yarecki61 Opublikowano 13 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 No własnie że GWS to widze, tylko że mój Dualsky ma piaste na 5.5mm a GWS-y mają 7mm. Stosowałeś jakieś pierścienie redukujące? Pierścieni nie stosowałem,śmigło pasowało idealnie na prop saver silnika Sory,to nie GWS tylko firma GEMFAN,kupiłem na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 13 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 A jaką średnice na propsaverze ma twój silnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 13 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 A jaką średnice na propsaverze ma twój silnik? 5,46mm,mierzone suwmiarką z wyświetlaczem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 13 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Suwmiarką. Mój też tyle ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 13 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Suwmiarką. Mój też tyle ma. Śmigło kupiłem tutaj... http://allegro.pl/smiglo-gemfan-ep-7035-7x3-5-pomaranczowe-i7094767823.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 17 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Kurczę....zamówiłem też to śmigło.. https://abc-rc.pl/smiglo-abc-power-8043 Na tym co mam nie ma mowy o zawisie,nawet na pełnym gazie,model opada w dół. Chyba ma za mały ciąg,bo nie daje niestety rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 17 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Masz za duże KV do tego śmigła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 17 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Ja podobny silnik będę montowal do 170g modelu, bo obecnie mam emax gt2203 i jest problem z płynnym wyjściem z zawisu. Ciekaw jestem czy u Ciebie zmiana śmigła coś zmieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 17 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Do tych silniczków Dualsky są w zestawie dokładane pierścienie na propsaver na inne średnice śmigła. Przynajmniej w moich takowe były. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 17 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Te pierscienie sa o kant tyłka rozbić. Nie dość że po kraksie w polu go nie znajdziesz, to jeszcze wprowadzasz kolejny punkt luzu na połaczeniu śmigło/silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 17 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Do tych silniczków Dualsky są w zestawie dokładane pierścienie na propsaver na inne średnice śmigła. Przynajmniej w moich takowe były. Tak zgadza się,są 2sztuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 17 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Masz za duże KV do tego śmigła. No nie za bardzo. Przy zasilaniu 2s można tam dać nawet 8x6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 17 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Sprawdziłem na tym śmigle co mam,ale przy zasilaniu 3s,bajka,całkiem co innego niż przy 2s,powiedziałbym że ma nadmiar ciągu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 18 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 No nie za bardzo. Przy zasilaniu 2s można tam dać nawet 8x6. A faktycznie. Tylko kol. Jarek chyba musiałby jeszcze zmienić ESC, bo na 8x4 już podchodzi pod 10A . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 20 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Byłem w niedzielę na lotnisku,z zamiarem oblatania Yaczka.....no i kicha,nie polatałem sobie.Naładowany pakiet 500mAh/7,4v,śmigiełko to co we wcześniejszym poście na fotce i klapa.Model wypuszczony z ręki po chwili zwalał się na ziemie,bardzo słaby ciąg śmigła,nie dawało rady.Dziś przyszło do mnie śmigiełko widoczne na focie,i szok!!!! Prz podłączeniu pakietu sformatowanego funkcją storage (do próby nie chciało mi się go ładować) model wręcz wyrywa z ręki do góry,o czym wtedy na lotnisku mogłem sobie pomarzyć.Prawdopodobnie w wekend drugie podejście,myślę że tym razem polatam sobie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekoka Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Witam Przymierzam się do zakupu takiego Yak-a. Czekam na dostawę do sklepu. Czy w modelu jest podwozie ? I czy można stosować serwa 9g (akurat takie mam), czy lepiej 5g ? Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 21 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 W modelu jest podwozie węglowe.....widoczne na fotce,jeśli chodzi o serwa,to jak najbardziej 9gr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 A ja bym zobaczył chętnie jakiś filmik jak to lata Po 3 stronach budowy pasowało by coś pokazać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 21 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Rafał,po chwilowych problemach z doborem śmigła czekam na pogodę.Będzie filmik,ale muszę załatwić operatora kamery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Trzymamy za słowo . Pogoda faktycznie nie sprzyja ale ma być coraz lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi