przema436 Opublikowano 15 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Potrzebuje pomocy w dobraniu silnika do modelu SBD Dauntless kupionego w HK. Model o rozpiętości 1540mm i masie 3.2kg. Według instrukcji silnik powinien być: 46 2t lub 70 4t. Myslalem o Asp fs91ar ,a może jakiś silnik benzynowy? Co polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 15 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Daj linka, udostępnij twarz i zrobimy z gadem co trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przema436 Opublikowano 15 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Oto link https://hobbyking.com/nl_nl/sbd-duantless-plane-ep-gp-1540.html Twarz udostepnie jak znajdę jakieś normalne zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 15 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 mój ma .65. 4suw Saito. Jest super choć wykonał dopiero 1 lota. I to przez przypadek, bo oblot nie był planowany, zimno było i mokro. W silniku urwał się korbowód i pękła dźwignia zaworu podczas pierwszego oblotu we wrześniu. Silnik ma ok. 20 lat ale po wymianie części chodzi jak zegarek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przema436 Opublikowano 15 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 PIETKA jak masz rozwiązane klapy i hamulec aerodynamiczny? Otwierają się osobno czy jednocześnie i ile kanalow masz podłączone w tym modelu? Mój samolot jeszcze nie dotarł,mam nadzieję że do końca roku dojdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 16 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Klapy i hamulec mam oddzielnie. Lotki na dwóch kanałach + hamulec , klapy, kierunek, wysokość, gaz. 7 kanałów ale lotki można śmiało na jednym, klapy i hamulec aero też.Ponieważ ten mój pierwszy lot to był taki jakby nie lot to nie wykonałem nurkowania z klapami i hamulcem, a lądowałem tylko z klapami i trochę ze strachem bo całkiem otwarte ( a są krokodylowe) bardzo zwalniają model i nie wiadomo czy się za chwile nie zwali, trudno wyczuć po ich otwarciu na maxa. Dlatego hamulca aero nie użyłem po prostu z obawy, że przeciągnie się przy lądowaniu. Do tego dodana telemetria- obroty silnika, temperatura i napięcie pakietu. Dodatkowo podłączyłem jeszcze moduł żarzenia świecy przy rozruchu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przema436 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Dzięki za wyczerpującą odpowiedzi. A podwozie chowane masz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 17 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 AAAA, zapomniałem... jeszcze podwozie. Odbiornik 8kanałowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przema436 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Moja futaba ma 7 kanałów więc lotki zrobię za Y albo wymienię aparaturę na coś lepszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Jak je juz ulotnicie , to zadzwoncie do Antka Macierewicza . MiG nam wczoraj spadl , to 2 bombowce nurkujace moga go na chwile zastapic 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przema436 Opublikowano 1 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Jestem na etapie kompletowania wyposażenia do ww. modelu. Jakie serwa polecacie? Zastanawiam się nad serami Corona i Turnigy. W instrukcji jest napisane,że potrzebuje 5 razy standard i 3 razy mini serwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 1 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Jak je juz ulotnicie , to zadzwoncie do Antka Macierewicza . MiG nam wczoraj spadl , to 2 bombowce nurkujace moga go na chwile zastapic Głupi komentarz i nie do rzeczy. Ogarnij się człowieku......... Jestem na etapie kompletowania wyposażenia do ww. modelu. Jakie serwa polecacie? Zastanawiam się nad serami Corona i Turnigy. W instrukcji jest napisane,że potrzebuje 5 razy standard i 3 razy mini serwa. Mam właśnie Corony i turnigy z metalowymi trybami. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przema436 Opublikowano 1 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 https://hobbyking.com/en_us/corona-ds339hv-digital-metal-gear-servo-5-1kg-0-13-sec-32g.html Takie będą dobre na wysokość,kierunek i lotki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 1 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 w zupełności powinny wystarczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przema436 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Pietka,dzięki za szybką odpowiedzi. W takim razie zamówię te serwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depesz Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Jak je juz ulotnicie , to zadzwoncie do Antka Macierewicza . MiG nam wczoraj spadl , to 2 bombowce nurkujace moga go na chwile zastapic Antek już na szczęście niczego modernizować nie będzie, no chyba że biuro do spraw mgły i broni elektromagnetycznej 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Antek już na szczęście niczego modernizować nie będzie, no chyba że biuro do spraw mgły i broni elektromagnetycznej Powstrzymaj się proszę od komentarzy politycznych w wątku merytorycznym. Od tego jest HP a i tam polityka jest ostatnio banowana, bo jest tematem zapalnym. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Ludzie. Opanujcie się. Te polityczne wycieczki już są nie do wytrzymania. żeby jeszcze w tych wypowiedziach było coś mądrego........ Forum nie jest do wyrażania swoich politycznych sympatii czy antypatii. Ten wątek jest na konkretny temat a nie po to żeby sobie głupawe komentarze pozamieszczać. Do takich jest wieśbook i tam proszę sobie na takie tematy dyskutować. Proszę admina o poczyszczenie wątku. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przema436 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Podbije temat silnika. Na dniach chce zamówić silnik Asp fs70ar albo fs61ar. Ktory bedzie lepszy do tego modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Ja bym wziął 70. Zawsze to trochę większa moc i lepiej wykorzystac do śmigieł np. 3 czy 4 łopatowych. W moim jest 65. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi