pjk11 Opublikowano 28 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Witam Kupiłem Orzełka 80 https://abc-rc.pl/szybowiec-rzutek-800mm-orzelek Chciałbym go przerobić na RC. Mam takie wyposażenie: Silnik: Emax Cf-2205 i smigło 6x4 Regulator: Jakis 10A Bateria: GensAce 520 mAh RX: V8R4-II Czy to wyposazenie bedzie OK? I czy ktoś wie gdzie ma być srodek cieżkosci Orzełka? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibnexus Opublikowano 28 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Skoro to rzutek, to sprawdź jak lata, jeżeli dobrze szybuje to podeprzyj takiego golasa i zapisz gdzie wypada środek ciężkości. Po przeróbce będzie pewnie potrzebował podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 28 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 No właśnie z tym sprawdzeniem jak lata jest problem. Pogoda do D, a samolot przyszedł tak pokrzywiony że coś niesamowitego. Nawet statecznik kierunku został na chama wciśniety w za ciasne wycięcię w kadłubie, przez co pokrzywiło koniec kadłuba. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Wszystkie Orzełki jakie mam 60, 80 ( rzutki ) i 100 ( RC szybowiec bez silnika ) mają SC tradycyjnie w 1/3 licząc od krawędzi natarcia. Ta 100 lata u mnie z baterią 800 mAh 2s i reg 10A no ale bez silnika to bym mógł latać i z baterią 350. 80 to chyba z tym śmigłem jak rakieta będzie fruwał . Późno zauważyłem temat, pewnie już znalazłeś rozwiązanie ale jakby nie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Przemku, jak zestaw jest pokrzywiony i nie wyprostujesz elementów, to nie ma sensu przerabiać go na RC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 13 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 Jednak zacząłem. Silnik Emax 2805, ESC jakis 20A, bateria Dualsky 400mAh, serwa 2x 9G, RX FrskyV8R4II. Nie wazyłem jeszcze. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 15 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Upychanie kabli Wlasciwie gotowy do lotu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Brzmi dobrze, pewnie mniejsze serwa i większa bateria byłyby lepsze, ale tak też poleci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 16 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Brzmi dobrze, pewnie mniejsze serwa i większa bateria byłyby lepsze, ale tak też poleci. Polecial, nawet spoko. Mniejsze serwa mam (6g), ale jednak troche bałem sie je założyć. Bateria i tak spokojnie wytrzymuje 10m lotu. Waga190g. Filmiku nie mam ale nie mial kto nagrac, myślalem że dzisiaj damy rade ale pogoda pod psem :-( Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 21 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 Super. Do takiej pianki to serwa 6g spokojnie wystarczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 22 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 Tu jescze pare zdjec z budowy, a właściwie upychania sprzetu w Orzełku. Kadlub 80 jest mały, kable od serw i ESC trzeba ciąć i lutować. Wydaje mi sie że 100 jest lepsza do konwersji na RC. Ta obleśna taśma klejaca oczywiście tylko na czas klejenia kabinki. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 22 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 Bateria i tak spokojnie wytrzymuje 10m lotu. To znaczy że z kolei silnik jest za wielki. 10m lotu na 400mAh baterii oznacza średni pobór prądu zaledwie 2.4A, podczas gdy ten silnik potrafi pobrać ok. 12A. No ale jak lata dobrze to ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 22 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 Jaki miałem, taki dałem :-) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi