JADAR62 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Wbudowane aku jest tylko do zakończenia zapisu przy braku zasilania - więc szczątkowe. Jest inny kabel do zasilania z baterii i do zasilania z odbiornika Obydwa wchodzą w to samo gniazdo i nawet wychodzi, że w ten sam wtyk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Na tym ostatnim rysunku źle narysowali szeroką wtyczkę. Powinna być odwrotnie. Ja bym podłączył tak: na kanał 3 kabelek z regulatora obrotów lub z BEC, kabelki photo i movie tak jak pokazała na 5 i 7 kanał, do kabelka z gniazdem DC_IN zasilanie kamerki przedłużką z odbiornika lub 2 żyły plus i minus z aku 5 V może i z wyższego napięcia, bo jeżeli zasila się z 3S to ma wewnątrz BEC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Wywierciłem otwory pod kluzy kotwiczne.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Kamerka podłączona do nadajnika. Skorzystałem z rady Kazimierza i podłączyłem zasilanie pod 12V zakładając, że BEC jest wbudowany . No i jest. Wychylenie manetki w lewo załącza nagrywanie, a w prawo zatrzymuje. Zdjęcia są realizowane przez inny kanał. W lewo wykonuje zdjęcie. Po czym należ wychylić w prawo, aby kamerka była gotowa do kolejnego zdjęcia. Zdjęcia można wykonywać także w trakcie nagrywania. Pozostałe funkcje jak w kamerce samochodowej. W moim przypadku będzie wykorzystana tylko funkcja filmowania, jako, że nie mam dodatkowego kanału dla kamerki. Poprzednia wersja kamerki V3 miała zdjęcia i nagrywanie realizowane na jednym kanale, ale model ten nie jest już dostępny. Kamerkę nabyłem za 30 procent wartości. Co prawda dopiero druga okazała się, bez wad, ale warto było. Teraz byłoby ciekawie dołożyć moduł life view. Póki co nie wiem ani jaki, ani jak. Ale może do czasu montażu coś się wykluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Na YT była wytwornica dymu z rezystora 10 ohm 5W. Taka kostka ceramiczna, owinięta paskiem tkaniny zanurzonym w płynie z oliwy do lamp i wazeliny. To co wykapowałem bez tłumaczenia. Był także mały wiatrak komputerowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Postanowiłem zwiększyć liczbę załogi serwisowej. To jednak statek, który ma 53 lata!!!! I już gotowi do malowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Noooo - załoga ......!!! Szampitra zaczynam chłodzić na wodowanie !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Oj, chyba za wcześnie. Za dużo mocy nabierze. Ta ekipa zdecydowanie jest najlepiej wykonana. Może ten z kluczem się nada do ATLASA To białe to szpachla. Czyżbym zasmakował w figurkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 Jaką wysokość figurek ? Jak byś miał kilka zbędnych chętnie odkupię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 figurki 1:24 - wysokość około 74 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Użyłem gotowych odlewów imitacji śrub. Te mają rozmiar 1 mm (odpowiednik M16) i faktycznie tyle mają. Są dostępne jeszcze inne rozmiary. Załączam w miarę dokładne zdjęcia, jakich w necie nie znajdziecie. Jakość wykonania jest bardzo dobra. Odlewy nie wymagają żadnej, dalszej obróbki, a i jakość cięcia nie musi być idealna. W zestawie jest wiertełko i szablon do osadzenia śrub w rzędzie. Tu śruby: i nakrętki i po ucięciu ... niezbyt ładnym, ale cholera to widać tylko na zdjęciu !!!! W końcu łby mają rozmiar 1 mm.... i po osadzeniu. Z jednej strony śruby, z drugiej nakrętki. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 24 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Precyzja w każdym calu !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Dokładnie. Precyzja w każdej dziesiątej milimetra a może nawet setnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fordson Opublikowano 25 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 aż szkoda będzie malować , wygląd pierwsza klasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Jakość cięcia jest winą narzędzia. W tym przypadku to nieistotne, ale warto zaopatrzyć się w dobre ostre cążki boczne, które będą cięły tworzywo, a nie je zgniatały. Tutaj jest parę słów na ten temat. https://www.modelarskiswiat.pl/2017/10/12/podstawy-sklejania-modeli-cz1/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JOKER 2 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Najlepsze cążki kosmetyczne do skórek , wbrew pozorom nie są za delikatne . Joker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 To co widać na zdjęciu to było pierwsze odcinanie elementów. Do następnych cięć zmieniłem cążki, ale nie podzieliłem się zdjęciem . To ważne, aby koledzy zobaczyli, że nie wszystko co się robi, od razu jest idealne i że niektóry montaż wybacza błędy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zrobiłem malarnię do małych elementów malowanych aerografem. Podłączenie wyciągu do odkurzacza poprzez matę filtracyjną. Całość wykonana z tektury i posklejana taśmą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 i efekt malowania małych elementówi... i lepiej już nie będzie. Ostatecznie do detali wybrałem farbę firmy Mr Hobby. Duże powierzchnie pomaluję farbą Dupli Color. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi