Tomek Opublikowano 6 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 Co to jest "aparatura"? :? edit: Temat przeniesiony z działu- kraksy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 6 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 O ile się nie mylę to "aparatura" o które mówi bzik4, jest skrótem od "aparatury rc" bądź metaforą "nadajnika". Ktoś bawił się w słowo-twórcę lecz trochę mu nie wyszło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 6 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 "aparatura" tj, skrót od ALE PECH, KRET ADIOS - chyba tak sie pisze dowidzenia w jakimś tam jezyku :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 No panowie nie wiecie co to jest aparatura,od czego są GOGLE,wystarczy wpisać aparatura i wyskakuje:SKUTECZNA PU?aparatura NA KRETY najtaniej 12,99zł. Może to takimi APKAMI co niektórzy latają,są bardzo tanie,ale nie wiadomo,jaki mają zasięg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POGO Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Może to takimi APKAMI co niektórzy latają,są bardzo tanie,ale nie wiadomo,jaki mają zasięg. Napewno są w zasięgu Kreta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piejar Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Co to jest "aparatura"? :? Użyj funkcji "szukaj" :devil: :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandi Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 No i nie masz racji!!! Swego czasu bawiliśmy się z Tomaszem , latając Wicherkowatym na dwa nadajniki.Tomasz swoim i ja swoim.Jeden startował chwilę lotu wyłączony nadajnik i włączony drugi i tak na przemian do wyczerpania akumlatorów.Dlaczego tak ? Tomasz lata mode 1 a ja 2. Oczywiście nie może być "badziewnego" odbiornika.No i najważniejsze my nie wyłaczaliśmy "apki" tylko nadajnik i w tym chyba tkwi sedno sprawy :devil: Kolega raczy wybaczyc ale wicherkowate lataja same, nawet i bez aparatury (czesto lepiej lataja same niz kiedy przeszkadza im czlowiek) co sprawdzilem na swoim wicherku 10. A ze teraz buduje sie wicherek 25 mam zamiar potwierdzic to w praktyce przy pomocy filmu pogladowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Oczywiscie Bartosz masz całkowitą rację ,i dlatego mogliśmy sobie spokojnie wyłączyć nadajnik , ale nie na długo kto by Wicherkowatego później gonił mam w modelarni Wicherka 50 ale Twój imiennik ma opory przed oblataniem go Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Może chodziło mu o "jAPKA" :mrgreen: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 nie wiecie co to jest aparatura? To pewnie nie wiecie co to jest "Pozdro" czy "Nara"??? Zapytajcie jakiegoś 12- latka to Wam powie :rotfl: :rotfl: :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 A może po prostu nie musimy tego wiedzieć. Bez tego też się fajnie żyje i nadajniki działają jak trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 15 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Skoro "aparatura" to skrót od aparatura to pewnie zasięg też ma mniejszy ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 A może po prostu nie musimy tego wiedzieć. Bez tego też się fajnie żyje i nadajniki działają jak trzeba to prawda nie "musicie" ( kimkolwiek jesteście), ale jeśli chcecie wiedzieć, wystarczy zapytać :lol2: Skoro "aparatura" to skrót od aparatura to pewnie zasięg też ma mniejszy ??? tak tak PZU też wypłaca mniejsze odszkodowania :devil: :devil: :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek2220 Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 tak tak PZU też wypłaca mniejsze odszkodowania hehe to lepiej posługujmy sie pełną nazwą :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Skoro tak wszystko skracamy, to ja zjem dzisiaj na kolację kiełbę z musztrą i popiję herbą z cytrą :twisted: . PS. aparatura srapka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 a ja Pawełku popiję samą herbą, bo z cytrą nie cierp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreis84 Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 I jestem pewny Ładziak, że Twoja kolacja będzie smakować dokładnie tak jak byś zjadł kiełbasę z musztardą i popił herbatą z cytrynką... Nie wiem o co tyle szumu o tą 'apkę' - normalna ewolucja języka, mimo że nam się nie podoba, to i tak w końcu wejdzie do powszechnego użycia. Sorry za off-topa :mrgreen: PS. Serwomechanizm - nie serwo panowie :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek2220 Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 PS. Serwomechanizm - nie serwo panowie o tak bo będzie o połowę krótsza żywotność..... czego bysmy bardzo nie chcieli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 kreis84, siadaj, dwója. Z "polaka". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 to miał być temat o krecie albo jak "ktoś" woli o zniszczeniu modelu samolotu, a wyszedł elaborat na dwie strony o "Apce" I jestem pewny Ładziak, że Twoja kolacja będzie smakować dokładnie tak jak byś zjadł kiełbasę z musztardą i popił herbatą z cytrynką... Nie wiem o co tyle szumu o tą 'apkę' - normalna ewolucja języka, mimo że nam się nie podoba, to i tak w końcu wejdzie do powszechnego użycia. Sorry za off-topa :mrgreen: PS. Serwomechanizm - nie serwo panowie :twisted: Brawo!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.