całkowitą rację. Też wybrałem Pipę z EPP w wersji z lotkami. Cena była ta sama a pomyślałem sobie, że po kilku lotach latanie na sterze kierunku mi się znudzi. Więc teraz mogę sobie trochę poszaleć.
Keczler Posted September 8, 2008 Author Posted September 8, 2008 a ten Graubner Junior S to ma lotki? bo się chyba właśnie na niego zdecydowałem. I teraz 2 pytania: 1.Czy coś do niego od razu dokupić, czy może latać na standardowym wyposażeniu? 2.Czy sklep http://www.cyber-fly.pl/ jest godny polecenia?
TooM Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Junior lotki ma, i dobrze. Odpowiadam na pytanie 2. Marek oprócz prowadzenia sklepu ,konstruuje modele i startuje w zawodach/Mistrz Świata ACES WWI - wątek kombaty/.Nie jest to typowy handlarz . Napewno będzie chciał Ci sprzedać to co ma w sklepie, po to go prowadzi, ale nigdy nie wciśnie Ci kitu.No i zna się na rzeczy.Bezinteresownie dopomógł mojemu synowi w wejściu do zawodów kombat nie patrząc że wychowuje konkurenta.
Keczler Posted September 10, 2008 Author Posted September 10, 2008 bo byłem w sklepie w Łodzi i mi powiedzieli, że jeśli nie przejdę odpowiedniego przeszkolenia to go od razu rozbiję. czy to prawda, czy jakaś ściema?
Wojtass_nt Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 bo byłem w sklepie w Łodzi i mi powiedzieli, że jeśli nie przejdę odpowiedniego przeszkolenia to go od razu rozbiję. czy to prawda, czy jakaś ściema? No jeśli weźmie się za model ktoś kto nie ma zielonego pojęcia o technice latania, działania lotek, sterów, wpływu przeciążeń na model, wiatru, prędkości itp to wielkie szanse, że tak się stanie.
meteor Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 jeśli byłeś w modelfanie to Cię pozdrawiam... ostatnio nasz kolega Francuz został ładnie nabity w jajo! poprosił regulator do silnika 3F, dostał 8A za 139zł :evil: do tego 4 płaskowniki węglowe 2x0.5 za 60zł!! :| sprzedawca zamiast doradził to naciągał jak tylko mógł! tylko dlatego że Francuz przez 15 lat nic nie kupował do modelarstwa i we Francji są trochę inne ceny i teraz trochę nowości
Keczler Posted September 10, 2008 Author Posted September 10, 2008 nie byłem w takim na Zawiszy chyba wimarex, czy cuś
meteor Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 a to ok jeśli dobrze zagadasz z Panem Mariuszem to Ci pomoże
Keczler Posted September 10, 2008 Author Posted September 10, 2008 a teraz pytanie do użytkowników graupnera. Czy od razu muszę dokupić silniczek czy coś, czy to jest już w pudełku?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.