Geralt Opublikowano 11 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Podkład wyciąga wiele niedoskonałości. Z tym na pewno coś zrobię, bo mnie też się nie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 12 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Podkład wyciąga wiele niedoskonałości. ... Do dziś uważam, że to jego podstawowe zadanie. Reszta to uboczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 12 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Do wczoraj myślałem, że lepsze przyleganie do malowanej powierzchni. A tu gipsu się nie chwyciło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 15 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Przeszlifowałem trochę i prysnąłem ponownie. Tak już chyba zostawię. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 16 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2018 Paweł. Pięknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 16 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2018 Paweł. Pięknie. Dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 17 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Skończyłem kleić imitacje blachy. W sumie doszedłem do wagi 18g dla arkusza bez nitów i 20g dla arkusza z nitami. Ale w modelu są zastosowane w większości cięższe (od 36g i lżejsze). Te najlżejsze poszły na ogon i na lotki. . Z ciekawości postanowiłem sprawdzić ja wyjdzie wyważenie modelu. Maska wyszła za lekko 106g więc do prawidłowego wyważenia będę musiał dodać jakieś 600g ołowiu. Zważyłem też model z wyposażeniem, ale bez ołowiu. Obecna waga to niecałe 6600g. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 26 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Maska z imitacją silnika po dodaniu ołowiu znacząco przekracza kilogram. Więc zrobiłem mocowanie jej do łoża silnika (na początku) i pierwszej wręgi (na końcu). Jeszcze jeden drobny element wiatrochron. I niestety coraz bardziej widać koniec prac nad modelem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Pięknie wygląda. Na pewno równie dobrze będzie latać. Trzymam kciuki Paweł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 1 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Zabrałem się za klejenie nitów. Statecznik poziomy z góry skończony i zacząłem kadłub. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 2 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Można wiedzieć jaką techniką robione są nity . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 2 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Jasne że można. Nity są wycinane laserem w kartonie o grubości 0,5mm. Potem nity są klejone na cyjanoakrylu. Nity są niby płaskie, ale jak psiknąłem to podkładem to przestały być płaskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 2 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Na fotkach widać że nie są płaskie efekt fajny , mnie się podoba . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 2 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Ładny efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 3 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Na fotkach widać że nie są płaskie efekt fajny , mnie się podoba . Ładny efekt Dzięki chłopaki, jak się Wam podoba to mnie zachęca do dalszego dłubania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 27 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 Powoli nadchodzi ten dzień. Skończyłem kleić nity więc poszedł podkład. Przez weekend pomaluję szaroniebieskie spody. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Powoli malowanie idzie do przodu. W temperaturach panujących w ostatnich dniach bardzo źle się maluje. Farba wysycha bardzo szybko, wysycha nawet w pistolecie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Gratuluję Pawle pięknie wykonanego modelu. Jest na prawdę super ! Mój model przedstawiam jako alternatywę do Twojego czyli wersję mocno uproszczoną ale też i znacznie lżejszą. Niestety nie obyło się bez doważenia ołowiem. Jest go aż 505 gram ale zważywszy, że mój silnik jest 435 g lżejszy od Twojego to mnie trochę pociesza Waga gotowego do lotu z paliwem wyszła 6350 gram. Nie udało mi się zmieścić w 6 kg które sobie założyłem. Może Marcinowi (Viper) się to uda w wersji elektrycznej Oblot planuję w drugiej połowie sierpnia lub na początku września najprawdopodobniej w Radawcu co oczywiście zostanie udokumentowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 ... Mój model przedstawiam jako alternatywę do Twojego czyli wersję mocno uproszczoną ale też i znacznie lżejszą. ... Masz śmiałość spojrzeć w oczy tej 11, którą tak na miękko folią pokryłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Masz śmiałość spojrzeć w oczy tej 11, którą tak na miękko folią pokryłeś? Nie mam z tym problemu ale chętnie bym spojrzał w oczy Twojej 11-tce 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi