Czaro Opublikowano 18 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Zaproszenie na Ogólnopolskie Zawody do Pucharu Polski Modeli Szybowców Zdalnie SterowanychWyrzucanych z Ręki - F3K, które odbędą się 11 listopada 2017 roku na lotnisku AeroklubuKrakowskiego w Pobiedniku Wielkim. Zawody zostaną rozegrane zgodnie z aktualnym Kodeksem Sportowym FAI. Organizatorzy przewidują klasyfikację indywidualną dla seniorów oraz wyróżnienie dla najlepszego juniora.Od zawodników wymagana jest aktualna licencja sportowa Rejestracja zawodników tylko online. od dnia od dnia 18.10.2017na stronie http://mtsrsowiniec.pl/Koniec rejestracji 07.11.2017 o godzinie 20.00Nie ma możliwości późniejszej rejestracji(np. w dniu zawodów)!!! Lista zadań zostanie wraz z listą zawodników ogłoszona w dniu 08.11.2017 Opłata startowa : 30zł senior 15 zł junior Protesty:opłata 100zł Program zawodów09.00-10.00 – trening, rejestracja, przygotowanie terenu10.00-16.00 – zawody16:30 – zakończenie zawodów Ze względu na warunki atmosferyczne powyższy programmoże ulec zmianie! Informacje na stronie http://mtsrsowiniec.pl/lub telefonicznieKrzysztof Przybytek 601467698 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabork Opublikowano 18 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 rejestracja nie działa Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 19 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 W jakim sensie nie działa? Strona do rejestracji się wyświetla: http://mtsrsowiniec.pl/zgloszenia/ nie wiem, czy po wypełnieniu pól da się zarejestrować; nie mam licencji to nie sprawdzę ;-) w razie problemów jest podany telefon kontaktowy: Krzysztof Przybytek 601467698 Może to kwestia przeglądarki, której używasz? IE lub Firefox lub inna. Zawsze warto próbować na więcej niż jednej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabork Opublikowano 19 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 haha, nie działa link do rejestracji na zawody w klasie S8 - pierwszy news na stronie tak to jest jak się zbyt szybko chce zarejestrować i nie czyta ze zrozumieniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Góra Opublikowano 19 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 haha, nie działa link do rejestracji na zawody w klasie S8 - pierwszy news na stronie tak to jest jak się zbyt szybko chce zarejestrować i nie czyta ze zrozumieniem Oo! Czyli wielki powrót do rzucania na wycieczkach? (dobra, nie róbmy off-topicu) Rejestracja działała i to nawet przed datą rozpoczęcia zapisów, sprawdzone osobiście - też się wybieram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabork Opublikowano 19 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Oo! Czyli wielki powrót do rzucania na wycieczkach? (dobra, nie róbmy off-topicu) Rejestracja działała i to nawet przed datą rozpoczęcia zapisów, sprawdzone osobiście - też się wybieram. powrotem bym reginie nazwał, zwłaszcza wielkimraczej wycieczka towarzyska;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 6 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Zawody już w tą sobotę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 6 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Może się okazać, że będzie rekord frekwencyjny. 30 zapisanych! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 7 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Chyba Kraków sprzyja frekwencji - w ESA też jest dużo Kolegów na zawodach :-) Z tego, co się doczytałem to proponowany nocleg jest w Niepołomicach na terenie obserwatorium. Niedaleko niego jest przyzwoity kryty basen z osobnym płytkim basenikiem dla dzieci czynny codziennie 7:00 do 21:45; jeżeli ktoś przyjedzie dzień wcześniej to z pewnością skorzysta http://www.plywalnia.niepolomice.eu/pl/cennik/ dla miłośników drobnych dań i piwa są kawiarnie i bary przy rynku a dla wielbicieli dobrego smaku restauracja na terenie zamku w Niepołomicach. Co najważniejsze pomiędzy noclegiem a resztą atrakcji można przejść pieszo w 5 do 12min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 7 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 To mogą być niezwykle ważne informacje! Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 7 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Dodam jeszcze stronę Niepołomic, na której jest rzut centrum miasta z widocznym zamkiem, rynkiem z knajpami i obserwatorium oraz mnóstwo przydatnych informacji jak np. koncert jazzowy na zamku w dniu 11 listopada : http://wiadomosci.niepolomice.eu/poznajmy-sie/ Poniżej mapka z dojściem z obserwatorium przy ul. M. Kopernika 2 na basen przy ul. J. Korczaka 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 11 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Byłem, nie wiem czy zawody się rozpoczęły lub odbędą się później. Nikogo nie widziałem na lotnisku. Fakt, że wieczorem padało a od rana wieje wiatr. Chyba zbyt mocno na F3K. No i ta temperatura 5st przy wietrze pomimo słońca jest dokuczliwa. Trochę szkoda ze pogoda pokrzyżowała plany, ale jest nadzieja że zawody zostały przeniesione gdzieś do baru więc dużej straty nie będzie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 11 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Buuu! Od 8 rano trenowałem z paroma innymi zawodnikami. Zawody zaceły sie planowo, 5 kolejek odlatanych. Narazie mamy przerwę na deszcz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 11 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 A byliście w tym samym miejscu? ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
songbird Opublikowano 11 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 A byliście w tym samym miejscu? To zależy jak przebiegał ostatni wieczór przed zawodami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 11 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Nie startowałem to nie wiem jak przebiegał ostatni wieczór :-) Chciałem tylko pooglądać i potrenować. No ale jak widać wzrok już nie ten. Kto trenował rano widać po wynikach http://mtsrsowiniec.pl/ogolnopolskie-zawody-do-pucharu-polski-modeli-szybowcow-zdalnie-sterowanych-wyrzucanych-z-reki-f3k-wyniki/ A po zdjęciu już wiem, dlaczego nie dostrzegłem trenujących setki metrów dalej na skraju lotniska zasłoniętych przez Hangar Kolegów. Gratulacje dla Wszystkich, którym udało się ukończyć zawody! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 11 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Ba! Rewelacyjne zestawienie! Takie lubie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 13 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Mimo arcytrudnych warunków zawody jednak udało się rozegrać. Niestety spora część zawodników, na to swoiste zakończenie sezonu, dobiła swoje tegoroczne modele. Teraz już nie będzie wymówek! Nowy sezon trzeba będzie zacząć z nowymi modelami. Mój Hero poległ już w pierwszej kolejce. Może odezwały się stare, naprawiane pęknięcia, może uszkodził się przy ostatnim udanym, choć dość twardym lądowaniu, bo "wybuchł" widowiskowo po mocnym wyrzucie. Zapasowego modelu nie zabierałem - jakoś tak luźniej potraktowałem ten wyjazd. Należy podkreślić, że frekwencja była rekordowa. Wystartowało 29 zawodników! Mam nadzieję, że nikt się nie zniechęcił i w przyszłym roku wszyscy będziemy się spotykać na kolejnych imprezach! Cieszy mnie ogromnie, że wygrał junior - Eryk Halaburda. Świeża krew stąpa po piętach starym wygom i z pewnością to nas jeszcze bardziej zmotywuje do pracy Duża galeria z zawodów: https://photos.google.com/share/AF1QipM_N-uQgiBrHJXvUxUNuCkurrQTJgjI-CKybfQYki6RXKHgBblGm6sGZKiRar9B6g?key=WTN4dWxWVnc1bkxPYlhreUwtTExpYXRFbzN3RjR3 Wyniki: Zwycięzcy na podium: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Cieszy mnie ogromnie, że wygrał junior - Eryk Halaburda. Świeża krew stąpa po piętach starym wygom i z pewnością to nas jeszcze bardziej zmotywuje do pracy Oj bardzo motywuje. Fajnie że pojawiło się trochę juniorów. Ważne żeby ich utrzymać. W przyszłym roku w B i F również może się kilku nowych pojawić. Zawsze pisałem, że nowe twarze dobrze latające - chowają sie po lotniskach. Jak zdobędą się na trochę samozaparcia, i przełamią się ze startami w zawodach, to będą dawały łupnia "starym wygom którym się coś tam wydaje" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi