Iras 11 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Czas odciąć ogon , trzeba wkleić wręgi wiec najlepszym sposobem na wygodne dojście do tego wszystkiego jest odcięcie tylnej części . No i na początek trzeba było zrobić kołnierz ortopedyczny Kadłub rozcięty z chirurgiczną precyzją Wkleiłem pierwszą wręgę i czekamy dopiero jak zwiąże będziemy mogli zająć się ogonem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 17 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Fajny trik z tym kołnierzem ortopedycznym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Balem sie ze po rozcieciu powstana naprezenia i znieksztalci sie . Wolalem w ten sposob zebezpieczyc przekroj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam 10 Opublikowano 18 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Irek, nie za dużo masy na ten ogon. Aż taki pancerny nie musi być. Wiem, że w Gdyni mocno wieje ale... Przemyśl to. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 18 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Adaś, on ma 6.5 kg masy motora , z wyważeniem nie powinno być problemu, ale z masą całości to inna bajka . Cwane rozwiązanie z tym kołnierzem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 18 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Nie Adas o mase sie nieboje bo jak nie rozloze ciezaru teraz to pozniej bede musial olow pchac a tego chce uniknac . Dziekuje koledzy za docenienie mojej tworczej innowacyjnosci ale to byl chyba najlepszy sposow na zatrzymanie krzywizn kadluba tym bardziej ze wystapilo to czego sie spodziewalem a mianowicie tylna czesc sie odksztalcila i teraz jak przykladam do przodu to jeden z bokow jest bardziej obly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Prace przy pokrywach podwozia trwają , jedna zrobiona jeszcze jedna i będzie można dorabiać prowadnice i wzmocnienia . Niebawem odbieram golenie od ślusarza to będzie można to wszystko spasować .Mam tez jeszcze jeden kadłub będzie na zamiankę albo jak kto chętny to odsprzedam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Prace przy ogonie , wręgi wklejone Przyszedł też czas na dokończenie kabiny Zanim wkleję kokpit to muszę wkleić szyby ponieważ będzie problem z przyblokowaniem W czasie jak schły szybki to uzupełniłem poszycie w kadłubie No i czas wkejenia kokpitu nadszedł , wszystko gotowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Irek jakiej tkaniny i ile warstw użyłeś na przykrywki goleni ? Idziesz jak burza z budową! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Irek jakiej tkaniny i ile warstw użyłeś na przykrywki goleni ? Idziesz jak burza z budową! Tam jest węgiel 160 gr i tkanina 160 gr jest to jeszcze trochę gipkie ale przyjdzie od wewnątrz wzmocnienie z balsy i na zewnątrz aluminium 0,12mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 Dzisiaj tez troszke do przodu , wkleilem wszystkie wregi w kadlubie bo bez tego nie osadze rury na bagnet . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Przyszedł czas na wklejenie rury i ustawienie skrzydeł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Wykonałem płytkę montażową pod silnik No i robię drugą pokrywę karabinów ponieważ poprzednia kiepsko wyszła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Maska karabinow zrobiona no i wreszcie jest efekt ktorego oczekiwalem Bylem tez u mojego modelarskiego slusarza ktory nie bawem skonczy podwozie do Foczki i musze przyznac ze wychodzi rewelacyjnie , wszystko wyciete , wytoczone i dopasowane teraz tylko zlozyc w calosc i montowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Idziesz do przodu w strasznym tempie.Koła masz takie same jak u mnie w Zero -Nona Air ,chyba dawałeś łożyska przy takim ciężarze te panewki z tworzywa mogły by nie dać rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Idziesz do przodu w strasznym tempie.Koła masz takie same jak u mnie w Zero -Nona Air ,chyba dawałeś łożyska przy takim ciężarze te panewki z tworzywa mogły by nie dać rady. Adas kola maja juz w sobie lozyska nie musialem nic przerabiac tylko troche je zjade na szerokosci bi maja 55mm a musza miec 45mm Adas kola maja juz w sobie lozyska nie musialem nic przerabiac tylko troche je zjade na szerokosci bi maja 55mm a musza miec 45mm A tempo i tak nie jest imponujace bo robie zaledwie po godzinie dziennie i to nie w kazdy dzien , ale robie co sie da zeby zdazyc na Bobrowniki a jezeli dopisze szczescie to moze w tym roku wybiore sie do Oberchausen w Niemczech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Ja miałem do kół dołożone łożyska i możliwość ich założenia po wymontowaniu panewek z tworzywa.Na naszym forum kolega chyba z Torunia Przemyśla też buduje Fokę i odlewał koła- opony z kauczuku -śledziłeś może ten wątek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Ja miałem do kół dołożone łożyska i możliwość ich założenia po wymontowaniu panewek z tworzywa.Na naszym forum kolega chyba z Torunia Przemyśla też buduje Fokę i odlewał koła- opony z kauczuku -śledziłeś może ten wątek? Taaaak mam z Krzyskiem ciagly kontakt to taki sam zboczeniec jak ty , ja lece po lepkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 A tam, jo jestem trochę mniej zboczony ,mom zwykłe opony . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Irek, Pamiętaj przyjedz na Żar , będzie co podziwiać. Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi