Iras 11 Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Mam kadłub modelu samolotu Focke Wulf 190 firmy Sist w skali 1/4 do którego trzeba dorobić kilka rzeczy Kadłub laminatowy bardzo ładnie wydetalowany , mam nadzieję że resztę rzeczy dorobię tak jak trzeba . Pierwsze sięcie w kadłubie należało otworzyć komory podwozia Model nie posiada żadnych wręg więc trzeba było je stworzyć od początku Skrzydła należy zaprojektować od podstaw co uczyniłem , mam tylko nadzieję że nie spieprzyłem zwichrzeń i będzie latał stabilnie Żebra już wycięte z różnych materiałów , początek skrzydła to herex pokryty dwustronnie tkaniną węglową następne żebra w obrębie podwozia to sklejka pokryta dwustronnie węglem i koniec skrzydła na całej długości lotrki to sama balsa o grub 3mm Dźwigary sosnowe wzmocnione będą rowingiem węglowym Należy też od podstaw stworzyć osłonę karabinów Zrobiłem kopyto a następnie formę Prace posuwają się powoli ze względu na pracę zawodową ale mam nadzieję że na przyszłoroczny piknik Warbirdów w Bobrownikach będzie gotowy 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Wiatr Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Witam, nie wiem czy dobrze widzę, ale czy formę robisz bez żelkotu czyli mata prosto na kopyto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 1 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Tak to jednorazowa forma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 1 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Przyszedł czas na kokpit , nie robię go przesadnie dokładnie Jest to półmakieta więc kokpit też będzie zrobiony w połowie Teraz czekam tylko jeszcze na zegary i drobne detale które zamówiłem w Czechach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Witam dobrze że go zacząłeś będę miał gdzie podpatrywać . ze swoją 190 1/5 ruszę jeszcze w tym roku (muszę ukończyć to co mam rozgrzebane ) . jeśli zegary zamawiałeś w http://www.aerocockpit.com/home to warto bo, do mnie już przyszły ,mam praktycznie wszystko poza tylnym kołem z mechanizmem . Pozdrawiam Paweł N Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Fajnie, że powstanie kolejny warbid,Foka ma niesamowitą sylwetkę w locie to chyba jeden z ładniejszych myśliwców II wojny światowej.Jaki silnik tam planujesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 1 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Witam dobrze że go zacząłeś będę miał gdzie podpatrywać . ze swoją 190 1/5 ruszę jeszcze w tym roku (muszę ukończyć to co mam rozgrzebane ) . jeśli zegary zamawiałeś w http://www.aerocockpit.com/home to warto bo, do mnie już przyszły ,mam praktycznie wszystko poza tylnym kołem z mechanizmem . Pozdrawiam Paweł N Paweł a ile czekałeś na zegary bo mi napisali że czas oczekiwania to miesiąc Fajnie, że powstanie kolejny warbid,Foka ma niesamowitą sylwetkę w locie to chyba jeden z ładniejszych myśliwców II wojny światowej.Jaki silnik tam planujesz ? W przyszłym tygodniu jadę po używany mokki 250 , 7 cylindrowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 dwa tygodnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 1 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 dwa tygodnie No to jeszcze względnie szybko Fajnie, że powstanie kolejny warbid,Foka ma niesamowitą sylwetkę w locie to chyba jeden z ładniejszych myśliwców II wojny światowej.Jaki silnik tam planujesz ? Mam nadzieję że Niemiec będzie trzymał go dla mnie no i mam nadzieję że będzie płakał jak będę z nim odjeżdżał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 W przyszłym tygodniu jadę po używany mokki 250 , 7 cylindrowy to ja ze swoim boxer-kiem nie podskoczę masz upatrzone jakieś malowanie ,ja wybrałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 1 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 to ja ze swoim boxer-kiem nie podskoczę masz upatrzone jakieś malowanie ,ja wybrałem Rp43949.jpg Dlaczego nie podskoczysz ale czterotakt ? czy dwusów ? Malowania jeszcze nie mam określonego , jest tyle różnych malowań że nie mam pojęcia które wybrać , napewno nie tuzinkowe . Albo front wschodni najlepiej zima albo obrona Rzeszy z kolorowymi pasami na kadłubie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 W przyszłym tygodniu jadę po używany mokki 250 , 7 cylindrowy Oj, to będzie się działo,i ten dźwięk ,że aż ciary po plecach chodzą. Paweł,takie samo lub bardzo podobne malowanie miała Foka ,którą latał nasz forumowy kolega od Jastrzębia .Ten silnik zmieści się pod maską? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 1 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Oj, to będzie się działo,i ten dźwięk ,że aż ciary po plecach chodzą. Paweł,takie samo lub bardzo podobne malowanie miała Foka ,którą latał nasz forumowy kolega od Jastrzębia .Ten silnik zmieści się pod maską? Adam teraz jak jest organizowany piknik poświęcony samolotom wojennym to aż werwy dostałem , chcę go mieć gotowy na Bobrowniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 prawie silnik ze świecami i jedna fajką się mieści a co zrobić z drugą fajką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 1 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 prawie silnik ze świecami i jedna fajką się mieści a co zrobić z drugą fajką No musisz wyciąć delikatnie na fajki niema wyjścia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkdarch Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 No fajnie to wygląda.Czy to ten sam kadłub który kiedyś miałeś do sprzedania?Zasiadam do oglądania.Albo może lepiej wezmę się za Zero???? Widziałem i słuchałem Mokiego na memoriale w Rudnikach. Miód na uszy???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 2 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Tak to kadlub ktory mam i mialem do sprzedania . Kilka sprzedalem moze ktos tez zrobi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 2 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 E .. kolejna wrona??? Buduj buduj, świetna maszyna będzie i piękna w locie ! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 2 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Irku, odnośnie podwozia. http://www.sierragiant.com/prod10.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi