michalg0000 Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Witam, właśnie powstaje drugi Edge 540 z depronu 6mm. Trochę danych: rozp. 96 cm AUW 370 gramów, silnik AXI 2212/34, regulator CC Phoenix 25A, aku FlightPower 1200 mAh 3s, odbiornik ACT Pico 4, 3 serwa TowerPro SG-91R (polecam ) Tak będzie wyglądał pod koniec: A tu fotki z budowy: Prototyp latał cudownie, ale się rozsypał w locie (nie wytrzymało łoże sinika ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 W jaki sposób tak przystroisz depron?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalg0000 Opublikowano 12 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Farbami Napiszę więcej, jak wrócę - po 01:00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalg0000 Opublikowano 12 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Malowany będzie farbą w sprayu przy użyciu szablonów. Już zacząłem malować. Wygląda nieźle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 A jaki rodzaj tych farb. Standardy dostępne w sklepach z akcesoriami malarskimi, czy już towar z wyższej półki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 O nie, ale mi narobiłeś nadziei że masz plany edge 540 w wersji balsowej... a tak to smutek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Etam, ostatnio strasznie mi sie podoba koncepcja modeli tego typu Latają masakrycznie fajnie, a nie trzeba w nie wkładać dużo pracy, no i poza tym wszystkim - są tak tanie, że dzięki nim nauczyłem się robić sterowane beczki metr nad ziemią... Extrimem się bałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekP Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Jak wygląda sprawa latania takimi modelami podczas wiatru? Do ilu m/s są w stanie sobie poradzić? Myślę, o czymś podobnym na zimę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Jeśli mógłbym prosić o plany :wink: Kuba.counterstrike@onet.eu PS.Mam identyczny papier ścierny, a właściwie uchwyt do niego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalg0000 Opublikowano 13 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Jak wygląda sprawa latania takimi modelami podczas wiatru? Do ilu m/s są w stanie sobie poradzić? Myślę, o czymś podobnym na zimę... Jak chcesz latać pół metra nad ziemią i kręcić akrobacje to nawet 1 m/s przeszkadza ale ja przyjmuję że 3 m/s jest jeszcze do przyjęcia. Jeśli mógłbym prosić o plany Wyślę Cie je jutro bo dziś już nie mam siły... A jaki rodzaj tych farb. Standardy dostępne w sklepach z akcesoriami malarskimi, czy już towar z wyższej półki? Farbki RC Styro colours około 15 zł za 150 ml. trzeba liczyć jakieś 45 zł na pomalowanie całego modelu. Myślę że cena do przyjęcia, biorąc pod uwagę końcowy efekt. EDIT: Aha przypomniało mi się. Dziś przyszedł AXI 2212/34 Gold wcześniej latałem na AXI 2212/26. Zobaczymy jaka będzie różnica między śmigłem 11x4.7 a 12x6. Myślę że do full 3d bez żadnego pattern'u 2212/34 będzie znacznie lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Farbki RC Styro colours około 15 zł za 150 ml. trzeba liczyć jakieś 45 zł na pomalowanie całego modelu. Myślę że cena do przyjęcia, biorąc pod uwagę końcowy efekt. Cena do przyjęcia, bo to inwestycja jednokrotna, a modeli można pomalować sporo Także proszę o plany - nostra90@o2.pl dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekP Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 3 m/s to jeszcze nie tak źle.. Jeżeli mógłbyś mi też wysłać te plany, to będę wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nergal Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Super malowanie! Jeśli to nie kłopot poproszę o plany na ojo10@wp.pl . Jak tylko kupię depron zabieram się do budowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jahu Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Witam! Również prosiłbym o plany modelu na yah0o.92@gmail.com - to będzie następca mojego 3dx'a Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Ja bym równiez prosił o plany. Zima idzie to trzeba cos depronami polatac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalg0000 Opublikowano 14 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Grzechu zmartwię Cię, te trzy farbki za 45 zł wychodzą całe na jeden model, ale myślę że i tak warto, pod warunkiem że model wykona więcej niż 3 loty :lol2: Zaraz wrzucę plany na jakiś rapidshare czy coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jahu Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Co do farbek, to malowałem mojego parkmastera właśnie farbami RC styro colours. Model jest żółto(kadłub i góra)-niebieski(spód) - zużyłem na niego 2 x 150ml żółtej farby i jakies 3/4 puszki niebieskiej - jeśli się chce dobrze pokryć całą powierzchnie to niestety dużo farby trzeba zużyć. Ale efekt jest moim zdaniem bardzo ładny - warto! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalg0000 Opublikowano 14 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 http://rapidshare.com/files/145214389/corel_8.rar.html link do planów zapisanych w corelu wersji 8. Jak ktoś nie ma to musi kombinować bo nie wiem jak zrobić z tego PDF :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pulo29 Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 O nie, ale mi narobiłeś nadziei że masz plany edge 540 w wersji balsowej... a tak to smutek... Tutaj są plany balsowego Edge 540 - sam się za taki biorę właśnie PS: Sorry, że się wtrącam w nieswój wątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nergal Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Plany super ze wszystkimi szablonami.Gorąco polecam! Jak tylko kupię depron biorę się do pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.