J-23 Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 ciekawe, czy w tym roku w końcu będzie pływał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 18 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Jest taka możliwość. Poza malowaniem nadbudówki, pozostało kilka szczegółów do wykonania. Potem tylko montaż i próby. Wiele zależy od czasu jaki będę mógł poświęcić na budowę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 18 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Drukując kalkomanie białe, zapomniałem o napisie UWAGA HOL. Teraz już za późno, aby dodrukować Wykonałem je, więc z szablonów wyciętych na winylu. Użyłem liter wysokości 3 mm. i na pałąku.... Po naklejeniu liter, pałąk pokryłem lakierem bezbarwnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 19 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Rurociągi na rufowej części maszynowni. Składane częściowo z gotowych elementów po drobnych przeróbkach, ściętych flanszach na kolankach..... Zestawianie gotowych elementów rurociągów. Pręt ABS 4 mm, rurka 4x5 i rurka 5x6.... dolny zawór już z zamocowanymi imitacjami śrub. Trochę żmudne zajęcie.... . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 21 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Zamocowałem ostatnie elementy przed malowaniem. Prowadnice do linek zdalnego zwalniania haka i żaluzje wentylatorów.... nadbudówka przygotowana do malowania.... Farbka z palety Mr Color H51 + 20% prozpuszczalnika. Malowałem aerografem. I po malowaniu, a przed zdjęciem taśmy maskującej ..... i po zdjęciu maskowań ...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 22 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Pozostałe detale pomalowane na szaro, które będą dołączone do nadbudówki.... zawory i rurociągi ssawne przed i po malowaniu... oraz ich pokrętła przed i po malowaniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 23 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Zawory z rurociągami przymierzone na miejscu... i z pokrętłami.... na zdjęciu zauważyłem, że pokrętła po wklejeniu na miejsce nie są pomalowane wewnątrz otworu. No nic, trzeba domalować. Drzwi wejściowe do nadbudówki.... odbijacz miejsca parkingowego haka skleiłem z kilku kawałków listewek mahoniowych.... jutro obróbka. Stojak na wiadra. Podpórki dolutowane po wsunięciu stojaka.... I do malowania. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 24 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Klocki do odbijaczy haka..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 25 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Zamocowałem drabinki na nadbudówce.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 26 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Szyby w nadbudówce na miejscu, jeszcze z folią zabezpieczającą... firanki..... ledy 0805 warm white ..... i bulaje.... 14 led będzie zapalanych w czterech obwodach - dziób (2x), lewa burta (4x), prawa burta (4x) i część podpokładowa współnie dla lewej i prawej burty gdzie są bulaje (4x). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-23 Opublikowano 27 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 do włączania tych wielu obwodów masz jakiś multi RC switch sterowany aparaturą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 27 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Jest to zrealizowane za pomocą Carson Switch 4CH, poniżej zdjęcia archiwalne.... i widok ogólny nadajnika jeszcze w fazie zmian..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 27 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Sprawa sterowania obwodami już dawno rozwiązana ,trzeba cały watek poczytać . Ja bym polecił układ kolegi Damiana który 1 wyłącznikiem steruje 4 -ma obwodami jak ktoś by potrzebował . Sam stosuje i jest b.dobry . Darek mnie uprzedził Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-23 Opublikowano 27 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 nie jest rozwiązana bo kol. oki188 usunął linki do wsadów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 27 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Switch CH4 daje właśnie możliwość sterowania jednym przełącznikiem 4 obwodów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 27 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 7 godzin temu, J-23 napisał: nie jest rozwiązana bo kol. oki188 usunął linki do wsadów Program był wielokrotnie rozwijany dlatego stare wsady zostały usunięte wystarczy do mnie napisać PW z prośbą a podeślę konkretny wsad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 28 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Komory oświetlenia nadbudówki zamknięte..... W trakcie podłączania kabelków i pierwsze próby obwodów. Dołożyłem jeszcze dwa ledy dla oświetlenie za drzwiami wewnętrnymi wejściowymi do nadbudówki. Będzie tam dodatkowa komora bez oświetlania całego wnętrza nadbudówki. Część obwodów podłączona. Na kable połączeniowe użyłem w otulinie silikonowej 2x22AWG. Będą one zamocowane to płyty z kostkami połączeniowymi, która będzie ruchoma. Stąd nie chciałem używać kabli PCV. Kable są oznaczone znacznikami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 29 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Toporek osadzony i naostrzony.... Kominy i barierki na miejscu. Lutowanie robiłem po montażu na środkowym słupku.... Po malowaniu. Tym razem pędzelkiem..... poręcze pomalowane na czarno..... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 30 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Pięknie - JEST MOC !! ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 30 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Zwłaszcza w toporku ?. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi